Inkludera inte personlig eller känslig hälsoinformation, såsom steg-, kalori-, hjärtfrekvens-, sömn- eller träningsdata eller hjärthälsoinformation när du ställer frågor i gemenskapen.

Samla hjärtpoäng för hälsans skull

American Heart Association (AHA) rekommenderar ett aktivt liv för ett friskare hjärta. Deras rekommendation är minst 150 minuter medelintensiv aktivitet eller 75 minuter ihärdig aktivitet i veckan. Med Google Fitness blir det lättare att följa rekommendationerna eftersom träningspass registreras i form av hjärtpoäng och steg.

Så här samlar du hjärtpoäng

Du får hjärtpoäng när du utför aktiviteter som höjer pulsen. Du kan till exempel ta raska promenader, jogga, simma, delta i träningspass eller spela tennis. Kontrollera att aktiviteten registreras eller loggas.

Så här mäts aktivitet av Fitness

Aktivitet mäts på olika sätt beroende på vilken enhet du har. Hjärtpoäng och steg registreras med hjälp av enhetens sensorer eller pulsmätare.

Utifrån puls

Om du använder en Fitness-kompatibel enhet som är utrustad med pulsmätare, till exempel en smartklocka, beräknas hjärtpoäng och steg i Google Fitness medan du tränar.

Det bästa sättet att mäta din puls på är att trycka på Starta träningspass på enheten.

• En minut med medelhög puls (50–69 %) = en hjärtpoäng
  • En minut med mycket hög puls (70 % eller högre) = två hjärtpoäng

Tips! Detta avser en procentandel av din beräknade maxpuls. Maxpulsen räknas ut med formeln 205,8 – (0,685 x [din ålder, om du har angett den]).

Wear OS-enheter har en pulsmätare med zoner som låg, måttlig och intensiv. Du kan samla hjärtpoäng när din puls befinner sig i zonerna måttlig och intensiv.

Utifrån rörelsedetektering

Om enheten inte är utrustad med pulsmätare kan Google försöka identifiera vilken typ av aktivitet du håller på med.

• Aktiv i mer än en minut (30 steg i minuten) = en aktivitetsminut
  • En minuts cykling = en hjärtpoäng
  • En minuts rask promenad (100 steg eller fler i minuten) = en hjärtpoäng
  • En minuts löpning (130 steg eller fler i minuten) = två hjärtpoäng

Konvertera träning till poäng

Aktivitet konverteras till hjärtpoäng i Google Fitness utifrån metabolisk ekvivalent, eller MET-värden (Metabolic Equivalent of Task). Du får bonuspoäng för ihärdig aktivitet.

• En minuts valfri aktivitet på 3,0 till 5,9 MET = en hjärtpoäng
  • En minuts valfri aktivitet på 6,0 MET eller högre = två hjärtpoäng

Så här länge ska du vara aktiv

Du får en hjärtpoäng av Google Fitness för varje minuts aktivitet. AHA rekommenderar att du är aktiv i minst 10 minuter, men forskning visar att all medelintensiv till ihärdig träning är bra, oavsett hur länge du håller på.

Lägga till den senaste aktiviteten och se hur många poäng du fått

Hjärtpoäng beräknas av Fitness utifrån ditt senaste träningspass och den information du lägger till. Så här lägger du till det senaste träningspasset:

1. Öppna Google Fitness-appen Google Fitness på telefonen.
  2. Tryck på Lägg till Lägg till data följt av Lägg till aktivitet Lägg till aktivitet.
  3. Välj aktiviteten högst upp.
  4. Lägg till längd för aktiviteten. Antalet hjärtpoäng och steg visas högst upp.
  5. Tryck på Avbryt Stäng meny om du vill gå tillbaka utan att spara träningspasset.
  6. Lägg till aktiviteten i historiken genom att trycka på Spara högst upp.

Kolla poänghistoriken

1. Öppna Google Fitness-appen Google Fitness på telefonen.
  2. Tryck på antalet steg eller hjärtpoäng högst upp.
  3. Visa poäng för olika datum genom att välja en dag, vecka eller månad högst upp.