Ändra tema, ljud eller vibrationer för tangentbordet

Du kan ändra hur Gboard ser ut och låter eller vibrerar.
Viktigt! Om enhetens vibrationsinställningar är avstängda används inte Gboards vibrationsinställning.
Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 7.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Ändra tangentbordets utseende

Du kan ändra tangentbordets tema. Så här ger du Gboard en bakgrund, till exempel ett foto eller en färg:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på System följt av Språk och inmatning.
  3. Tryck på Virtuellt tangentbord följt av Gboard.
  4. Tryck på Tema.
  5. Välj ett tema. Tryck på Använd.

Ändra tangentbordets ljud och vibrationer

Så här väljer du om tangentbordet ska låta eller vibrera och dess volym respektive styrka:

1. Installera Gboard på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar.
  3. Tryck på System följt av Språk och inmatning.
  4. Tryck på Virtuellt tangentbord följt av Gboard.
  5. Tryck på Inställningar.
  6. Scrolla ned till Tangenttryck.
  7. Välj ett alternativ. Exempel:
    • Knappljud
    • Volym vid tangenttryck
    • Haptisk återkoppling vid tangenttryck
    • Vibrationsstyrka vid tangenttryck