Voeg geen persoonlijke of gevoelige gezondheidsinformatie toe, zoals stap-, calorie-, hartslag-, slaap- of trainingsgegevens, of informatie over de gezondheid van het hart wanneer u vragen stelt in de Community.

Je fitnessactiviteit bijhouden

Je kunt je wandelingen, hardloopsessies en fietstochten bijhouden in Google Fit. Bekijk hoeveel stappen je hebt gezet of hoe lang je hebt gefietst, gevoetbald of geskied.

Je kunt je work-outgeschiedenis bekijken op alle apparaten waarop je Fit gebruikt. Als iets niet correct is, kun je de activiteit bewerken.

Wat je kunt meten

• Tijd.
  • Stappen.
  • Calorieën.
  • Afstand. Opmerking: De afstand wordt niet bijgehouden voor stationair fietsen (op een hometrainer).
  • Gewicht. Opmerking: Voer je gewicht handmatig in om het bij te houden.
  • Helling. Opmerking: De helling wordt alleen bijgehouden voor bepaalde buitenactiviteiten.

Als je de afgelegde afstand of het aantal verbrande calorieën wilt bekijken, geef je je lengte, gewicht en geslacht op.

Realtime statistieken ontvangen

Je kunt live informatie bekijken over je activiteiten, zoals je snelheid tijdens het hardlopen.

Fit kan sensoren gebruiken die beschikbaar zijn op je apparaat om deze statistieken te helpen berekenen.

1. Open de Google Fit-app Google Fit op je telefoon.
  2. Tik op Toevoegen Gegevens toevoegen en dan Work-out bijhouden Activiteit starten.
  3. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om de activiteit te selecteren die je wilt starten.
  4. Tik op Work-out starten.
    • Als je op de fiets zit, doe je telefoon dan in je zak. Je work-out wordt dan nauwkeuriger bijgehouden dan wanneer je telefoon op de fiets is bevestigd of in een rugzak zit.

Je kunt statistieken bekijken zoals tijd, stappen, calorieën, afstand, hellingsgraad en meer.

Realtime statistieken horen

1. Open de Google Fit-app Google Fit op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Profiel.
  3. Tik bovenaan op Instellingen Instellingen.
  4. Tik onder Work-outs op Gesproken aankondigingen.
  5. Hier kun je aankondigingen in- of uitschakelen, de frequentie ervan instellen en andere instellingen aanpassen.

Je gegevens verwijderen

Je activiteitsgegevens wissen

1. Open de Google Fit-app Google Fit op je Android-telefoon.
  2. Tik onderaan op Profiel.
  3. Tik bovenaan op Instellingen Instellingen.
  4. Tik op Je gegevens beheren.
  5. Tik op Verwijderen naast het type gegevens dat je wilt verwijderen.
  6. Bevestig dat je de gegevens wilt verwijderen.

Je locatiegegevens verwijderen die zijn opgeslagen in Fit

1. Open de Google Fit-app Google Fit op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Profiel.
  3. Tik bovenaan op Instellingen Instellingen.
  4. Tik onder 'Google Fit-gegevens' op Geschiedenis verwijderen en dan Gegevens beheren.
  5. Tik naast 'Locatie' op Verwijderen en dan Verwijderen.

Meer gezondheids- en fitnessgegevens bekijken

Je kunt meer apps aan Google Fit koppelen om meer te weten te komen over je activiteitsniveau, voeding en slaap. Lees hier hoe je apps met Google Fit synchroniseert.