Älä sisällytä mitään henkilökohtaisia ​​tai arkaluonteisia terveystietoja, kuten askel-, kalori-, syke-, uni- tai harjoitustietoja tai sydämen terveystietoja, kun esität kysymyksiä yhteisössä.

Google-datan lataaminen

Tärkeää: Google-datan lataaminen ei johda datan poistamiseen Googlen palvelimilta. Lue, kuinka voit poistaa tilisi tai poistaa toimintaasi

Voit viedä ja ladata dataa käyttämistäsi Google-tuotteista. Esimerkkejä:

• Sähköposti
  • Dokumentit
  • Kalenteri
  • Kuvat
  • YouTube-videot (Vinkki: Jos et löydä kaikkia YouTube-videoitasi, tarkista, onko sinulla bränditili. Jos sinulla on bränditili, sinun on ehkä vaihdettava tiliä.)
  • Rekisteröinti ja tilitapahtumat

Jos haluat säilyttää datasi tai käyttää sitä toisessa palvelussa, voit luoda arkiston.

Tärkeää: Jos toiminta katsotaan riskialttiiksi, sitä voidaan lykätä tai se voidaan estää tilisi suojaamiseksi.

Vaihe 1: Valitse latausarkistoon tuleva data

1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Siirry Google Takeout ‐sivulle. Käyttämäsi Googlen tuotteet, joissa dataasi säilytetään, valitaan automaattisesti.
    • Jos et halua ladata dataa tietystä tuotteesta, poista valinta sen ruudusta.
    • Jos haluat ladata vain osan tuotteen datasta, valittavana voi olla painike, esimerkiksi Sisältää kaiken datan Luettelo. Sitten voit poistaa valinnat niiden datatyyppien kohdalta, joita et halua ladata.
  3. Valitse Seuraava vaihe.
Tärkeää: Tiedostossa ei välttämättä näy datan muutoksia, jotka on tehty latauksen pyytämisen ja arkiston luomisen välisenä aikana. Lue lisää siitä, mitä voi puuttua.

Vaihe 2: Muuta arkiston muotoa

Toimitustapa**

Latauslinkin lähettäminen sähköpostitse

Lähetämme sinulle linkin Google-data-arkistosi lataamiseen.

1. Valitse toimitustavaksi Lähetä latauslinkki sähköpostitse.
  2. Valitse Luo vienti.
  3. Valitse saapuvasta sähköpostista Lataa arkisto.
  4. Lataa Google-data näytön ohjeiden mukaan.
Driveen lisääminen

Arkistosi lisätään Google Driveen, ja saat sähköpostiin linkin siihen. Data kuluttaa käytössä olevaa tallennustilaasi.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää Driveen.
  2. Valitse Luo vienti.
  3. Valitse saapuvasta sähköpostista Näytä Drivessa. Näet kansion, jossa datasi on järjestetty tuotteiden mukaan.
  4. Lataa datasi valitsemalla näytön yläreunasta Lataa Lataa.
Dropboxiin lisääminen

Arkistosi ladataan Dropboxiin, ja saat sähköpostiin linkin siihen.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää Dropboxiin.
  2. Valitse Linkitä tilit ja luo vienti.
  3. Sinut ohjataan Dropboxiin. Kirjaudu sisään Dropbox-tilillesi, jos sitä pyydetään.
  4. Valitse Salli Dropbox-ikkunassa, joka kysyy saako Googlen Lataa tietosi käyttää sen Apps-kansiota Dropboxissasi.
  5. Jos haluat pitää datasi yksityisenä, älä jaa tätä Dropbox-kansiota kenenkään muun kanssa.
  6. Valitse saapuvasta sähköpostista Näytä Dropboxissa. Sinut ohjataan arkistosi sisältävään Dropbox-kansioon.
  7. Lataa datasi Dropboxin ohjeiden mukaisesti.

Huomioitavaa

• Näiden vaiheiden jälkeen Googlen Lataa tietosi näkyy Dropboxin tietosuoja-asetuksissa linkitettynä sovelluksena. Voit koska tahansa poistaa Googlen linkityksen. (Jos viet jatkossa dataa Dropboxiin, sinun on sallittava Googlelle uudelleen pääsy.)
  • Kun arkistosi on Dropboxissa, Google ei ole enää vastuussa siitä. Arkistosi kuuluu Dropboxin käyttöehtojen piiriin.
Microsoft OneDriveen lisääminen

Arkistosi ladataan Microsoft OneDriveen, ja saat sähköpostiin linkin siihen.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää OneDriveen.
  2. Valitse Linkitä tilit ja luo vienti.
  3. Kirjaudu sisään Microsoft-tilillesi, jos sitä pyydetään.
  4. Valitse Kyllä, kun Microsoft-ikkunassa kysytään, saako Googlen Lataa tietosi päästä tietoihisi.
  5. Jos haluat pitää datasi yksityisenä, älä jaa tätä OneDrive-kansiota kenenkään muun kanssa.
  6. Valitse saapuvasta sähköpostista Näytä OneDrivessa. Sinut ohjataan arkistosi sisältävään OneDrive-kansioon.
  7. Lataa datasi OneDriven ohjeiden mukaisesti.

Huomioitavaa

• Näiden vaiheiden jälkeen Googlen Lataa tietosi näkyy Microsoft OneDriven tietosuoja- ja yksityisyysasetuksissa sovelluksena, joka pääsee joihinkin tietoihisi. Voit koska tahansa poistaa Googlen pääsyoikeuden. (Jos viet jatkossa dataa OneDriveen, sinun on sallittava Googlelle uudelleen pääsy.)
  • Kun arkistosi on Microsoft OneDrivessa, Google ei ole enää vastuussa siitä. Arkistosi kuuluu Microsoft-palvelusopimuksen piiriin.
Boxiin lisääminen

Arkistosi ladataanBoxiin, ja saat sähköpostiin linkin siihen.

1. Valitse toimitustavaksi Lisää Boxiin.
  2. Valitse Linkitä tilit ja luo vienti.
  3. Sinut ohjataan Boxiin. Kirjaudu sisään Box-tilillesi, jos sitä pyydetään.
  4. Kun Box-ikkunassa kysytään, saako Googlen Lataa tietosi käyttää dataasi, valitse Salli pääsy Boxiin.
  5. Jotta data säilyy yksityisenä, älä jaa tätä Box-kansiota kenenkään muun kanssa. Jos viet tietoja Box-yritystilille, järjestelmänvalvoja näkee tietosi, vaikka et luo jakamislinkkiä.
  6. Valitse saapuvasta sähköpostista Näytä Boxissa. Sinut ohjataan arkistosi sisältävään Box-kansioon.
  7. Lataa datasi Boxin ohjeiden mukaisesti.

Huomioitavaa

• Näiden vaiheiden jälkeen Googlen Lataa tietosi näkyy liitettyjen sovellustesi joukossa, sillä se pääsee joihinkin tietoihin. Voit koska tahansa poistaa Googlen pääsyoikeuden. (Jos viet jatkossa dataa Boxiin, sinun on sallittava Googlelle uudelleen pääsy.)
  • Valitsemasi arkiston maksimikoko pienenee, jos tiedostojen maksimilähetyskoko Box-tililläsi on pienempi. Jos arkistossasi oleva tiedosto ylittää Box-tilin tiedostojen maksimilähetyskoon, sitä ei viedä Boxiin.
  • Kun arkistosi on Boxissa, Google ei ole enää vastuussa siitä. Arkistoon sovelletaan Boxin tietosuojakäytäntöä.

Vientityyppi

Yksi arkisto

Luo valitusta datasta yksi arkisto.

Huom. Jos olet mukana Lisäsuojaus-ohjelmassa, arkiston luominen ajoitetaan kahden päivän päähän.

Säännölliset viennit

Luo valitusta datasta automaattisesti arkisto vuoden ajan kahden kuukauden välein. Ensimmäinen arkisto luodaan saman tien.

Huom. Jos olet mukana Lisäsuojaus-ohjelmassa, ajoitettu vieminen ei ole mahdollista.

Tiedostotyyppi

ZIP-tiedostot

Useimmat tietokoneet voivat avata näitä tiedostoja.

TGZ-tiedostot

Saatat tarvita lisäohjelmistoja näiden tiedostojen avaamiseen Windowsissa.

Arkiston koko

Valitse luotavan arkiston maksimikoko. Jos ladattavan datan koko ylittää tämän koon, data jaetaan useisiin arkistoihin.

Vaihe 3: Lataa Google-data-arkisto

Kun arkistosi on luotu jollain näistä vaihtoehdoista, lähetämme sinulle sähköpostitse linkin sen sijaintiin. Tämä prosessi voi kestää muutamasta minuutista useampaan päivään riippuen tilisi tietojen määrästä. Useimmat ihmiset saavat linkin arkistoonsa samana päivänä, kun he sitä pyytävät.

Huom. Jos olet mukana Lisäsuojaus-ohjelmassa, arkiston luominen ajoitetaan kahden päivän päähän.

Poistamasi data

Kun poistat dataa, varmistamme Googlen tietosuojakäytännössä kuvatulla prosessilla, että data poistetaan tililtäsi kokonaan ja turvallisesti. Aloitamme poistamalla poistetun tapahtuman heti myös näkyviltä, eikä sitä enää käytetä Google-kokemuksesi personoimiseen. Seuraavaksi aloitamme prosessin, jossa data poistetaan kokonaan ja turvallisesti tallennusjärjestelmistämme.

Arkistoon ei lisätä omia tapahtumia, kuvia tai dokumentteja, joiden poistaminen on kesken.

Tärkeää: Jos etsimiäsi tietoja ei löydy näillä työkaluilla, voit lukea tietosuojan ohjekeskuksesta, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä miten voit päivittää, ylläpitää, viedä ja poistaa tietojasi. Jos tiedot on jo poistettu järjestelmistämme, niiden palauttaminen ei ole todennäköistä.

Yleisiä kysymyksiä

Voit lukea tietosuojan ohjekeskuksesta, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä miten voit päivittää, ylläpitää, viedä ja poistaa tietojasi.

Jos etsimäsi tiedot eivät löydy edellä mainituilla työkaluilla, lähetä datapyyntö ja tarkenna nämä seikat:

• Etsimiesi henkilökohtaisten tietojen kategoriat
  • Tuotteet tai palvelut, joihin data liittyy
  • Likimääräiset päivämäärät, jolloin uskot Googlen keränneen datan

Sinun on kirjauduttava Google-tilillesi, jotta voit täyttää lomakkeen.

Tärkeää: Voit myös soittaa numeroon 855-548-2777 (maksuton Yhdysvalloissa). Edustajamme voivat vastata moniin kysymyksiisi ja auttaa sinua täyttämään lomakkeen, jotta tilin omistaja saa varmasti tiedot.

Miten löydän viedyn Takeout-datan?

Kun datan vientipyyntö on valmis, saat sähköposti-ilmoituksen, jossa on linkki datasi sijaintiin.

Jos valitset "Lähetä latauslinkki sähköpostitse", sinut ohjataan kansioon, joka sisältää datasi Google Takeoutissa datan lataamista varten.

Muussa tapauksessa se yhdistää valitsemasi kansion sijainnin valitsemaasi pilvikohteeseen (Drive, Dropbox, Box, OneDrive).

Mikä tiedostomuoto datalle kannattaa valita?
Käytettävän tiedostomuodon valintaan vaikuttavat palvelu sekä datan tyyppi ja käyttötarkoitus. Olemme valinneet mielestämme hyödyllisimmät ja helpoimmin siirrettävät tyypit. Viemme esimerkiksi yhteystiedot vCard-muodossa, joka on hyvin yleinen sähköpostipalveluntarjoajien käyttämä muoto. Usein tarjoamme myös eri tarpeisiin sopivia lisävaihtoehtoja.
Entä jos en voi ladata dataa?
Jos datan lataaminen ei onnistu, valitse vähemmän vietäviä tuotetiedostoja tai pyydä vähemmän arkistodataa tuotteen avattavasta valikosta. Voit myös kokeilla viemistä kolmannen osapuolen tallennustilasivustolle, kuten Boxiin tai Storageen.
Entä jos en voi avata tiettyjä tiedostomuotoja?
HTML-tiedostot voi avata millä tahansa tavallisella selaimella. CSV- ja JSON-tiedostot voi avata TextEdit-ohjelmistossa, toimialan standardien mukaisessa postilaatikossa tai ICS-palvelussa.
Voinko viedä dataa tietyltä ajanjaksolta kaiken datan sijaan?
Datan vientiä tietyltä ajanjaksolta ei tällä hetkellä tueta.
Minne data kannattaa tallentaa?

Voit tallentaa datan minne tahansa, kunhan sijainti on turvallinen ja siellä on tarpeeksi tilaa. Useimmiten on helpointa ladata se suoraan tietokoneellesi.

Jos käytät julkista tietokonetta, tallenna data Google Driveen tai vaihtoehtoiseen tallennustilaan, jossa sinä olet ainut käyttäjä.

Huom. Jos käytät Google Drivea ja aiot poistaa Google-tilisi, sinun on siirrettävä arkistosi eri tallennustilaan ennen tilin poistamista.

Miten voin jakaa viedyn Takeout-datan kolmannen osapuolen sovellukselle tai verkkosivustolle?

Jos latasit datan laitteellesi, voit jakaa sen suoraan kolmannen osapuolen sovellukselle tai verkkosivustolle kyseisen kolmannen osapuolen tukiaseman kautta.  Tukiasemia voi olla erilaisia, esimerkiksi sähköpostiosoitteen tai kolmannen osapuolen sovelluksen tai verkkosivuston sisäänrakennettu lataustoiminto, jonka avulla datan voi ladata suoraan.

Jos olet lisännyt datan pilvitallennustilaan (esim. Driveen, Boxiin, OneDriveen tai Dropboxiin), voit jakaa dataa suoraan pilvipalveluntarjoajalta kolmannen osapuolen sovellukselle tai verkkosivustolle.  Tämä tarkoittaa usein datan jakamista suoraan pilvipalveluntarjoajalta kolmannelle osapuolelle pilvipalveluntarjoajan tukeman sähköpostin kautta.

Joissakin tapauksissa kolmannen osapuolen sovellus tai sivusto voi integroitua suoraan pilvitallennustilan kohteeseen, jolloin voit myöntää kolmannelle osapuolelle oikeuden lukea dataasi suoraan kohteesta.

Miksi arkistoni jaettiin useisiin tiedostoihin?

Valittua kokorajaa suuremmat arkistot jaetaan useisiin tiedostoihin.

Jos haluat pienentää mahdollisuutta arkiston jakamiseen, voit valita kokorajaksi 50 Gt.

Huom. TGZ-arkiston purkaminen voi edellyttää erikoisohjelmistoa. Muista, että tämäntyyppisten tiedostojen nimissä ei voi olla Unicode-merkkejä.
Miksi arkistoni vanhenevat?

Arkisto vanhenee noin seitsemässä päivässä. Tämän jälkeen sinun kannattaa luoda uusi arkisto ajantasaisimmilla tiedoillasi.

Arkiston vanhentuminen ei kuitenkaan aiheuta datan katoamista eikä vaikuta käyttämiisi Google-palveluihin.

Huom. Yksi arkisto voidaan ladata vain viisi kertaa. Tämän jälkeen sinun on pyydettävä uutta arkistoa.

Miksi minun täytyy lisätä salasanani uudelleen, kun yritän ladata arkiston?

Datasi suojaaminen on meille hyvin tärkeää, joten haluamme aina varmistaa vain sinun lataavan omaa dataasi.

Suojaamme sen pyytämällä sinua kirjoittamaan Google-tilisi salasanan uudelleen, jos et ole äskettäin antanut sitä. Tämä voi tuntua turhalta, mutta datasi turvaaminen edellyttää ylimääräisiä suojatoimenpiteitä.

Huom. Jos tililläsi on käytössä kaksivaiheinen vahvistus, sinulta voidaan pyytää myös lisävahvistusvaihetta.

Miksi arkistoni ei toimi?

Jos arkistossasi on jotain vikaa tai sen luominen ei onnistu, yritä luoda uusi arkisto. Usein tämä korjaa ongelman.

Voit myös kokeilla ladata datan pienempinä kokonaisuuksina valitsemalla yhden tuotteen tai palvelun kerrallaan. Tästä voi olla hyötyä, jos yrität ladata suuren määrän dataa.

Näin voit avata ladatut tiedostot Takeoutista
Suosittelemme, että lataat ja katselet Takeout-vientejä tietokoneella, et mobiililaitteella. Arkistostasi löytyy archive_browser.html-niminen tiedosto, jossa on lisätietoa tiedostomuodoista sekä ohjeita tiedoston avaamiseen ja datan tarkasteluun.
Miksi jotkin viimeaikaiset muutokset eivät näy arkistossani?

Tiedostossa ei välttämättä näy datan muutoksia, jotka on tehty latauksen pyytämisen ja arkiston luomisen välisenä aikana. Tässä on muutamia esimerkkejä:

• Muutokset Drive-tiedoston jakamistyyppiin tai lupiin
  • Drive-tiedoston ratkaistut kommentit
  • Lisätyt tai poistetut kuvat tai albumit
Miten säilytän Gmail-tunnisteet, kun vien sähköpostejani?

Kun haet sähköpostisi Gmailista, kunkin viestin tunnisteet tallennetaan tätä varten luotuun X-Gmail-Labels-otsikkotietoon lataustiedostoosi. Vaikka sähköpostiohjelmat eivät tällä hetkellä tunnista tätä otsikkotietoa, useimmat niistä sallivat laajennukset, joilla otsikkoja voidaan hyödyntää.

Miksi joitain YouTube-videoitani ei löydy?

Jos joidenkin YouTube-videoiden lataaminen ei onnistu, tarkista onko YouTube-kanavasi linkitetty bränditiliin. Jos kanava on linkitetty, sinun täytyy

• varmistaa, että olet kirjautuneena Google-tilille, joka on yhdistetty bränditiliin
  • vaihtaa bränditilille, jota käytit videoiden lataamiseen YouTubeen.

Vinkki: Jos sinulla on useita bränditilejä, voit toistaa nämä vaiheet ladataksesi videoita muilta bränditileiltäsi.

Miksi en voi ladata dataa koulu- tai työtililtä?

Google Workspace ‐järjestelmänvalvojat voivat päättää, saavatko käyttäjät ladata dataa eri tuotteista. Katso, kuka on järjestelmänvalvojasi.

Voiko sovellukseni muokata Takeout-käyttöliittymää?

Takeout-käyttöliittymä tukee parametreja, jotta sovellukset voivat muokata käyttöliittymää. Sovellukset voivat esimerkiksi valita tiettyjä tuotteita, pilvivientien määränpään ja sen, miten usein ajoitettuja noutoja tehdään.

Tässä on esimerkki kaikkia kolmea parametria hyödyntävän URL-osoitteen muodosta:

https://takeout.google.com/settings/takeout/custom/google_account,my_activity,fit,youtube?dest=drive&frequency=2_months

Vinkki: Tämä esimerkki voi olla keskeneräinen, ja sitä voidaan päivittää ajoittain. Sovellusten tai muiden tuotteiden mahdolliset arvot löytyvät CSS-määritteen renderöidystä HTML:stä kohdasta "data-id". Esimerkiksi "dest"-parametrin mahdollisia arvoja ovat "box", "dropbox", "drive" ja "onedrive". "frequency"-parametrin mahdollinen arvo on esimerkiksi "2_months".

Yleisiä kysymyksiä Google-tuotteiden lataamisesta

Missä muodossa YouTube-videoni ladataan?

Videot ladataan niiden alkuperäisessä muodossa tai MP4-tiedostoina, joissa on H.264-video ja AAC-audio.

Olen Google-ryhmän jäsen. Miten voin ladata ryhmän viestejä ja jäsenyystietoja?

Vain ryhmän omistaja voi ladata sen viestejä ja jäsenyystietoja.

Jos olet jäsen tai ylläpitäjä, pyydä omistajaa lataamaan haluamasi tiedot ja jakamaan ne kanssasi. Jos viestit lähetetään sähköpostiisi, voit myös ladata viestihistoriasi sähköpostiarkistosta.

Voinko ladata sähköpostini Gmailista tietyltä ajanjaksolta koko postilaatikon sijaan?
Valitettavasti emme tällä hetkellä tue vientiä tietyltä ajanjaksolta.
Olen Google Workspace ‐järjestelmänvalvoja. Miten vien organisaationi datan?

Voit ladata tai siirtää organisaatiosi dataa, kuten sähköposteja, kalentereita, dokumentteja ja sivustoja. Lue lisää organisaation Google Workspace ‑datan eksportoinnista.

** Luettelossa on Googlen ulkopuolisia palveluntarjoajia. Kun valitset Googlen ulkopuolisen palveluntarjoajan:

1. Sallit Googlen siirtää tiedostot puolestasi palveluntarjoajalle.

2. Kun tiedostot on ladattu palveluntarjoajalle, Google ei enää ole vastuussa niistä. Vientiin sisältyvään sisältöön sovelletaan palveluntarjoajan ehtoja.

Vinkki: Tarkista data itse, jotta tiedät, mitä jaetaan.

Lähetä meille palautetta

Kerro meille kokemuksiasi Google-datan lataamisesta. Antamalla palautetta autat Googlea tekemään tästä tuotteesta paremman itsellesi ja muille.