Privatlivsindstillinger i Google Analytics

For website- og/eller appejere, der bruger Google Analytics og Google Analytics til Firebase (også kaldet "kunder"), kan dette være en nyttig ressource, især hvis deres virksomhed er underlagt persondataforordningen for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (GDPR, General Data Protection Regulation) eller andre lignende forordninger.

Se Beskyttelse af dine data for at få flere oplysninger.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Deaktiver dataindsamling i Analytics (app)

Du kan programmatisk deaktivere dataindsamling fra Android- og iOS-apps, hvor der bruges følgende:

Få flere oplysninger om, hvilke data der indsamles i Google Analytics og Google Analytics til Firebase.

Deaktiver dataindsamling i Analytics (webejendomme)

Du kan implementere automatisk deaktivering af dataindsamling fra følgende:

• Google Analytics 4-ejendomme med gtag.js (vejledning)

• Universal Analytics-ejendomme med gtag.js (vejledning)

• Universal Analytics-ejendomme med analytics.js (vejledning)

• Universal Analytics-ejendomme med ga.js (vejledning)

Brugere af dit website kan også fravælge dataindsamling ved hjælp af browsertilføjelsen til fravalg af Google Analytics.

Deaktiver indsamling af granulerede data om lokation og enhed

Du har mulighed for at aktivere/deaktivere indsamling af detaljerede data om lokation og enhed efter region. I Analytics indsamles disse data som standard. Hvis du deaktiverer denne dataindsamling, bliver følgende data ikke indsamlet i Analytics:

• By
  • Breddegrad (by)
  • Længdegrad (by)
  • Underordnet versionsnummer for browser
  • Brugeragentstreng for browser
  • Enhedsbrand
  • Enhedsmodel
  • Enhedsnavn
  • Underordnet versionsnummer for operativsystem
  • Underordnet versionsnummer for platform
  • Skærmopløsning

Hvis du redigerer indstillingerne og deaktiverer indsamling for en region, bliver eventuelle historiske data, du har indsamlet, gemt i Analytics, men der indsamles ikke yderligere data fra tidspunktet for ændringen og frem.

Få flere oplysninger

Hvis du deaktiverer indsamling af detaljerede data om lokation og enhed for en region, reduceres mængden af modellerede konverteringer betydeligt for den pågældende region. Den efterfølgende konverteringsmodellering og -rapportering på tilknyttede Google Ads- og Search Ads 360-konti bliver også berørt.

Erstat mailadresser og brugerdefinerede webadresseforespørgselsparametre

Du kan konfigurere dine webdatastrømme til udførelse af teksterstatning i mailadresser og brugerdefinerede webadresseforespørgselsparametre på klientsiden.

Få flere oplysninger om datafjernelse.

Deaktiver indsamling af Google-signaldata

Når du aktiverer Google-signaler, har du mulighed for at aktivere eller deaktivere indsamlingen af signalerne efter region. Hvis du redigerer indstillingerne for Google-signaler og deaktiverer indsamling for en region, bliver eventuelle historiske data, du har indsamlet, gemt i Analytics, men der indsamles ikke yderligere data fra tidspunktet for ændringen og frem. Hvis du deaktiverer dataindsamling via Google-signaler, har du ikke adgang til remarketinglister baseret på Analytics-data, funktioner til annoncerapportering eller demografiske oplysninger og interesser.

Få flere oplysninger

Hvis du deaktiverer Google-signaler, er remarketing ikke tilgængelig for de berørte regioner. Den efterfølgende konverteringsmodellering og -rapportering på tilknyttede Google Ads-konti bliver også berørt.

Deaktiver annonceringsfunktioner (app)

Du kan programmatisk deaktivere indsamling af data for annonceringsfunktioner fra Android- og iOS-apps, hvor der bruges følgende:

Få flere oplysninger om, hvilke data der indsamles i Google Analytics og Google Analytics til Firebase.

Deaktiver annonceringsfunktioner (web)

Du kan programmatisk deaktivere indsamling af data for annonceringsfunktioner fra:

• Google Analytics 4-ejendomme med gtag.js (vejledning)
  • Universal Analytics-ejendomme med gtag.js (vejledning)
  • Universal Analytics-ejendomme med analytics.js (vejledning)

Deaktiver annoncetilpasning (app)

Du kan foretage programmatisk deaktivering af personlig tilpasning af annoncer for data fra Android- og iOS-apps, hvor der bruges Google Analytics til Firebase SDK (vejledning).

Få flere oplysninger om, hvilke data der indsamles i Google Analytics og Google Analytics til Firebase.

Deaktiver annoncetilpasning (web)

Du kan programmatisk deaktivere annoncetilpasning for data fra:

• Google Analytics 4-ejendomme med gtag.js (vejledning)
  • Universal Analytics-ejendomme med gtag.js (vejledning)
  • Universal Analytics-ejendomme med analytics.js (vejledning)

IP-maskering

IP-maskering er tilgængelig til både webejendomme og apps i Google Analytics. Få oplysninger om, hvordan IP-maskering fungerer.

Universal Analytics-ejendomme

Du kan maskere IP-adresser for Universal Analytics-ejendomme, hvor der bruges følgende:

Google Analytics 4-ejendomme

I Google Analytics 4 er IP-maskering ikke nødvendig, eftersom IP-adresser ikke registreres eller gemmes.

Angiv opbevaringsperioden for de Analytics-data, som du indsamler

Du kan angive opbevaringsperioden for data, som du indsamler fra følgende:

Dataadgang og -portabilitet på brugerniveau

Når det gælder Universal Analytics-ejendomme, kan du få vist hændelsesoplysninger for et hvilket som helst bruger-id via rapporten Brugeroplysninger eller API til brugeraktivitet. Med disse funktioner kan du analysere og eksportere data på hændelsesniveau for et enkelt bruger-id. Vores 360-kunder har desuden mulighed for via BigQuery-integration at eksportere alle de hændelsesdata, der er knyttet til deres brugere, til ét lager, der kan sendes forespørgsler til.

Når det gælder Google Analytics 4-ejendomme, er den samme funktionalitet tilgængelig i Udforskninger. Du kan få vist hændelsesoplysninger for et hvilket som helst bruger-id via rapporten Brugeroplysninger eller rapporten Brugeraktivitet. Med disse funktioner kan du analysere og eksportere data på hændelsesniveau for et enkelt bruger-id. Du kan også bruge rapporten Brugeraktivitet til at slette individuelle brugerposter. Derudover har du mulighed for via BigQuery-integration at eksportere alle de hændelsesdata, der er knyttet til brugere, til ét lager, der kan sendes forespørgsler til.

Slet slutbrugerdata, som er gemt på en mobilenhed

Google Analytics til Firebase SDK giver dig mulighed for at tilføje styringselementer i din app, så brugere kan slette Analytics-data, der er gemt lokalt på deres mobilenhed, og for ved samme lejlighed at nulstille appforekomst-id'et. Få flere oplysninger om brug af resetAnalyticsData i Android og iOS.

SDK'en giver dig også mulighed for at styre, om der indsamles Analytics-data fra appen på en bestemt enhed eller ej. Få flere oplysninger om brug af setAnalyticsCollectionEnabled i Android og iOS.

Slet slutbrugerdata, som er gemt på Analytics-servere

Du kan bruge Google Analytics API til at imødekomme anmodninger fra brugere om at få data om dem slettet fra Analytics-servere for specifikke apps og enheder. Få flere oplysninger om API til brugersletning

Tilladelse til/deaktivering af annoncetilpasning for en ejendom

Du kan styre, om data, der indsamles fra slutbrugere for en hvilken som helst ejendom, må bruges til annoncetilpasning via de avancerede indstillinger til at tillade annoncetilpasning.

Brug Google Analytics til Firebase iOS SDK'en til at registrere tilskrivning via SKAdNetwork

Medmindre appudviklere fravælger det via et statisk konfigurationsflag (vejledning), kalder Google Analytics til Firebase (GA4F) iOS SDK automatisk Apples SKAdNetwork registerAppForAdNetworkAttribution API, som bruges til at sende valideringsoplysninger om appinstallation til annoncenetværk, der er registreret hos Apple.

SKAdNetwork API er blevet opdateret til iOS 14 og tillægges større vægt i forbindelse med tilskrivning af appinstallationer på grund af Apples nye privatlivsbeskyttelses- og sikkerhedsfunktioner, som blev offentliggjort på WWDC 2020, og som betyder, at der nu stilles krav om, at appudviklere indhenter samtykke via et pop op-vindue med en erklæring om privatlivsbeskyttelse, inden annoncør-id'et (IDFA, identifier for advertisers) anvendes til sporing af iOS-brugere.