Lentolippujen etsiminen Google Lennoissa

Kun etsit lentoliput Google Lennoista, saat lentosi aina parhaaseen hintaan kohteesta ja ajankohdasta riippumatta. Google Lentojen avulla voit

• etsiä ja varata meno-paluumatkan, yhdensuuntaisen matkan tai useampia kohteita sisältävän matkan
  • etsiä parhaat hinnat interaktiivisen kalenterin ja hintakaavion avulla
  • suodattaa hakutuloksia matkustusluokan, lentoyhtiön ja välilaskujen määrän perusteella.

Google Lennoissa voit varata lentoja yli 300 lentoyhtiöltä ja matkatoimistolta, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Yhteistyömme ei vaikuta sinulle ehdotettuihin lentoihin eikä hakutulosten järjestykseen.

Lentojen etsiminen

1. Mene Google Lentoihin.
  2. Anna lähtöpaikka ja kohde (kaupunki tai lentokenttä).
    • Vinkki: Voit hakea määränpäitä myös klikkaamalla suosittujen määränpäiden listaa tai karttaa.
  3. Valitse yläreunasta lipputyyppi: yhdensuuntainen, meno-paluu tai useampi kohde.
  4. Valitse ylhäältä matkustajien määrä ja matkustusluokka.
  5. Klikkaa kalenteria ja valitse lähtö- ja paluupäivä. Näet kunkin päivän alimman kokonaishinnan.
    • Vinkki: Lentojen hinnat päivittyvät noin kerran 24 tunnissa.
  6. Valinnainen:
    • Jos haluat suodattaa tuloksia, klikkaa Välilaskut, Lentoyhtiöt, Ajat tai Lisää.
    • Jos haluat muuttaa lentojen järjestystä, klikkaa Lajitteluperuste . Lajitteluperusteita on monia. Parhaat lennot on oletusvalinta, ja se arvottaa lennot eri tekijöiden, kuten hinnan, keston, välilaskujen määrän ja lentokenttien vaihtojen määrän, yhteisvaikutuksen perusteella. Muut lajitteluperusteet ovat Hinta, Kesto ja Lähtöaika.
  7. Valitse lento kullekin reitin osalle.
  8. Valitse, miten haluat varata lennon:
    • Kun valitset lippusi klikkaamalla Valitse, sinut ohjataan yleensä lentoyhtiön tai matkatoimiston verkkosivustolle, jolla voit tehdä varauksen.
    • Joissakin tapauksissa voit varata matkalle erilliset lentoliput.
  9. Kun olet varannut lennon, voit vahvistaa varauksesi, muuttaa sitä tai peruuttaa sen sekä selvittää mahdolliset ongelmat ottamalla yhteyttä lentoyhtiöön tai matkatoimistoon.

Lisätietoja on lentoyhtiön tai matkatoimiston verkkosivuilla olevissa käyttöehdoissa.

Vinkki: Jos lentoa ei voi varata verkossa, saat ohjeet puhelinvarauksen tekemiseen.

Lentovinkkejä

Kun olet tehnyt lentohaun, voit muokata matkaasi Lentovinkkejä-kohdan ohjeiden avulla.

Vinkit: Katso suosituksia varaushetkelle, matkustusluokan korotukselle, matkaoppaille jne.

Päivämäärät: Selvitä edullisimmat matkustuspäivät.

Lentoasemat:  Näytä vaihtoehtoisten lentoasemien hinnat.

Hintakaavio: Jos matkustuspäivissäsi on joustoa, katso lentojen hinnat viikon tai kuukauden ajalta.

Erillisten lentolippujen varaaminen

Yksittäiset lennot voi ostaa erikseen yhdeltä tai useammalta yhteistyökumppanilta. Tätä vaihtoehtoa tarjotaan, jos lennot ovat näin edullisemmat tai lentoaikatauluja on enemmän tarjolla.

Ohjeet erillisten lentolippujen ostamiseen

Jos näet ilmoituksen, että molemmat lennot voi ostaa matkatoimistosta erillisinä, siirry matkatoimiston verkkosivustolle klikkaamalla linkkiä.

1. Mene ensimmäisen lentoyhtiön tai matkatoimiston verkkosivustolle.
  2. Tarkista hinta ja osta ensimmäinen lentolippu.
  3. Mene sen jälkeen välittömästi toisen lentoyhtiön tai matkatoimiston verkkosivustolle ja osta toinen lentolippu, jotta se on varmasti vielä saatavilla. Jos toista lentoa ei voi ostaa Yhdysvalloissa, soita lentoyhtiöön tai matkatoimistoon ja peru ensimmäinen lentolippu. Useimmilla palveluntarjoajilla on 24 tunnin peruutusoikeus.

Vinkkejä

• Lentolippuihin tehtävistä muutoksista voidaan veloittaa lippukohtainen lisämaksu.
  • Jokaisella lentoyhtiöllä on erilaiset matkatavarasäännöt ja ‑maksut.
  • Jos ostat yksittäiset lennot eri lentoyhtiöiltä, voit joutua noutamaan matkatavarat ja tekemään lähtöselvityksen uudelleen lentojen välillä. Ota siihen kuluva aika huomioon matkan suunnittelussa.
  • Jos ensimmäinen lentosi on myöhässä ja sinulla on edessä välilasku tai matkaasi sisältyy useampi kohde, voit myöhästyä jatkolennoltasi. Ole tällaisissa tapauksissa yhteydessä lentoyhtiöön.

Miksi kaikki lennot eivät näy palvelussa?

Google Lennot näyttää lennot yli 300 yhteistyökumppanilta (esim. lentoyhtiöt, matkatoimistot ja koontipalvelut). Kaikki lentoyhtiöt ja lennot eivät näy palvelussa, koska hakutuloksissa listautuminen edellyttää yhteistyösopimusta Googlen kanssa. Suurin osa yhteistyökumppaneista ilmoittaa Googlelle kaikki hinnat ja lentovaihtoehdot, jotka näkyisivät myös heidän omalla sivustollaan tai kolmannen osapuolen sivustoilla. Tällä tavoin näet kaikki hakuasi vastaavat lennot ja hinnat ilman, että sinun tarvitsee etsiä hintoja useilta sivustoilta.

Osa lennoista ei välttämättä näy palvelussa seuraavista syistä:

• Lento on täynnä, tai se ei ole saatavilla.
  • Lentoyhtiötä ei ole vielä lisätty Google Lentoihin.

Matkatavaramaksut ja hinnat

Näytetty hinta sisältää ainoastaan matkustajan lennon sekä arvonlisä- ja lentokenttäveron. Hintaan voidaan lisätä lisämaksuja (matkatavaroista, luottokorttimaksusta jne.). Lisämaksut vaihtelevat valitun lentoyhtiön tai matkatoimiston mukaan. Arvioituihin matkatavaramaksuihin saattaa liittyä veroja, jotka lisätään hintaan.​

Jos teet haun Google Lennoilla ja hinta muuttuu lennon valitsemisen jälkeen, lähetä palautetta näytön vasemman alakulman palautepainikkeen  kautta.

Lentoyhtiöt voivat tarjota muita vakuutuksia ja/tai matkatakuita. Lisätietoja on lentoyhtiön verkkosivustolla.

Muita lähteitä