Met uw vinger schuiven om te typen

U kunt met uw vinger van letter naar letter schuiven om woorden te spellen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie

Opmerking: Deze functie wordt niet in alle talen ondersteund.

Woorden schrijven

1. Installeer Gboard op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een app waarin u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  4. Veeg met uw vinger over de letters om het gewenste woord te spellen. Haal vervolgens uw vinger van het scherm.

Ongewenste tekst verwijderen

1. Open op uw Android-apparaat het document of bericht met het woord dat u wilt vervangen.
  2. Tik op de plaats waar u de cursor wilt neerzetten. Van daaruit doet u het volgende:
    • Een woord vervangen: Kies een suggestie.
    • Een woord verwijderen: Dubbeltik op een woord. Tik vervolgens op Verwijderen.

Uw toetsenbordinstellingen wijzigen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-apparaat.
  2. Tik op Systeem en dan Talen en invoer.
  3. Tik op Virtueel toetsenbord en dan Gboard.
  4. Kies een optie, zoals Invoer met veegbewegingen of Spraakinvoer.