Puhekirjoitus

Voit sanella tekstiä mobiililaitteella useimpiin kohtiin, joihin voit kirjoittaa tekstiä näppäimistöllä.

Huom. Gboard on saatavilla iPhoneille ja iPadeille, joissa on iOS 9 tai uudempi.

Huom. Puheesta tekstiksi ei toimi kaikilla kielillä.

Kirjoittaminen puhumalla

1. Asenna Gboard iPhonelle tai iPadille.
  2. Avaa sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  3. Kosketa kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  4. Kosketa pitkään Mikrofoni-kuvaketta Mikrofoni.
  5. Kun sovellus pyytää sinua puhumaan, sano, mitä haluat kirjoittaa.

Välimerkkien lisääminen

Voit lisätä tekstiin välimerkkejä erilaisilla komennoilla. Välimerkit eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla kielillä.

Sanan korvaaminen

1. Avaa iPhonella tai iPadilla dokumentti tai viesti, joka sisältää muutettavan sanan.
  2. Kosketa sanaa pitkään.
  3. Kosketa pitkään Mikrofoni-kuvaketta Mikrofoni.
  4. Kun sovellus pyytää sinua puhumaan, sano uusi sana.