Typen met uw stem

Op de meeste plaatsen waar u op uw mobiele apparaat tekst via een toetsenbord kunt opgeven, kunt u ook gesproken tekst invoeren.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 7.0 en hoger. Je Android-versie controleren

Opmerking: Spraak-naar-tekst werkt niet in alle talen.

Gesproken tekst invoeren

1. Installeer Gboard op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een app waarin u kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar u tekst kunt invoeren.
  4. Tik bovenaan uw toetsenbord op Microfoon Microfoon en houd het icoon vast.
  5. Als u 'Begin nu te spreken' ziet, zegt u wat u wilt schrijven.
Tip: Op sommige Pixel-apparaten kun je ook de Assistent gebruiken om te typen met je stem.

Leestekens toevoegen

U kunt verschillende termen gebruiken om leestekens aan een tekst toe te voegen. Interpunctie is mogelijk niet in alle talen beschikbaar.

Enkele termen die u kunt gebruiken zijn:

• Punt
  • Komma
  • Uitroepteken
  • Vraagteken
  • Nieuwe regel
  • Nieuwe alinea

Een woord vervangen

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet het document of bericht met het woord dat u wilt wijzigen.
  2. Tik op het woord en houd dit vast.
  3. Tik bovenaan het toetsenbord op Microfoon Microfoon.
  4. Als u 'Begin nu te spreken' ziet, zegt u het nieuwe woord.