Ikke inkluder personlig eller sensitiv helseinformasjon, for eksempel skritt-, kalori-, hjertefrekvens-, søvn- eller treningsdata, eller hjertehelseinformasjon når du stiller spørsmål i fellesskapet.

Få hjertepoeng og hold deg frisk

American Heart Association (AHA) anbefaler aktivitet for å holde hjertet friskt. De anbefaler minst 150 minutter med moderat aktivitet eller 75 minutter med intensiv aktivitet hver uke. For å hjelpe deg med å følge disse anbefalingene registrerer Google Fit treningen din i form av hjertepoeng og skritt.

Sånn får du hjertepoeng

Du får hjertepoeng for aktiviteter som øker pulsen. Eksempler på dette kan være raske gåturer, jogging, svømming, treningstimer og tennis. Sørg for at du registrerer eller loggfører aktiviteten din.

Sånn måler Fit aktiviteten din

Hvordan aktiviteten din måles, avhenger av hvilke enheter du har og bruker. Google Fit bruker sensorene i telefonen eller en pulsmåler til å beregne hjertepoeng og skritt.

Basert på pulsen din

Hvis du har en pulssensor i en Fit-kompatibel enhet – for eksempel en smartklokke – beregner Google Fit hjertepoeng og skritt mens du trener.

For å registrere pulsen på best mulig måte, trykk på Start en treningsøkt på enheten.

• Ett minutt med moderat puls (50–69 %) = ett hjertepoeng
  • Ett minutt med høy puls (70 % eller mer) = to hjertepoeng

Tips: Prosentandelene er av den antatte makspulsen din. Makspulsen beregnes ut fra denne formelen: 205,8 – (0,685 x [alderen din, hvis du har angitt den]).

Wear OS-enheter har en måler for pulssoner som lav, moderat og intensiv. Du kan få hjertepoeng når pulsen er i den moderate eller intensive sonen.

Basert på bevegelsesregistrering

Hvis du ikke har pulssensor på enheten din, kan Google likevel prøve å gjenkjenne hva slags aktivitet du holder på med.

• Aktivitet i mer enn ett minutt (med 30 skritt i minuttet) = ett aktivitetsminutt
  • Ett minutt med sykling = ett hjertepoeng
  • Ett minutt med rask gange (100 skritt eller mer i minuttet) = ett hjertepoeng
  • Ett minutt med løping (130 skritt eller mer i minuttet) = to hjertepoeng

Konvertering av trening til poeng

Google Fit bruker retningslinjene nedenfor for å konvertere aktivitet til hjertepoeng ved hjelp av metabolske ekvivalenter (MET). Du får bonuspoeng for intensiv aktivitet.

• Ett minutt med aktivitet på mellom 3,0 og 5,9 MET = ett hjertepoeng
  • Ett minutt med aktivitet på 6,0 MET eller mer = to hjertepoeng

Hvor lenge bør du være aktiv?

Med Google Fit får du et hjertepoeng for hvert minutt med aktivitet. AHA anbefaler å være i aktivitet minst 10 minutter hver dag, men nylig forskning tyder på at all moderat til intensiv trening er nyttig – uansett hvor lenge du holder på.

Legg til den siste aktiviteten din, og se hvor mange poeng du fått

Fit kan beregne hjertepoengene dine basert på den forrige treningsøkten din og informasjonen du legger til. Sånn legger du til den siste treningsøkten:

1. Åpne Google Fit-appen Google Fit på telefonen.
  2. Trykk på Legg til Legg til data og så Legg til aktivitet Legg til aktivitet.
  3. Velg en aktivitet øverst.
  4. Legg til hvor lenge du utførte aktiviteten. Øverst ser du hvor mange hjertepoeng og skritt du har fått.
  5. For å gå tilbake uten å lagre treningsøkten, trykk på Avbryt Lukk menyen øverst til venstre.
  6. Hvis du vil legge til denne aktiviteten i loggen, kan du trykke på Lagre øverst.

Sjekk poengloggen din

1. Åpne Google Fit-appen Google Fit på telefonen.
  2. Trykk på tallet for skritt eller hjertepoeng øverst.
  3. For å se poengene dine for en annen periode, velg en dag, uke eller måned øverst.