The page you've requested isn't currently available in your language. You can select a different language at the bottom of the page or instantly translate any webpage into a language of your choice, using Google Chrome's built-in translation feature.

Typen met uw stem

Op de meeste plaatsen waar u op uw mobiele apparaat tekst via een toetsenbord kunt opgeven, kunt u ook gesproken tekst invoeren.

Belangrijk:

Gesproken tekst invoeren

1. Installeer Gboard op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een app waarin je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  3. Tik op een plek waar je tekst kunt invoeren.
  4. Tik bovenaan het toetsenbord op Microfoon Microfoon.
  5. Als u 'Begin nu te spreken' ziet, zegt u wat u wilt schrijven.
Tip: Op sommige Pixel-apparaten kun je ook de Assistent gebruiken om te typen met je stem.

Leestekens toevoegen

U kunt verschillende termen gebruiken om leestekens aan een tekst toe te voegen. Interpunctie is mogelijk niet in alle talen beschikbaar.

Enkele termen die u kunt gebruiken zijn:

• Punt
  • Komma
  • Uitroepteken
  • Vraagteken
  • Nieuwe regel
  • Nieuwe alinea

Een woord vervangen

1. Open op uw Android-telefoon of -tablet het document of bericht met het woord dat u wilt wijzigen.
  2. Tik op het woord en houd dit vast.
  3. Tik bovenaan het toetsenbord op Microfoon Microfoon.
  4. Als u 'Begin nu te spreken' ziet, zegt u het nieuwe woord.

De spraakwerkbalk gebruiken

1. Open op je tablet een app waarin je kunt typen, zoals Gmail of Keep.
  2. Tik op een plek waar je tekst kunt invoeren.
  3. Tik op Microfoon Microfoon.
  4. Tik op een opnameoptie als hierom wordt gevraagd:
    • Bij gebruik van de app: Staat spraakopname bij elk gebruik van de app toe.
    • Alleen deze keer: Staat spraakopname één keer toe.
    • Niet toestaan: Spraakopname is niet toegestaan.
  5. Bij het eerste gebruik word je naar de werkbalk geleid.
    • Tik op Toetsenbord Toetsenbord om terug te gaan naar het volledige toetsenbord.
  6. Tik op Minimaliseren om de werkbalk opnieuw te openen.
    • Je kunt de werkbalk naar elk gebied op het scherm slepen, inclusief de zijkanten.

Tips:

• Tik op Microfoon Microfoon om de spraakopname te onderbreken.
  • Als je een emoji wilt toevoegen, zeg je een emoji of tik je in de werkbalk op Emoji Emoji en selecteer je de gewenste emoji.
  • Als je spraakopdrachten wilt gebruiken, spreek je een opdracht uit of tik je op een van de suggesties in de werkbalk.

Talen omwisselen

Belangrijk: Er moeten meerdere talen aanstaan. Meer informatie over hoe je toetsenborden toevoegt.

1. Tik linksonder in de werkbalk op de afkorting voor je standaardtaal.
  2. Selecteer een taal.

Meer spraakopdrachten ontdekken

1. Tik in de werkbalk op Menu Menu of EN.
  2. Tik op Spraakopdrachten tonen.