Google Analyticsin yksityisyysasetukset

Tämä artikkeli saattaa olla hyödyllinen Google Analyticsia ja Google Analytics for Firebasea käyttäville verkkosivuston tai sovelluksen omistajille ("asiakkaat") varsinkin, jos omistaja on yritys, joka kuuluu Euroopan talousalueella voimassa olevan yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) tai vastaavien säädösten piiriin.

Lisätietoa saat artikkelista Datan turvaaminen.

Sisällys:

Analyticsin datankeruun poistaminen käytöstä (sovellus)

Voit poistaa datankeruun ohjelmallisesti käytöstä Android- ja iOS-sovelluksista, joissa on käytössä

• Google Analytics for Firebase SDK (ohjeet)

• Google Analytics Android SDK (ohjeet)

• Google Analytics iOS SDK (ohjeet).

Lue lisää siitä, millaista dataa Google Analytics ja Google Analytics for Firebase keräävät.

Analyticsin datankeruun poistaminen käytöstä (verkkosivusto)

Voit poistaa datankeruun ohjelmallisesti käytöstä

• Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksista, joissa on käytössä gtag.js (ohjeet)

• Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksista, joissa on käytössä gtag.js (ohjeet)

• Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksista, joissa on käytössä analytics.js (ohjeet).

• Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksista, joissa on käytössä ga.js (ohjeet).

Verkkosivustosi käyttäjät voivat myös poistaa datankeruun käytöstä Google Analyticsin Opt-out Browser ‑lisäosan avulla.

Tarkan sijainti- ja laitedatan keruun poistaminen käytöstä

Voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä tarkan sijainti- ja laitedatan keruun aluekohtaisesti. Analytics kerää tätä dataa oletuksena. Jos poistat datankeruun käytöstä, Analytics ei kerää seuraavaa dataa:

• Kaupunki
  • Leveysaste (kaupungin)
  • Pituuspiiri (kaupungin)
  • Selaimen alaversio
  • Selaimen käyttäjäagentin merkkijono
  • Laitteen brändi
  • Laitteen malli
  • Laitteen nimi
  • Käyttöjärjestelmän alaversio
  • Alustan alaversio
  • Näytön resoluutio

Jos muokkaat asetuksia ja poistat datankeruun käytöstä tietyllä alueella, Analytics säilyttää aiemmin kerätyn datan mutta ei enää kerää uutta dataa.

Lue lisää

Jos poistat tarkan sijainti- ja laitedatan keruun käytöstä jollakin alueella, siihen liitettyjen mallinnettujen konversioiden määrä pienenee merkittävästi. Vaikutus ulottuu myös linkitettyjen Google Ads‑ ja Search Ads 360 ‑tilien myöhempään konversiomallinnukseen ja raportointiin.

Sähköpostiosoitteiden ja käyttäjän määrittämien URL‐kyselyparametrien sensuroiminen

Voit määrittää sivustodatastriimit niin, että sähköpostiosoitteet ja käyttäjän määrittämät URL-kyselyparametrit sensuroidaan asiakaspuolella.

Lue lisää datan sensuroinnista.

Google-signaalien datankeruun poistaminen käytöstä

Kun aktivoit Google-signaalit, voit ottaa niiden keräämisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä aluekohtaisesti. Jos muokkaat Google-signaalien asetuksia ja poistat datankeruun käytöstä tietyllä alueella, Analytics säilyttää aiemmin kerätyn datan mutta ei enää kerää uutta dataa. Jos poistat Google-signaalien datankeruun käytöstä, sinulla ei enää ole pääsyä Analytics-dataan perustuviin uudelleenmarkkinointilistoihin, Mainonnan raportointi ‑ominaisuuksiin eikä demografisiin tietoihin tai kiinnostuksen kohteisiin.

Lue lisää

Jos poistat Google-signaalit käytöstä, uudelleenmarkkinointi ei ole käytettävissä kyseisillä alueilla. Vaikutus ulottuu myös linkitettyjen Google Ads ‑tilien myöhempään konversiomallinnukseen ja ‑raportointiin.

Mainontaominaisuuksien poistaminen käytöstä (sovellus)

Voit poistaa mainontaominaisuuksiin liittyvän datankeruun ohjelmallisesti käytöstä Android- ja iOS-sovelluksista, joissa on käytössä jokin seuraavista:

• Google Analytics for Firebase SDK (ohjeet)
  • Google Analytics Android SDK (ohjeet)
  • Google Analytics iOS SDK (ohjeet).

Lue lisää siitä, millaista dataa Google Analytics ja Google Analytics for Firebase keräävät.

Mainontaominaisuuksien poistaminen käytöstä (verkkosivusto)

Voit poistaa mainontaominaisuuksiin liittyvän datankeruun ohjelmallisesti käytöstä sellaisen datan osalta, joka on peräisin

• Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksista, joissa on käytössä gtag.js (ohjeet)
  • Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksista, joissa on käytössä gtag.js (ohjeet)
  • Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksista, joissa on käytössä analytics.js (ohjeet).

Mainonnan personoinnin poistaminen käytöstä (sovellus)

Voit poistaa mainonnan personoinnin ohjelmallisesti käytöstä sellaisten Android- ja iOS-sovellusten datan osalta, joissa on käytössä Google Analytics Firebase SDK (ohjeet).

Lue lisää siitä, millaista dataa Google Analytics ja Google Analytics for Firebase keräävät.

Mainonnan personoinnin poistaminen käytöstä (verkkosivusto)

Voit poistaa mainonnan personoinnin ohjelmallisesti käytöstä sellaisen datan osalta, joka on peräisin

• Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksista, joissa on käytössä gtag.js (ohjeet)
  • Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksista, joissa on käytössä gtag.js (ohjeet)
  • Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksista, joissa on käytössä analytics.js (ohjeet).

IP-osoitteiden piilottaminen

IP-osoitteiden piilottamista voidaan käyttää Google Analyticsissa sekä verkkosivustoille että sovelluksille. Katso, miten IP-osoitteiden piilottaminen toimii.

Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet

Voit piilottaa Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksien IP‑osoitteita käyttämällä taggauksessa jotakin seuraavista:

Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet

Google Analytics 4:ssä IP-osoitteiden piilottaminen ei ole välttämätöntä, sillä IP-osoitteita ei kirjata tai tallenneta.

Kerätyn Analytics-datan säilytysjakson valitseminen

Voit asettaa säilytysjakson datalle, jota keräät

Pääsy käyttäjätason dataan ja datan siirrettävyys

Voit hakea minkä tahansa käyttäjätunnisteen Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksiin liittyvät tapahtumatiedot Käyttäjäkartoitus-raportin tai User Activity APIn kautta. Näiden ominaisuuksien avulla voit analysoida ja viedä yksittäiseen käyttäjätunnisteeseen liittyvää tapahtumatason dataa. Lisäksi 360-asiakkaamme voivat integroida BigQueryyn ja eksportoida kaiken käyttäjiinsä liittyvän tapahtumadatan yhteen datasäilöön, josta voi tehdä kyselyitä.

Vastaava Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa käytettävä toiminto löytyy Kartoituksista. Voit hakea minkä tahansa käyttäjätunnisteen tapahtumatiedot Käyttäjäkartoitus-raportin tai käyttäjätoimintaraportin kautta. Näiden ominaisuuksien avulla voit analysoida ja viedä yksittäiseen käyttäjätunnisteeseen liittyvää tapahtumatason dataa. Voit poistaa yksittäisten käyttäjien tietoja myös käyttäjätoimintaraportin kautta. Lisäksi voit integroida BigQueryn ja määrittää kaiken käyttäjiin liittyvän tapahtumadatan täyden viennin yhteen datasäilöön, jossa voidaan tehdä kyselyitä.

Mobiililaitteelle tallennetun loppukäyttäjän datan poistaminen

Google Analytics for Firebase SDK:n avulla voit lisätä sovellukseen ohjausobjekteja, jotta käyttäjät voivat poistaa mobiililaitteilleen paikallisesti tallennettua Analytics-dataa ja nollata samalla sovellustapaustunnisteen. Lue lisää resetAnalyticsData-ohjausobjektin käyttämisestä Android- ja iOS-järjestelmissä.

Kyseisen SDK:n avulla voit myös määrittää, kerätäänkö sovelluksesta Analytics-dataa tietyllä laitteella. Lue lisää setAnalyticsCollectionEnabled-ohjausobjektin käyttämisestä Android- ja iOS-järjestelmissä.

Analytics-palvelimille tallennetun loppukäyttäjän datan poistaminen

Jos haluat poistaa Analyticsin palvelimilta käyttäjiä koskevaa dataa sovellus- ja laitekohtaisesti käyttäjien esittämien datanpoistopyyntöjen mukaisesti, voit käyttää Google Analyticsin ohjelmointirajapintaa. Lue lisää User Deletion APIsta.

Mainosten personoinnin salliminen/estäminen mittauskokonaisuudessa

Mainosten personoinnin lisäasetuksella voit valita, voiko mittauskokonaisuuden loppukäyttäjiltä kerättyä dataa käyttää mainosten personointiin.

Google Analytics for Firebase iOS SDK:n käyttäminen attribuution rekisteröintiin SKAdNetworkiin

Mikäli sovelluskehittäjät eivät poista ohjelmointirajapintaa käytöstä staattisen määritysmerkinnän avulla (ohjeet), Google Analytics for Firebase (GA4F) iOS SDK kutsuu ensimmäisen avauksen yhteydessä automaattisesti Applen SKAdNetwork registerAppForAdNetworkAttribution APIa, joka välittää sovellusasennuksen vahvistustiedot Appleen rekisteröidyille mainosverkostoille.

Applen vuoden 2020 maailmanlaajuisessa kehittäjäkonferenssissa (WWDC 2020) julkaistujen uusien yksityisyys- ja turvaominaisuuksien vuoksi sovellusasennusten attribuutio perustuu nykyistä enemmän iOS 14:lle päivitettyyn SKAdNetwork APIin. Näissä ominaisuuksissa edellytetään, että sovelluskehittäjät pyytävät käyttäjiltä suostumusta tietosuojalausunnon sisältävän ponnahdusikkunan kautta, ennen kuin iOS-käyttäjien seurannassa käytetään mainostajatunnusta (IDFA).