Voeg geen persoonlijke of gevoelige gezondheidsinformatie toe, zoals stap-, calorie-, hartslag-, slaap- of trainingsgegevens, of informatie over de gezondheid van het hart wanneer u vragen stelt in de Community.

Hoe delen met gekoppelde apps werkt met je Google Fit-gegevens

Koppel andere apps aan Google Fit om al je fitnessgegevens op één plaats te hebben en Google Fit als het invoerpunt voor je fitnessgegevens te gebruiken. Je kunt zelf bepalen welke gegevens worden gedeeld met apps van derden die je aan Google Fit koppelt.

Hoe gekoppelde apps werken

Je bepaalt zelf of Google Fit je Google Fit-gegevens deelt met andere apps. Gekoppelde apps vallen onder beleidsregels waardoor ze je Google Fit-gegevens niet mogen delen met databrokers of resellers.

Je kunt bekijken tot welke typen gegevens apps toegang krijgen als je ze aan Google Fit koppelt. Ook kun je op elk gewenst moment apps ontkoppelen.

Hoe we je gegevens beschermen

Als je toestaat dat andere apps gegevens delen met Google Fit, gebruikt Google Fit die gegevens om je activiteiten bij te houden en analyses te bieden. Je Google Fit-gegevens worden beveiligd opgeslagen op de servers van Google. Als je je apparaat kwijtraakt of wijzigt, wordt er vanuit de Google Fit-app een back-up van je gegevens op de Google-servers gemaakt in je Google-account.

Je kunt ervoor kiezen je Google Fit-gegevens te delen met andere apps van derden. Gekoppelde apps kunnen om toegang tot je Google Fit-gegevens vragen, maar je bepaalt zelf tot welke soorten gegevens andere apps toegang hebben en je kunt de toegang op elk gewenst moment intrekken.

Alle ontwikkelaars vallen onder het beleid van Google Fit voor ontwikkelaars en gebruikersgegevens wanneer ze toegang hebben tot Fit-gegevens.

Jij hebt de controle
Je kunt kiezen welke gegevens Google Fit deelt met andere apps. Je kunt er ook voor kiezen je Google Fit-gegevens niet te delen met andere apps. Je kunt apps op elk gewenst moment ontkoppelen.
Belangrijk: Apparaatinstellingen verschillen per telefoon en Android-versie. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor meer informatie.
  1. Open Google Fit Google Fit.
  2. Tik onderaan op Profiel.
  3. Tik bovenaan op Instellingen Instellingen en dan Gekoppelde apps beheren.
    • Als je wilt bekijken welke apps aan Google Fit zijn gekoppeld, tik je op de pijl-omlaag Dropdownpijl en dan Google Fit-apps en -apparaten.
    • Als je de app wilt ontkoppelen, tik je op de app en dan Ontkoppelen en dan Ontkoppelen.
Tip: Je kunt gekoppelde apps ook ontkoppelen via je Google-account op internet.

Health Connect en Google Fit

Health Connect is een nieuw gezamenlijk platform voor gezondheidsgegevens voor Android. Hiermee kun je je gegevens over gezondheid, fitness en welzijn op één plek beheren door op een makkelijke manier je favoriete gezondheids- en fitness-apps met elkaar te koppelen en te synchroniseren, waaronder Google Fit.

Health Connect slaat je gezondheids- en fitnessgegevens beveiligd op je apparaat op en geeft je volledige controle over welke apps er toegang toe hebben en voor hoelang.

Google Fit voldoet aan de Beleidsvereisten voor Health Connect en het beleid over Rechten en API's voor toegang tot gevoelige informatie. Dit betekent ook dat we ons houden aan de Vereisten voor beperkt gebruik, waarin wordt bepaald hoe en voor welk doel Google Fit toegang heeft tot je gegevens en deze kan gebruiken via Health Connect.