Uw toetsenbord gebruiken

U kunt tekst invoeren en afbeeldingen (zoals emoji's en gif's) gebruiken.

Opmerking: Gboard is beschikbaar voor iPhones en iPads met iOS 9 en hoger.

Schrijven met Gboard

1. Installeer Gboard op uw iPhone of iPad.
  2. Open een app waarmee u kunt schrijven, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren. Daarna kunt u het volgende doen:
    • De cursor verplaatsen: Veeg naar links of rechts op de spatiebalk.
    • Caps Lock inschakelen: Dubbeltik op Shift Shift. Als u de functie weer wilt uitschakelen, tikt u nogmaals op Shift Shift.
    • Accenttekens en meer opties bekijken: Tik op een toets en houd deze vast.

Emoji's en gif's gebruiken

Tip: Tik op ABC om terug te gaan naar het invoeren van letters.

1. Open op uw iPhone of iPad een app waarmee u kunt schrijven, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  3. Tik op het Emoji-pictogram Emoji. Daarna kunt u het volgende doen:
    • Emoji's invoegen: Tik op een of meer emoji's.
    • Een gif invoegen: Tik op GIF en kies vervolgens de gewenste gif.
  4. Tik op Verzenden Verzenden.

Tip: U kunt ook een emoji tekenen om de gewenste emoji te vinden. Tik op Emoji Emoji. Tik in de zoekbalk voor emoji's op Emoji tekenen Emoji.