Näppäimistön käyttäminen

Voit kirjoittaa tekstiä ja käyttää kuvia, kuten emojeita ja GIFejä. Voit vaihtaa näppäimistön kielen vaihtamatta mobiililaitteen kieltä. Voit kirjoittaa tekstiä käsin näppäimistöllä.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 7.0:aa tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.
Gboardin käytön aloittaminen

Gboardilla kirjoittaminen

1. Asenna Gboard Android-puhelimelle tai ‑tabletille.
  2. Avaa sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  3. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Liikuta osoitinta: Pyyhkäise välilyönnistä vasemmalle tai oikealle.
    • Laita Caps Lock päälle: Kaksoisnapauta vaihtoa Vaihto. Voit laittaa Caps Lockin pois päältä napauttamalla vaihtoa Vaihto.
    • Etsi aksenttimerkkejä ja lisäasetuksia: Kosketa mitä tahansa näppäintä pitkään.

Emojien ja GIFien käyttäminen

1. Avaa Android-laitteella sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Valitse Emoji Emoji. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Lisää emoji: Napauta emojia.
    • Lisää GIF: Valitse GIF. Valitse sitten haluamasi GIF.
  4. Valitse Lähetä Lähetä.
Vinkki: Voit palata kirjainten lisäämiseen valitsemalla ABC.
Gboard-kieliasetusten valitseminen

Kielen lisääminen Gboardissa

Kielen vaihtaminen Gboardissa ei vaikuta Android-laitteen kieliasetuksiin.

1. Asenna Gboard Android-puhelimelle tai ‑tabletille.
  2. Avaa sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  3. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  4. Valitse näppäimistön yläreunasta Avaa ominaisuusvalikko Avaa ominaisuusvalikko.
  5. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  6. Valitse Kielet ja sitten Lisää näppäimistö.
  7. Valitse kieli, jonka haluat ottaa käyttöön.
  8. Valitse haluamasi asettelu.
  9. Valitse Valmis.

Kielen lisääminen Gboardissa Android-asetusten kautta

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Kielet ja syöttötapa.
  3. Valitse Näppäimistöt-kohdasta Virtuaalinen näppäimistö.
  4. Valitse Gboard ja sitten Kielet.
  5. Valitse kieli.
  6. Ota haluamasi asettelu käyttöön.
  7. Valitse Valmis.

Kielen vaihtaminen Gboardissa

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kosketa pitkään välilyöntiä vaihtaaksesi kieltä.

Kielen vaihtaminen kielenvaihtonäppäimellä

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kosketa pitkään näppäimistön vasemman alareunan pilkkua ja vedä sormi kohtaan Asetukset Asetukset, niin pääset Gboardin asetuksiinAsetukset
  4. Valitse Valinnat.
  5. Napauta Näytä kieli ‑näppäintä Globe.

Vinkki: Jos Näytä kieli ‑vaihtonäppäin on harmaa, laita Näytä emojien vaihtonäppäin Emoji pois päältä.

Gboard-käsinkirjoituksen käytön aloittaminen

Tärkeää: Käsinkirjoitus ei ole saatavilla kaikilla kielillä.

Käsinkirjoituksen laittaminen päälle

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä. Näppäimistö näkyy näytön alareunassa.
  3. Valitse näppäimistön vasemmasta yläreunasta Avaa ominaisuusvalikko Avaa ominaisuusvalikko.
  4. Valitse Asetukset Asetukset.
    • Jos et näe Asetukset‑kohtaa: Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  5. Valitse Kielet ja sitten haluamasi kieli.
  6. Pyyhkäise oikealle ja laita käsinkirjoituksen asettelu päälle. Jos sitä ei näy, Käsinkirjoitus ei ole saatavilla kielelläsi.
  7. Valitse Valmis.

Käsinkirjoitusnäppäimistön valitseminen

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä. Näppäimistö näkyy näytön alareunassa.
  3. Kosketa pitkään maapalloa Globe.
  4. Valitse käsinkirjoitusnäppäimistö, esimerkiksi amerikanenglanti – käsinkirjoitus. Näppäimistö muuttuu tyhjäksi kirjoitusalustaksi.
  5. Lisää tekstiä kirjoittamalla sormella tai näyttökynällä.

Vinkki: Gboard ennustaa useimmilla kielillä, milloin tarvitset välilyönnin. Jos ennustaminen ei toimi, napauta välilyöntiä näytön alareunasta.