Inkludera inte personlig eller känslig hälsoinformation, såsom steg-, kalori-, hjärtfrekvens-, sömn- eller träningsdata eller hjärthälsoinformation när du ställer frågor i gemenskapen.

Mäta pulsen med klockan

Du kan använda en klocka med Wear OS till att mäta pulsen. Du kan registrera pulsen under ett träningspass eller över tid i Google Fitness-appen.

Viktigt! Fitness sparar inte pulsdata för barn under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land).

Kom igång

Om du vill hålla koll på din puls måste du ha en klocka med en pulsmätare. Några exempel:

• LG Watch Sport
  • Huawei Watch 2
  • Montblanc Summit
  • Fossil Q Control
  • Misfit Vapor

Du kan också använda en pulsmätare med Bluetooth, t.ex. ett bröstband.
Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig på Wear OS 3 och tidigare.

Kontrollera din nuvarande puls på klockan

Navigera på klockan

1. Om skärmen är nedtonad trycker du på skärmen för att aktivera klockan.
  2. Öppna en lista över appar genom att trycka på strömbrytaren.
  3. Öppna puls i Google Fitness-appen Google Fitness.
  4. Tryck på Mätning.
    • Wear 2: Öppna Google Fitness-appen. Scrolla till och tryck på Mät puls. Om alternativet inte visas är det inte tillgängligt på din klocka.
  5. Rör dig inte medan klockan mäter din puls.

Kontrollera pulsen under ett träningspass

1. Om skärmen är nedtonad trycker du på skärmen för att aktivera klockan.
  2. Du hittar informationen om din puls genom att svepa till den sista skärmen.
  3. Högst upp på skärmen ser du en pulsmätare med zoner som låg, måttlig och intensiv.
    • Du kan samla hjärtpoäng när din puls visar på måttlig eller intensiv aktivitet.
Konfigurera en pulsmätare med Bluetooth
  1. Om skärmen är nedtonad trycker du på skärmen för att aktivera klockan.
  2. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat på klockan.
  3. Öppna puls i Google Fitness-appen Google Fitness.
  4. Tryck på Inställningar  Inställningar följt av Bluetooth-sensorer.
  5. Välj enhet.
    • Om du inte hittar enheten trycker du på Skanna.
  6. Ge Fitness tillstånd att använda din sensor om det behövs.

Tips! När pulsen registreras av sensorn visas Bluetooth Bluetooth bredvid bpm på klockan.

Obs! Bluetooth-pulssensorer stöds bara på Wear OS 3 och tidigare.

På telefonen:

1. Öppna puls i Google Fitness-appen Google Fitness.
  2. Tryck på Startsida längst ned
  3. Scrolla och tryck på Puls.
  4. Välj en tidsram för att granska din pulsdata.
Kontrollera din dagliga puls

På klockan:

1. Om skärmen är nedtonad trycker du på skärmen för att aktivera klockan.
  2. Öppna en lista över appar genom att trycka på strömbrytaren.
  3. Öppna Google Fitness-appen Google Fitness.
  4. Scrolla ned till avsnittet Puls för att se din puls.

På telefonen:

1. Öppna Google Fitness-appen Google Fitness.
  2. Tryck på Hem längst ned.
  3. Scrolla och tryck på Puls.
  4. Välj en tidsram för att granska din pulsdata.
Åtgärda en pulsmätare som inte fungerar

Testa följande steg om klockans pulsmätare inte fungerar som den ska.

1. Dra åt klockarmbandet ordentligt runt handleden eller justera passformen för din Bluetooth-sensor.
  2. Kontrollera att hela baksidan på sensorn ligger mot huden.
  3. Rör dig inte. Ibland uppstår problem med avläsningen för sensorn om du rör dig.

Obs! Pulsfunktionerna är inte medicinska enheter och ska endast användas i informationssyfte. Rådfråga läkare innan du påbörjar ett nytt tränings- eller näringsprogram.