Inkludera inte personlig eller känslig hälsoinformation, såsom steg-, kalori-, hjärtfrekvens-, sömn- eller träningsdata eller hjärthälsoinformation när du ställer frågor i gemenskapen.

Uppdatera profil och mål

Om du vill få exaktare träningsinformation kan du fylla i profiluppgifter som längd, vikt och kön. Du kan även ange ett eget träningsmål. Om du har en smartklocka med Wear OS kan du ange ett mål för varje träningspass.

Tips! Fyll i din profil om du vill kunna se hur långt du har gått och hur många kalorier du har gjort av med.

Steg 1: Ange uppgifter om din fysik

1. Öppna Google Fitness-appen Google Fitness på telefonen.
  2. Tryck på Profil längst ned.
  3. Ange längd, vikt, ålder och kön.

Ändra måttenheterna för vikt, längd och avstånd

1. Tryck på Inställningar Inställningar högst upp i avsnittet Profil.
  2. Välj måttenheter under Enheter.

Steg 2: Skapa ett personligt träningsmål

Viktigt! Du börjar med de standardmål per dag som du valde första gången du använde Fitness-appen. Målen justeras utifrån din aktivitet. Du kan även ange mål på egen hand.

1. Öppna Google Fitness-appen Google Fitness på telefonen.
  2. Tryck på Profil längst ned.
  3. Ange önskade mål för steg och hjärtpoäng.

Få aviseringar som hjälper dig att nå dina mål

Du kan få aviseringar och tips på Android-enheten som hjälper dig att uppnå målen för hjärtpoäng och steg.

Aviseringstyper

Du kan välja vilket slags aviseringar du vill få:

• Aktivitetstips: Hjälper dig att följa rekommendationer om fysisk aktivitet.
  • Tips om framsteg: Hjälper dig att uppnå dina mål.
  • Måljusteringar: Förslag på hur du kan öka eller minska dina mål.
  • Uppnådda mål: Meddelanden när du uppnår dina mål.

Aktivera och inaktivera meddelanden om coachning

Viktigt! Om du vill få aviseringar med träningstips måste du tillåta aviseringar från appen Google Fitness på Android-enheten.

1. Öppna Google Fitness-appen Google Fitness på en Android-telefon.
  2. Tryck på Profil nere till höger.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  4. Tryck på Meddelanden om coachning under Aviseringar.
  5. Tryck på de aviseringar som du vill aktivera eller inaktivera.

Skapa ett träningsmål på smartklockan

1. Om skärmen är nedtonad trycker du på skärmen för att aktivera klockan.
  2. Starta ett träningspass i Google Fitness.
  3. Välj en träningstyp.
  4. Tryck på Mål  och välj en måltyp.
  5. Ange ett mål och tryck sedan på Klar Klar.
  6. Starta träningspasset.

Tips! På klockans skärm finns en förloppsindikator. Du får en avisering när du har nått målet.