Puhekirjoitus

Voit sanella tekstiä mobiililaitteella useimpiin kohtiin, joihin voit kirjoittaa tekstiä näppäimistöllä.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 7.0:aa tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Huom. Puheesta tekstiksi ei toimi kaikilla kielillä.

Kirjoittaminen puhumalla

1. Asenna Gboard Android-puhelimelle tai ‑tabletille.
  2. Avaa sovellus, jolla voit kirjoittaa, kuten Gmail tai Keep.
  3. Kosketa kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  4. Kosketa pitkään näppäimistön yläreunassa olevaa Mikrofoni-kuvaketta Mikrofoni.
  5. Kun sovellus pyytää sinua puhumaan, sano, mitä haluat kirjoittaa.
Vinkki: Joillakin Pixel-laitteilla voit myös käyttää puhekirjoitusta Assistantin avulla.

Välimerkkien lisääminen

Voit lisätä tekstiin välimerkkejä erilaisilla komennoilla. Välimerkit eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla kielillä.

Sanan korvaaminen

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla dokumentti tai viesti, joka sisältää muutettavan sanan.
  2. Kosketa sanaa pitkään.
  3. Kosketa näppäimistön yläreunassa olevaa Mikrofoni-kuvaketta Mikrofoni.
  4. Kun sovellus pyytää sinua puhumaan, sano uusi sana.