Skriv med stemmen

Du kan registrere tekst på mobilenheten din ved å snakke de fleste steder der du kan skrive inn tekst med et tastatur.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 7.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Merk: Snakk for å skrive fungerer ikke for alle språk.

Skriv ved å snakke

1. Installer Gboard på Android-enheten din.
  2. Åpne en app du kan skrive i, for eksempel Gmail eller Keep.
  3. Trykk på et område der du kan skrive inn tekst.
  4. Øverst på tastaturet trykker og holder du på mikrofonikonet Mikrofon.
  5. Si det du vil skrive, når du ser «Snakk nå».
Tips: På enkelte Pixel-enheter kan du også bruke assistenten til å skrive med stemmen.

Legg til tegnsetting

Du kan bruke forskjellige fraser for å legge til tegnsetting i teksten. Tegnsetting er kanskje ikke tilgjengelig på alle språk.

Her er noen fraser du kan bruke:

• Punktum
  • Komma
  • Utropstegn
  • Spørsmålstegn
  • Ny linje
  • Nytt avsnitt

Bytt ut ord

1. På Android-enheten din åpner du et dokument eller en melding med et ord du vil endre.
  2. Trykk og hold på ordet.
  3. Øverst på tastaturet trykker du på mikrofonikonet Mikrofon.
  4. Si det nye ordet når du ser «Snakk nå».