[GA4] Aktivera remarketing med Google Analytics-data

Läs mer om vilka inställningar som krävs för att använda Analytics-målgrupper i Ads

Om remarketing

Med remarketing kan du nå användare på nytt utifrån deras beteende i din app eller på din webbplats. När användare matchar beteendeprofilen för en målgrupp (till exempel har nått nivå 9 i ditt spel) läggs de till i målgruppen och kan se annonser relaterade till sitt tidigare beteende.

Du kan skapa målgrupper i dina Google Analytics 4-egendomar med en valfri kombination av dimensioner, mätvärden och händelser (till exempel Android-användare som utlöste in_app_purchase-händelser).

Analytics skapar dessutom två målgrupper automatiskt:

• Köpare: personer som har köpt en app eller gjort ett köp i en app eller på en webbplats
  • Alla användare: personer som har installerat din app eller påbörjat sessioner på din webbplats

När du länkar Analytics till dina Google Ads-konton och aktiverar annonsanpassning sker följande:

• Alla målgrupper som du skapar i Analytics exporteras automatiskt till dessa konton och blir tillgängliga för remarketing i Googles söknätverk, Googles Display-nätverk och YouTube.
  • Analytics fyller målgruppen med nyligen tillagda medlemmar och målgrupperna kan användas i Google Ads efter i genomsnitt en dag.
  • Du kan se den beräknade målgruppsstorleken i Google Ads när som helst. Tänk på att det kan ta lite tid innan Google Ads fyller nya målgrupper till den beräknade storleken. Du kan dock använda dem i kampanjer under tiden.

När din data innefattar användar-id:n kan målgrupperna du skapar bara innehålla de användare som är kopplade till dessa id:n. När du exporterar en målgrupp baserat på användar-id:n till dina länkade Google Ads-konton återspeglar målgruppen bara den enhet där ett användar-id senast observerades, och anpassade annonser visas bara på dessa enheter.

Aktivera remarketing i Google Ads

Så här aktiverar du remarketing i Google Ads med listor som baseras på de Analytics-målgrupper du skapar i dina Google Analytics 4-egendomar:

1. Aktivera Google-signaler för egendomen.
    Obs! För egendomar som skapades innan reglaget för Google-signaler lades till (augusti 2018) krävs inte att Google-signaler är aktiverat för att de ska kunna använda remarketing.
  2. Länka dina Google Ads- och Analytics-konton. Välj alternativet Aktivera anpassade annonser.
  3. Det kan ta upp till två dagar innan listorna blir tillgängliga i Google Ads.

Om du länkar din Google Analytics 4-egendom till ett Google Ads-förvaltarkonto får alla dessa förvaltarkonton dessutom åtkomst till dina målgrupper.

Om du tar bort länken mellan Analytics och Google Ads visas inte längre annonsgrupper som är inriktade på remarketinglistor som baseras på Analytics-målgrupper.

Inställningen av en målgrupp styrs inom en Analytics-egendom. Google Ads-användare kan inte göra ändringar i en målgrupp som utgör grunden för en remarketinglista.

Läs mer om hur du använder remarketing i Google Ads med Google Analytics 4-/Firebase-data.

Ställa in dynamisk remarketing i Google Ads

Dynamisk remarketing för webbplatsbesökare är inte tillgänglig i Google Analytics 4-egendomar.

Med dynamisk remarketing kan du visa dina appanvändare annonser som är relevanta för de specifika produkter och tjänster de har tittat på. Du ställer in dynamisk remarketing för appen i tre steg:

1. Aktivera remarketing i Google Ads enligt anvisningarna ovan.
  2. Implementera rekommenderade händelser för din företagstyp.
  3. Länka dina Google Ads- och Analytics-konton. (Obs! Du måste dela data från konverteringshändelser från både Analytics och Google Ads.)
  4. Ange hur appen skickar attributionshändelser.

Inställningar för annonsanpassning

Du kan när som helst inaktivera annonsanpassning för data som samlas in från Google Analytics 4-egendomar. Läs mer

Relaterade resurser

Använda remarketing i Google Ads för att nå personer som har besökt din webbplats eller app.

Uppdateringar av målgrupper på Google