[GA4] BigQuery Export-schema

I den här artikeln beskriver vi formatet och schemat för Google Analytics 4-egendomsdata och Google Analytics för Firebase-data som exporteras till BigQuery.

Dataset

För varje Google Analytics 4-egendom och Firebase-projekt som länkas till BigQuery läggs det till ett dataset med namnet analytics_<egendoms-id> i ditt BigQuery-projekt. Detta egendoms-id avser ditt Analytics-egendoms-id, som du hittar i egendomsinställningarna för Google Analytics 4-egendomen och i App Analytics-inställningarna i Firebase. Varje Google Analytics 4-egendom och app för vilken BigQuery-export har aktiverats exporterar sin data till detta dataset.

Tabeller

I varje dataset skapas varje dag en tabell med namnet events_ÅÅÅÅMMDD om alternativet Daglig export är aktiverat.

Om alternativet Löpande export är aktiverat skapas en tabell med namnet events_intraday_ÅÅÅÅMMDD. Tabellen fylls kontinuerligt allt eftersom händelser registreras under dagen. Tabellen raderas i slutet av varje dag när events_ÅÅÅÅMMDD har slutförts.

Inte alla enheter där händelser utlöses skickar sin data till Analytics samma dag som händelserna utlöses. För att ta hänsyn till denna fördröjning uppdaterar Analytics de dagliga tabellerna (events_ÅÅÅÅMMDD) med händelser för dessa datum i upp till tre dagar efter händelserna. Händelserna har rätt tidsstämpel även om de kommer sent. Händelser som kommer efter denna tredagarsperiod registreras inte.

Om du använder BigQuery-sandlådan sker ingen import av händelser under dagen och ytterligare gränser gäller.

Uppgradera från sandlådan om du vill importera under dagen.

Kolumner

Varje kolumn i tabellen events_ÅÅÅÅMMDD representerar en händelsespecifik parameter. Observera att vissa parametrar är kapslade i RECORDS och att vissa RECORDS, som items och event_params, kan upprepas. Tabellkolumnerna beskrivs nedan.

event
Event-fälten innehåller information som unikt identifierar en händelse.
Fältnamn Datatyp Beskrivning
event_date STRING Datumet då händelsen registrerades (på formatet ÅÅÅÅMMDD i den registrerade tidszonen för din app)
event_timestamp INTEGER Tidpunkten (i mikrosekunder, UTC) då händelsen registrerades på klienten
event_previous_timestamp INTEGER Tidpunkten (i mikrosekunder, UTC) för den föregående registreringen av händelsen på klienten
event_name STRING Händelsens namn
event_value_in_usd FLOAT Det valutaomräknade värdet (i USD) av händelsens value-parameter
event_bundle_sequence_id INTEGER Sekventiellt id för paketet där händelserna laddades upp
event_server_timestamp_offset INTEGER Förskjutningen i mikrosekunder mellan tidsstämpel för insamlings- respektive uppladdningstid

event_params RECORD

event_params RECORD kan lagra händelseparametrar och sammanhangsberoende händelseparametrar samt eventuella användardefinierade händelseparametrar. event_params RECORD upprepas för varje nyckel som är kopplad till en händelse.

Parameteruppsättningen som lagras i event_params RECORD är unik för varje implementering. För att se hela listan över händelseparametrar för din implementering kan du söka på listan över händelseparametrar

Fältnamn Datatyp Beskrivning
event_params.key STRING Händelseparameterns namn
event_params.value RECORD Post som innehåller händelseparameterns värde
event_params.value.string_value STRING Om händelseparametern representeras av en sträng, till exempel en webbadress eller ett kampanjnamn, fylls den i det här fältet.
event_params.value.int_value INTEGER Om händelseparametern representeras av ett heltal fylls den i det här fältet.
event_params.value.double_value FLOAT Om händelseparametern representeras av ett dubbelvärde fylls den i det här fältet.
event_params.value.float_value FLOAT Om händelseparametern representeras av ett flyttalsvärde fylls den i det här fältet. Detta fält används inte för närvarande.

item_params RECORD

item_params RECORD kan lagra artikelparametrar och användardefinierade artikelparametrar. Parameteruppsättningen som lagras i item_params RECORD är unik för varje implementering.

Fältnamn Datatyp Beskrivning
item_params.key STRING Namnet på artikelparametern.
item_params.value RECORD Post som innehåller artikelparameterns värde.
item_params.value.string_value STRING Om artikelparametern representeras av en sträng fylls den i det här fältet.
item_params.value.int_value INTEGER Om artikelparametern representeras av ett heltal fylls den i det här fältet.
item_params.value.double_value FLOAT Om artikelparametern representeras av ett dubbelvärde fylls den i det här fältet.
item_params.value.float_value FLOAT Om artikelparametern representeras av ett flyttalsvärde fylls den i det här fältet.
user
User-fälten innehåller information som unikt identifierar den användare som är kopplad till händelsen.
Fältnamn Datatyp Beskrivning
is_active_user BOOLEAN

Om användaren var aktiv (sant) eller inaktiv (falskt) någon gång under kalenderdagen.

Ingår bara i dagstabellerna (events_YYYYMMDD).

user_id STRING Det unika id som tilldelas en användare.
user_pseudo_id STRING Användarens pseudonymiserade id (till exempel appinstans-id)
user_first_touch_timestamp INTEGER Tidpunkten (i mikrosekunder) då användaren först öppnade appen eller besökte webbplatsen

privacy_info

Privacy_info-fälten innehåller information baserad på en användares samtyckesstatus när samtyckesläget är aktiverat.
Fältnamn Datatyp Beskrivning
privacy_info.ads_storage STRING

Huruvida annonsinriktning har aktiverats för användaren

Möjliga värden: Yes, No, Unset

privacy_info.analytics_storage STRING

Huruvida Analytics-lagring har aktiverats för användaren

Möjliga värden: Yes, No, Unset

privacy_info.uses_transient_token STRING

Huruvida en webbanvändare har nekat Analytics-lagring och utvecklaren har aktiverat mätning utan cookies baserat på tillfälliga token i serverdata

Möjliga värden: Yes, No, Unset

user_property RECORD

user_property RECORD innehåller alla användarattribut som du har angett. Det upprepas för varje nyckel som är kopplad till en användare.
Fältnamn Datatyp Beskrivning
user_properties.key STRING Användarattributets namn
user_properties.value RECORD Post för användarattributets värde
user_properties.value.string_value STRING Användarattributets strängvärde
user_properties.value.int_value INTEGER Användarattributets heltalsvärde
user_properties.value.double_value FLOAT Användarattributets dubbelvärde
user_properties.value.float_value FLOAT Detta fält används inte för närvarande.
user_properties.value.set_timestamp_micros INTEGER Tidpunkten (i mikrosekunder) då användarattributet angavs senast

user_ltv RECORD

user_ltv RECORD innehåller information om användarens livstidsvärde. Posten lämnas tom i tabeller för data under dagen.
Fältnamn Datatyp Beskrivning
user_ltv.revenue FLOAT Användarens livstidsvärde (intäkt). Fältet lämnas tomt i tabeller för data under dagen.
user_ltv.currency STRING Användarens livstidsvärde (valuta). Fältet lämnas tomt i tabeller för data under dagen.
enhet
device RECORD innehåller information om enheten där händelsen inträffade.
Fältnamn Datatyp Beskrivning
device.category STRING Enhetens kategori (telefon, surfplatta, dator)
device.mobile_brand_name STRING Enhetens varumärke
device.mobile_model_name STRING Enhetens modellnamn
device.mobile_marketing_name STRING Enhetens marknadsföringsnamn
device.mobile_os_hardware_model STRING Modellinformation om enheten hämtas direkt från operativsystemet.
device.operating_system STRING Enhetens operativsystem
device.operating_system_version STRING Operativsystemets version
device.vendor_id STRING IDFV (visas endast om IDFA inte samlas in)
device.advertising_id STRING Reklam-id/IDFA
device.language STRING Operativsystemets språk
device.time_zone_offset_seconds INTEGER Tidsskillnaden jämfört med GMT i sekunder
device.is_limited_ad_tracking BOOLEAN

Enhetens inställning av Begränsa annonsspårning

I iOS 14 och senare returneras värdet false om IDFA är skilt från noll.

device.web_info.browser STRING Webbläsaren där användaren tittade på innehåll
device.web_info.browser_version STRING Versionen av webbläsaren där användaren tittade på innehåll
device.web_info.hostname STRING Värdnamnet som är kopplat till den registrerade händelsen

geo

geo RECORD innehåller information om den geografiska plats där händelsen inträffade.
Fältnamn Datatyp Beskrivning
geo.continent STRING Kontinenten som händelserna rapporterades från baserat på IP-adressen
geo.sub_continent STRING Subkontinenten som händelserna rapporterades från baserat på IP-adressen
geo.country STRING Landet som händelserna rapporterades från baserat på IP-adressen
geo.region STRING Regionen som händelserna rapporterades från baserat på IP-adressen
geo.metro STRING Storstadsområdet som händelserna rapporterades från baserat på IP-adressen
geo.city STRING Orten som händelserna rapporterades från baserat på IP-adressen
app_info
app_info RECORD innehåller information om appen där händelsen inträffade.
Fältnamn Datatyp Beskrivning
app_info.id STRING Appens paketnamn eller paket-id
app_info.firebase_app_id STRING App-id i Firebase som är kopplat till appen
app_info.install_source STRING Butiken som installerade appen
app_info.version STRING Appens versionsnamn (Android) eller korta paketversion.
collected_traffic_source

collected_traffic_source RECORD innehåller den information om trafikkällan som samlades in med händelsen.

Fältnamn Datatyp Beskrivning
manual_campaign_id STRING Det manuella kampanj-id (utm_id) som samlades in med händelsen.
manual_campaign_name STRING Det manuella kampanjnamn (utm_campaign) som samlades in med händelsen.
manual_source STRING Den manuella kampanjkälla (utm_source) som samlades in med händelsen. Innehåller även analyserade parametrar från hänvisningsparametrar, inte bara UTM-värden.
manual_medium STRING Det manuella kampanjmedium (utm_medium) som samlades in med händelsen. Innehåller även analyserade parametrar från hänvisningsparametrar, inte bara UTM-värden.
manual_term STRING Det manuella kampanjsökord/term (utm_term) som samlades in med händelsen.
manual_content STRING Ytterligare manuell kampanjmetadata (utm_content) som samlades in med händelsen.
gclid STRING Klickidentifierare från Google som samlades in med händelsen.
dclid STRING Den Google Marketing Platform-identifierare (GMP) som samlades in med händelsen.
srsltid  STRING Den Google Merchant Center-identifierare som samlades in med händelsen.
traffic_source

traffic_source RECORD innehåller information om trafikkällan som först förvärvade användaren. Posten lämnas tom i tabeller för data under dagen.

Obs! Värdena på traffic_source ändras inte om användaren interagerar med kampanjer som följer efter installationen.

Fältnamn Datatyp Beskrivning
traffic_source.name STRING Namnet på den marknadsföringskampanj som först förvärvade användaren. Fältet lämnas tomt i tabeller för data under dagen.
traffic_source.medium STRING Namnet på mediet (betald sökning, organisk sökning, e-post osv.) som först förvärvade användaren. Fältet lämnas tomt i tabeller för data under dagen.
traffic_source.source STRING Namnet på nätverket som först förvärvade användaren. Fältet lämnas tomt i tabeller för data under dagen.
stream och platform
Fälten stream och platform innehåller information om flödet och app-plattformen.
Fältnamn Datatyp Beskrivning
stream_id STRING Det numeriska id:t för dataflödet där händelsen inträffade
platform STRING Dataflödesplattformen (webb, IOS eller Android) där händelsen inträffade
e-handel
ecommerce RECORD innehåller information om eventuella e-handelshändelser som har konfigurerats på en webbplats eller i en app.
Fältnamn Datatyp Beskrivning
ecommerce.total_item_quantity INTEGER Det totala antalet objekt i händelsen, vilket är summan av items.quantity
ecommerce.purchase_revenue_in_usd FLOAT Händelsens köpintäkt i USD med standardenhet. Fylls endast vid köphändelser.
ecommerce.purchase_revenue FLOAT Händelsens köpintäkt i lokal valuta med standardenhet. Fylls endast vid köphändelser.
ecommerce.refund_value_in_usd FLOAT Händelsens återbetalningsbelopp i USD med standardenhet. Fylls endast vid återbetalningshändelser.
ecommerce.refund_value FLOAT Händelsens återbetalningsbelopp i lokal valuta med standardenhet. Fylls endast vid återbetalningshändelser.
ecommerce.shipping_value_in_usd FLOAT Händelsens fraktkostnad i USD med standardenhet
ecommerce.shipping_value FLOAT Händelsens fraktkostnad i lokal valuta med standardenhet
ecommerce.tax_value_in_usd FLOAT Händelsens momsvärde i USD med standardenhet
ecommerce.tax_value FLOAT Händelsens momsvärde i lokal valuta med standardenhet
ecommerce.transaction_id STRING E-handelstransaktionens transaktions-id
ecommerce.unique_items INTEGER Antalet unika artiklar i händelsen baserat på item_id, item_name och item_brand
items
items RECORD innehåller information om objekt som ingår i en händelse. Den upprepas för varje objekt.
Fältnamn Datatyp Beskrivning
items.item_id STRING Artikelns id
items.item_name STRING Artikelns namn
items.item_brand STRING Artikelns varumärke
items.item_variant STRING Artikelns variant
items.item_category STRING Artikelns kategori
items.item_category2 STRING Artikelns underkategori
items.item_category3 STRING Artikelns underkategori
items.item_category4 STRING Artikelns underkategori
items.item_category5 STRING Artikelns underkategori
items.price_in_usd FLOAT Artikelns pris i USD med standardenhet
items.price FLOAT Artikelns pris i lokal valuta
items.quantity INTEGER Antalet artiklar. Antalet är 1 om inget annat anges.
items.item_revenue_in_usd FLOAT Intäkten för artikeln beräknad som price_in_usd × quantity. Värdet fylls bara vid köphändelser och anges i USD med standardenhet.
items.item_revenue FLOAT Intäkten för artikeln beräknad som price × quantity. Värdet fylls bara vid köphändelser och anges i lokal valuta med standardenhet.
items.item_refund_in_usd FLOAT Återbetalningsvärdet för artikeln beräknat som price_in_usd × quantity. Värdet fylls bara vid återbetalningshändelser och anges i USD med standardenhet.
items.item_refund FLOAT Återbetalningsvärdet för artikeln beräknat som price × quantity. Värdet fylls bara vid återbetalningshändelser och anges i lokal valuta med standardenhet.
items.coupon STRING Kupongkoden som tillämpades på artikeln
items.affiliation STRING Produktanknytning för att indikera leveransföretag eller fysisk butik
items.location_id STRING Platsen som är kopplad till artikeln
items.item_list_id STRING Id för listan där artikeln visades för användaren
items.item_list_name STRING Namnet på listan där artikeln visades för användaren
Items.item_list_index STRING Artikelns position på listan
items.promotion_id STRING Id för en produktkampanj
items.promotion_name STRING Namnet på en produktkampanj
items.creative_name STRING Namnet på ett annonsmaterial som användes på en kampanjplats
items.creative_slot STRING Namnet på en annonsmaterialplats

item_params RECORD

item_params RECORD lagrar de anpassade artikelparametrarna som du har definierat. Observera att fördefinierade artikelparametrar som item_id och item_name inte ingår här. De exporteras i stället som explicita fält.

Parameteruppsättningen som lagras i item_params RECORD är unik för varje implementering. Läs mer om e-handelsimplementeringar och artikelmatrisen i Google Analytics 4 i Mäta e-handel.

Fältnamn Datatyp Beskrivning
items.item_params.key STRING Namnet på artikelparametern.
items.item_params.value RECORD Post som innehåller artikelparameterns värde.
items.item_params.value.string_value STRING Om artikelparametern representeras av en sträng fylls den i det här fältet.
items.item_params.value.int_value INTEGER Om artikelparametern representeras av ett heltal fylls den i det här fältet.
items.item_params.value.double_value FLOAT Om artikelparametern representeras av ett dubbelvärde fylls den i det här fältet.
items.item_params.value.float_value FLOAT Om artikelparametern representeras av ett flyttalsvärde fylls den i det här fältet.

Rader

Data för en enstaka händelse kan representeras på en eller flera rader beroende på om den innehåller upprepade RECORDS. Till exempel anges en page_view-händelse med flera event_params som i följande tabell: Den första raden innehåller händelsenamnet, datumet, tidsstämpeln och andra dataobjekt som inte upprepas. event_params RECORD upprepas för varje parameter som är kopplad till händelsen. Dessa upprepade RECORDS fylls på efterföljande rader omedelbart nedanför den första händelseraden.

event_date event_timestamp event_name event_params.key event_params_value.string_value
20220222 1643673600483790 page_view page_location https://example.com
      page_title Home
      medium referral
      source google
      page_referrer https://www.google.com
      <parameters...> <values...>

Denna händelsedata visas enligt följande i GA4-användargränssnittet.

Att tänka på vid uppdatering av SDK:er till Android 17.2.5 (eller senare) eller iOS 16.20.0 (eller senare)

Om du har använt tidigare versioner av endera SDK:et och planerar att uppgradera till Android 17.2.5 (eller senare) eller iOS 16.20.0 (eller senare) bör du överväga nedanstående:

• Om du vill använda det aktuella BigQuery Export-schemat måste du uppgradera SDK:et till Android 17.2.5 (eller senare) och/eller iOS 16.20.0 (eller senare).  När du använder tidigare SDK-versioner återspeglar exporterad data det gamla schemat
  • Från uppgraderingen och framåt kan du bara öppna artikeldata i matrisen med upprepade artiklar. Artikeldata finns inte längre i standardhändelseparametrarna som i tidigare SDK-versioner.
  • Ändringen infördes för att möjliggöra analys av flera produkter samtidigt.
  • Du kan behöva justera referenserna till artikel-/produktdata.
Använd det här skriptet för att migrera befintliga BigQuery-dataset från den gamla exportplanen till den nya.
  1. Logga in på sidan Cloud Platform Console > Manage resources.
  2. Öppna projektet vars data du vill migrera och klicka på Activate Google Cloud Shell högst upp på sidan.
  3. Kopiera skriptet nedan till en fil med namnet migration_script.sql när skalet öppnas.
    1. Ange kommandot cat > migration_script.sql.
    2. Kopiera och klistra in skriptet nedan i skalet.
    3. Tryck på Ctrl+D för att spara och avsluta.
    Skript (migration_script.sql):
      SELECT
      @date AS event_date,
      event.timestamp_micros AS event_timestamp,
      event.previous_timestamp_micros AS event_previous_timestamp,
      event.name AS event_name,
      event.value_in_usd  AS event_value_in_usd,
       user_dim.bundle_info.bundle_sequence_id AS event_bundle_sequence_id,
      user_dim.bundle_info.server_timestamp_offset_micros as event_server_timestamp_offset,
      (
      SELECT
        ARRAY_AGG(STRUCT(event_param.key AS key,
            STRUCT(event_param.value.string_value AS string_value,
              event_param.value.int_value AS int_value,
              event_param.value.double_value AS double_value,
              event_param.value.float_value AS float_value) AS value))
      FROM
        UNNEST(event.params) AS event_param) AS event_params,
      user_dim.first_open_timestamp_micros AS user_first_touch_timestamp,
      user_dim.user_id AS user_id,
      user_dim.app_info.app_instance_id AS user_pseudo_id,
      "" AS stream_id,
      user_dim.app_info.app_platform AS platform,
      STRUCT( user_dim.ltv_info.revenue AS revenue,
        user_dim.ltv_info.currency AS currency ) AS user_ltv,
      STRUCT( user_dim.traffic_source.user_acquired_campaign AS name,
          user_dim.traffic_source.user_acquired_medium AS medium,
          user_dim.traffic_source.user_acquired_source AS source ) AS traffic_source,
      STRUCT( user_dim.geo_info.continent AS continent,
        user_dim.geo_info.country AS country,
        user_dim.geo_info.region AS region,
        user_dim.geo_info.city AS city ) AS geo,
      STRUCT( user_dim.device_info.device_category AS category,
        user_dim.device_info.mobile_brand_name,
        user_dim.device_info.mobile_model_name,
        user_dim.device_info.mobile_marketing_name,
        user_dim.device_info.device_model AS mobile_os_hardware_model,
        @platform AS operating_system,
        user_dim.device_info.platform_version AS operating_system_version,
        user_dim.device_info.device_id AS vendor_id,
        user_dim.device_info.resettable_device_id AS advertising_id,
        user_dim.device_info.user_default_language AS language,
        user_dim.device_info.device_time_zone_offset_seconds AS time_zone_offset_seconds,
        IF(user_dim.device_info.limited_ad_tracking, "Yes", "No") AS is_limited_ad_tracking ) AS device,
      STRUCT( user_dim.app_info.app_id AS id,
        @firebase_app_id  AS firebase_app_id,
        user_dim.app_info.app_version AS version,
        user_dim.app_info.app_store AS install_source ) AS app_info,
      (
      SELECT
        ARRAY_AGG(STRUCT(user_property.key AS key,
            STRUCT(user_property.value.value.string_value AS string_value,
              user_property.value.value.int_value AS int_value,
              user_property.value.value.double_value AS double_value,
              user_property.value.value.float_value AS float_value,
              user_property.value.set_timestamp_usec AS set_timestamp_micros ) AS value))
      FROM
        UNNEST(user_dim.user_properties) AS user_property) AS user_properties
    FROM
      `SCRIPT_GENERATED_TABLE_NAME`,
      UNNEST(event_dim) AS event

4. Öppna ett nytt skal och kopiera bash-skriptet nedan till en fil med namnet migration.sh.
    1. Ange kommandot cat > migration.sh.
    2. Kopiera och klistra in skriptet nedan i skalet.
    3. Tryck på Ctrl+D för att spara och avsluta.
    Redigera skriptet nedan för att inkludera Analytics egendoms-id, BigQuery-projekt-id, Firebase-app-id, namnet på BigQuery-datasetet samt start- och slutdatum för önskad data.
    Skript (migration.sh):
    # Analytics Property ID for the Project. Find this in Analytics Settings in Firebase.
    PROPERTY_ID=your Analytics property ID

# Bigquery Export Project.
    BQ_PROJECT_ID="your BigQuery Project ID" (e.g., "firebase-public-project")

# Firebase App ID for the app.
    FIREBASE_APP_ID="your Firebase App ID" (e.g., "1:300830567303:ios:09b1ab1d3ca29bda")

# Dataset to import from.
    BQ_DATASET="name of BigQuery dataset you want to import from" (e.g., "com_firebase_demo_IOS")

# Platform
    PLATFORM="platform of the app. ANDROID or IOS"

# Date range for which you want to run migration, [START_DATE,END_DATE] inclusive.
    START_DATE=20180324
    END_DATE=20180327

# Do not modify the script below, unless you know what you are doing :)
    startdate=$(date -d"$START_DATE"  +%Y%m%d) || exit -1
    enddate=$(date -d"$END_DATE"  +%Y%m%d) || exit -1

# Iterate through the dates.
    DATE="$startdate"
    while [ "$DATE" -le "$enddate" ]; do

# BQ table constructed from above params.
            BQ_TABLE="$BQ_PROJECT_ID.$BQ_DATASET.app_events_$DATE"

echo "Migrating $BQ_TABLE"

cat migration_script.sql | sed -e "s/SCRIPT_GENERATED_TABLE_NAME/$BQ_TABLE/g" | bq query \
            --debug_mode \
            --allow_large_results \
            --noflatten_results \
            --use_legacy_sql=False \
            --destination_table analytics_$PROPERTY_ID.events_$DATE \
            --batch \
            --append_table \
            --parameter=firebase_app_id::$FIREBASE_APP_ID \
            --parameter=date::$DATE \
            --parameter=platform::$PLATFORM \
            --project_id=$BQ_PROJECT_ID

temp=$(date -I -d "$DATE + 1 day")
            DATE=$(date -d "$temp" +%Y%m%d)

done
    exit

# END OF SCRIPT

5. Öppna ett nytt skal och ange kommandot bash migration.sh.
Gammal exportplan

user_dim

Fältnamn Datatyp Beskrivning
user_dim RECORD Post för användardimensioner
user_dim.user_id STRING Användar-id:t som anges via setUserId API
user_dim.first_open_timestamp_micros INTEGER Tidpunkten (i mikrosekunder) då användaren först öppnade appen
user_dim.user_properties RECORD Upprepad post för användarattribut som anges med setUserProperty API
user_dim.user_properties.key STRING Användarattributets namn
user_dim.user_properties.value RECORD Post för information om användarattributet
user_dim.user_properties.value.value RECORD Post för användarattributets värde
user_dim.user_properties.value.value.string_value STRING Användarattributets strängvärde
user_dim.user_properties.value.value.int_value INTEGER Användarattributets heltalsvärde
user_dim.user_properties.value.value.double_value FLOAT Användarattributets dubbelvärde
user_dim.user_properties.value.set_timestamp_usec INTEGER Tidpunkten (i mikrosekunder) då användarattributet angavs senast
user_dim.user_properties.value.index INTEGER Användarattributets index (0–24)
user_dim.device_info RECORD Post för enhetsinformation
user_dim.device_info.device_category STRING Enhetens kategori (telefon, surfplatta, dator)
user_dim.device_info.mobile_brand_name STRING Enhetens varumärke
user_dim.device_info.mobile_model_name STRING Enhetens modellnamn
user_dim.device_info.mobile_marketing_name STRING Enhetens marknadsföringsnamn
user_dim.device_info.device_model STRING Enhetens modell
user_dim.device_info.platform_version STRING Operativsystemets version
user_dim.device_info.device_id STRING IDFV (endast tillgängligt om IDFA inte är tillgängligt)
user_dim.device_info.resettable_device_id STRING Reklam-id/IDFA
user_dim.device_info.user_default_language STRING Operativsystemets språk
user_dim.device_info.device_time_zone_offset_seconds INTEGER Tidsskillnaden jämfört med GMT i sekunder
user_dim.device_info.limited_ad_tracking BOOLEAN Enhetens inställning av Begränsa annonsspårning
user_dim.geo_info RECORD Post för användarens geografiska information
user_dim.geo_info.continent STRING Kontinenten som händelserna rapporterades från baserat på IP-adressen
user_dim.geo_info.country STRING Landet som händelserna rapporterades från baserat på IP-adressen
user_dim.geo_info.region STRING Regionen som händelserna rapporterades från baserat på IP-adressen
user_dim.geo_info.city STRING Orten som händelserna rapporterades från baserat på IP-adressen
user_dim.app_info RECORD Post för appinformation
user_dim.app_info.app_version STRING Appens versionsnamn (Android) eller korta paketversion.
user_dim.app_info.app_instance_id STRING Unikt id för appinstansen
user_dim.app_info.app_store STRING Butiken som installerade appen
user_dim.app_info.app_platform STRING Plattformen som appen körs på
user_dim.traffic_source RECORD Namnet på trafikkällan som användes för att förvärva användaren. Fältet lämnas tomt i tabeller för data under dagen.
user_dim.traffic_source.user_acquired_campaign STRING Namnet på marknadsföringskampanjen som förvärvade användaren. Fältet lämnas tomt i tabeller för data under dagen.
user_dim.traffic_source.user_acquired_medium STRING Namnet på mediet (betald sökning, organisk sökning, e-post osv.) som förvärvade användaren. Fältet lämnas tomt i tabeller för data under dagen.
user_dim.traffic_source.user_acquired_source STRING Namnet på nätverket som förvärvade användaren. Fältet lämnas tomt i tabeller för data under dagen.
user_dim.bundle_info RECORD Post för information om paketet där dessa händelser laddades upp
user_dim.bundle_info.bundle_sequence_id INTEGER Sekventiellt id för paketet där händelserna laddades upp
user_dim.ltv_info RECORD Post med information om användarens livstidsvärde. Fältet lämnas tomt i tabeller för data under dagen.
user_dim.ltv_info.revenue FLOAT Användarens livstidsvärde (intäkt). Fältet lämnas tomt i tabeller för data under dagen.
user_dim.ltv_info.currency STRING Användarens livstidsvärde (valuta). Fältet lämnas tomt i tabeller för data under dagen.

event_dim

Fältnamn Datatyp Beskrivning
event_dim RECORD Upprepad post för information om händelser i paketet
event_dim.date STRING Datumet då händelsen registrerades (med formatet ÅÅÅÅMMDD i den registrerade tidszonen för appen)
event_dim.name STRING Händelsens namn
event_dim.params RECORD Upprepad post för parametrarna som är kopplade till händelsen
event_dim.params.key STRING Händelseparameterns nyckel
event_dim.params.value RECORD Post för händelseparameterns värde
event_dim.params.value.string_value STRING Händelseparameterns strängvärde
event_dim.params.value.int_value INTEGER Händelseparameterns heltalsvärde
event_dim.params.value.double_value FLOAT Händelseparameterns dubbelvärde
event_dim.timestamp_micros INTEGER Tidpunkten (i mikrosekunder, UTC) då händelsen registrerades på klienten
event_dim.previous_timestamp_micros INTEGER Tidpunkten (i mikrosekunder, UTC) för den föregående registreringen av händelsen på klienten