Uw toetsenbord gebruiken

Je kunt tekst invoeren en afbeeldingen (zoals emoji's en GIF's) gebruiken. Je kunt de taal van het toetsenbord wijzigen zonder de taal van je mobiele apparaat te wijzigen. Je kunt woorden op je toetsenbord schrijven om tekst in te voeren.

Opmerking: Gboard is beschikbaar voor iPhones en iPads met iOS 9 en hoger.

Aan de slag met Gboard

Schrijven met Gboard

1. Installeer Gboard op je iPhone of iPad.
  2. Open een app waarmee je kunt schrijven, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar je tekst kunt opgeven. Daarna kun je het volgende doen:
    • De cursor verplaatsen: Swipe naar links of rechts op de spatiebalk.
    • Caps Lock aanzetten: Dubbeltik op Shift Shift. Als je de functie weer wilt uitzetten, tik je nog een keer op Shift Shift.
    • Accenttekens en meer opties bekijken: Tik op een toets en houd deze vast.

Emoji's en gif's gebruiken

1. Open op je iPhone of iPad een app waarmee je kunt schrijven, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar je tekst kunt opgeven.
  3. Tik op het Emoji-icoon Emoji. Daarna kun je het volgende doen:
    • Emoji's invoegen: Tik op een of meer emoji's.
    • Een gif invoegen: Tik op Gif en kies de gewenste gif.
  4. Tik op Sturen Verzenden.
Tip: Tik op ABC om terug te gaan naar het opgeven van letters.

De toetsenbordindeling aanpassen

1. Open het menu Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Toetsenbord en dan Toetsenborden.
  4. Voeg de indeling toe die je wilt gebruiken of zet deze aan.
Taalinstellingen op Gboard beheren

Een taal toevoegen

Als je Gboard gebruikt, heeft dat geen effect op de taalinstellingen van je iPhone of iPad.

1. Installeer Gboard op je iPhone of iPad.
  2. Open een app waarin je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar je tekst kunt invullen.
  4. Tik onderaan je toetsenbord op de wereldbol Wereldbol en houd het icoon vast.
  5. Tik op Instellingen Instellingen en dan Talen.
  6. Tik op Taal toevoegen.
  7. Tik op de taal die je wilt aanzetten.

Schakelen tussen talen

1. Open op je iPhone of iPad een app waarin je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar je tekst kunt invullen.
  3. Tik onderaan je toetsenbord op de wereldbol Wereldbol en houd het icoon vast.
  4. Tik op de taal die je wilt gebruiken.