Näppäimistön käyttäminen

Voit kirjoittaa tekstiä ja käyttää kuvia, kuten emojeita ja GIFejä. Voit vaihtaa näppäimistön kielen vaihtamatta mobiililaitteen kieltä. Voit kirjoittaa tekstiä käsin näppäimistöllä.

Tärkeää: Gboard on saatavilla iPhoneille ja iPadeille, joissa on iOS 9 tai uudempi.

Gboardin käytön aloittaminen

Gboardilla kirjoittaminen

1. Asenna Gboard iPhonelle tai iPadille.
  2. Avaa sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  3. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Liikuta osoitinta: Pyyhkäise välilyönnistä vasemmalle tai oikealle.
    • Laita Caps Lock päälle: Kaksoisnapauta vaihtoa Vaihto. Voit laittaa Caps Lockin pois päältä napauttamalla vaihtoa Vaihto.
    • Etsi aksenttimerkkejä ja lisäasetuksia: Kosketa mitä tahansa näppäintä pitkään.

Emojien ja GIFien käyttäminen

1. Avaa iPhonella tai iPadilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Napauta emojikuvaketta Emoji. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Lisää emoji: Napauta emojia.
    • Lisää GIF: Valitse GIF. Valitse sitten haluamasi GIF.
  4. Valitse Lähetä Lähetä.
Vinkki: Voit palata kirjainten lisäämiseen valitsemalla ABC.

Näppäimistöasettelun muuttaminen

1. Avaa iPhonen tai iPadin Asetukset.
  2. Valitse Yleiset.
  3. Valitse Näppäimistö ja sitten Näppäimistöt.
  4. Lisää haluamasi asettelu tai laita se päälle.
Gboard-kieliasetusten valitseminen

Kielen lisääminen

Gboardin käyttö ei vaikuta iPhonen tai iPadin kieliasetuksiin.

1. Asenna Gboard iPhonelle tai iPadille.
  2. Avaa sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  3. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  4. Kosketa pitkään näppäimistön alareunassa olevaa Maapallo-kuvaketta Globe.
  5. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Kielet.
  6. Valitse Lisää kieli.
  7. Valitse kieli, jonka haluat ottaa käyttöön.

Kielen vaihtaminen

1. Avaa iPhonella tai iPadilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kosketa pitkään näppäimistön alareunassa olevaa Maapallo-kuvaketta Globe.
  4. Valitse kieli, jota haluat käyttää.