Sanaehdotukset ja virheiden korjaaminen

Voit kirjoittaa nopeammin ehdotusten avulla.

Tärkeää: Gboard on saatavilla iPhoneille ja iPadeille, joissa on iOS 9 tai uudempi. Ehdotuksia tarjotaan vain tuetuilla kielillä. Katso, tuetaanko kieltäsi.

1. Asenna Gboard iPhonelle tai iPadille.
  2. Avaa sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  3. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  4. Kirjoita sana. Näppäimistön yläosassa näkyy ehdotuksia:
    • Valitse ehdotettu sana koskettamalla sitä.
    • Jos et pidä sanaehdotuksesta, kosketa sitä pitkään ja valitse Ok.

Gboardin oikoluvun käyttäminen

Tärkeää: Kun kirjoitat tekstiä Gboardilla, oikoluku korjaa automaattisesti kirjoitus- ja kielioppivirheet.

1. Kirjoita tekstiä.
  2. Valitse näppäimistön yläreunasta Korjaa.

Sanojen lisääminen sanakirjaan

1. Avaa iPhonella tai iPadilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kirjoita sana, jonka haluat lisätä.
  4. Valitse punaisella alleviivattu sana.
  5. Valitse Lisää sanakirjaan.

Vinkki: Kirjoitusvirheet saatetaan korjata kirjoittaessasi. Jos haluat perua mahdollisen automaattisen korjauksen, napauta askelpalautinta Poista.

Ehdotustyyppien muuttaminen

Voit valita näkemiesi ehdotusten tyypit, kuten seuraavat sanat tai emojit.

1. Avaa iPhonella tai iPadilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kosketa pitkään näppäimistön alareunassa olevaa maapallokuvaketta Globe.
  4. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Näppäimistöasetukset.
  5. Tee haluamasi valinnat.