Brug dit tastatur

Dukan indtaste tekst og bruge billeder, f.eks. emojis og giffer. Du kan skifte dit tastatursprog uden at skifte sproget på din mobilenhed. Du kan angive tekst ved hjælp af håndskrift på tastaturet.

Bemærk! Nogle af disse trin virker kun i Android 7.0 og nyere. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.
Kom i gang med Gboard

Skriv med Gboard

1. Installer Gboard på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Åbn en app, du kan skrive med, f.eks. Gmail eller Keep.
  3. Tryk på et område, hvor du kan skrive tekst. Herfra kan du gøre følgende:
    • Flytte markøren: Stryg til højre eller venstre på mellemrumstasten.
    • Slå Caps Lock til: Tryk to gange på Shift Shift. Tryk på Shift Shift for at slå Caps Lock fra igen.
    • Find accenter og flere valgmuligheder: Hold fingeren nede på en tast.

Brug emojis og giffer

1. Åbn en app, du kan skrive med, f.eks. Gmail eller Keep, på din Android-enhed.
  2. Tryk på et område, hvor du kan skrive tekst.
  3. Tryk på Emoji Emoji. Herfra kan du gøre følgende:
    • Indsætte emojis: Tryk på en eller flere emojis.
    • Indsætte en gif: Tryk på gif, og vælg den gif, du vil bruge.
  4. Tryk på Send Send.
Tip! Tryk på ABC for at gå tilbage til indtastning af bogstaver.
Administrer sprogindstillinger i Gboard

Tilføj et sprog i Gboard

Sprogindstillingerne på din Android-enhed påvirkes ikke, når du skifter sprog i Gboard.

1. Installer Gboard på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Åbn en app, du kan skrive med, f.eks. Gmail eller Keep.
  3. Tryk på et område, hvor du kan skrive tekst.
  4. Tryk på Åbn funktionsmenuen Åbn funktionsmenuen øverst på tastaturet.
  5. Tryk på Mere Mere og så Indstillinger Indstillinger.
  6. Tryk på Sprog og så Tilføj tastatur.
  7. Vælg det sprog, du vil aktivere.
  8. Vælg det layout, du vil bruge.
  9. Tryk på OK.

Tilføj et sprog i Gboard via Android-indstillingerne

1. Åbn appen Indstillinger på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på System og så Sprog og indtastning .
  3. Tryk på Virtuelt tastatur under "Tastaturer".
  4. Tryk på Gboard og så Sprog.
  5. Vælg et sprog.
  6. Aktivér det layout, du vil bruge.
  7. Tryk på Udfør.

Skift sprog i Gboard

1. Åbn en app, hvor du kan skrive, f.eks. Gmail eller Keep, på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på et område, hvor du kan skrive tekst.
  3. Hold mellemrumstasten nede for at skifte sprog.

Skift sprog ved hjælp af tasten til sprogskift

1. Åbn en app, hvor du kan skrive, f.eks. Gmail eller Keep, på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på et område, hvor du kan skrive tekst.
  3. Nederst til venstre på tastaturet skal du holde kommatasten nede og derefter trække fingeren hen til Indstillinger Indstillinger for at åbne Gboard-indstillingerneIndstillinger
  4. Tryk på Præferencer.
  5. Tryk på Vis tasten til sprogskift Globus.

Tip! Hvis "Vis tasten til sprogskift" er nedtonet, skal du deaktivere Vis tasten til emojiskift Emoji.

Kom godt i gang med håndskrift i Gboard

Vigtigt! Håndskrift er ikke tilgængelig på alle sprog.

Aktivér håndskrift

1. Åbn en app, du kan skrive i, f.eks. Gmail eller Keep, på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på et område, hvor du kan angive tekst. Dit tastatur vises nederst på skærmen.
  3. Tryk på menuen Åbn funktioner Åbn funktionsmenuen øverst til venstre på tastaturet.
  4. Tryk på Indstillinger Indstillinger.
    • Hvis du ikke kan se Indstillinger: Tryk på Mere Mere og så Indstillinger Indstillinger.
  5. Tryk på Sprog og så det sprog, du vil bruge.
  6. Stryg til højre, og aktivér layoutet Håndskrift. Hvis du ikke kan se den mulighed, er håndskrift ikke tilgængelig på dit sprog.
  7. Tryk på OK.

Vælg et tastatur til håndskrift

1. Åbn en app, du kan skrive i, f.eks. Gmail eller Keep, på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på et område, hvor du kan angive tekst. Dit tastatur vises nederst på skærmen.
  3. Hold fingeren nede på Globus Globus.
  4. Vælg et tastatur til håndskrift, f.eks. English (US) Handwriting. Dit tastatur bliver til et blankt felt, hvor du kan skrive.
  5. Brug en finger eller styluspen til at skrive ord på tastaturet for at angive tekst.

Tip! På de fleste sprog kan Gboard forudsige, hvornår der skal være mellemrum. Hvis der mangler ét, kan du trykke på mellemrumstasten nederst på din skærm.

Relaterede ressourcer