Få ordforslag og rett feil

Du kan bruke ordforslag for å skrive raskere.

Viktig: Gboard er tilgjengelig for iPhone og iPad med iOS 9 eller nyere. Du får bare forslag hvis du bruker et støttet språk. Finn ut om språket ditt støttes.

1. Installer Gboard på iPhone eller iPad.
  2. Åpne en app du kan skrive i, for eksempel Gmail eller Keep.
  3. Trykk på et område der du kan skrive inn tekst.
  4. Skriv inn et ord. Du ser forslag øverst på tastaturet:
    • Hvis du ser ordet du ønsker, trykker du på det.
    • Hvis du ikke liker et foreslått ord, kan du trykke og holde på det og så trykke på Ok.

Bruk korrekturlesing med Gboard

Viktig: Når du skriver inn tekst med Gboard, korrigerer korrekturlesingen stave- og grammatikkfeil automatisk.

1. Skriv inn tekst.
  2. Trykk på Løs problemet øverst på tastaturet.

Legg til ord i ordlisten

1. Åpne en app du kan skrive i, for eksempel Gmail eller Keep, på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på et område der du kan skrive inn tekst.
  3. Skriv inn ordet du vil legge til.
  4. Trykk på ordet som er understreket i rødt.
  5. Trykk på Legg til i ordlisten.

Tips: Feilstavede ord kan bli korrigert mens du skriver. For å angre automatiske korrigeringer, trykk på tilbaketasten Slett

Endre typen forslag du får

Du kan velge hvilke forslag du ser, som neste ord eller emojier.

1. Åpne en app du kan skrive i, for eksempel Gmail eller Keep, på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på et område der du kan skrive inn tekst.
  3. Trykk og hold på jordklodeikonet Jordklode nederst på tastaturet.
  4. Trykk på Innstillinger Innstillinger og så Tastaturinnstillinger.
  5. Velg fra alternativene.