[GA4] BigQuery Export-oppsett

Denne artikkelen forklarer formatet til og oppsettet av data som eksporteres fra Google Analytics 4-områder og Google Analytics for Firebase til BigQuery.

Datasett

For hvert Firebase-prosjekt og hvert Google Analytics 4-område som knyttes sammen med BigQuery, blir det lagt til ett enkelt datasett med navnet «analytics_<property_id>» i BigQuery-prosjektet ditt. Område-ID er område-ID-en din for Analytics, som du finner i innstillingene for Google Analytics 4-området ditt samt innstillingene for appstatistikk i Firebase. I hver app og hvert Google Analytics 4-område der BigQuery-eksportering er aktivert, blir de aktuelle dataene eksportert til dette ene datasettet.

Tabeller

I hvert datasett opprettes en tabell med navnet events_YYYYMMDD hver dag hvis alternativet for daglig eksportering er slått på.

Hvis alternativet for eksportering via strømming er slått på, opprettes en tabell med navnet events_intraday_YYYYMMDD. Tabellen fylles ut kontinuerlig etter hvert som hendelser registreres i løpet av dagen. På slutten av dagen slettes denne tabellen når events_YYYYMMDD er fullført.

Ikke alle enheter der hendelser utløses, sender data til Analytics samme dag som hendelsene utløses. For å ta høyde for denne tidsforsinkelsen oppdaterer Analytics de daglige tabellene (events_YYYYMMDD) med hendelser for disse datoene i opptil 3 dager etter datoene for hendelsene. Hendelsene får riktig tidsstempel selv om de ankommer sent. Hendelser som ankommer etter dette vinduet på 3 dager, blir ikke registrert.

Hvis du bruker et BigQuery-testmiljø, blir det ikke importert aktiviteter i løpet av dagen, og dette er underlagt tilleggsgrenser.

Oppgrader fra testmiljøet hvis du vil bruke intradagsimportering.

Kolonner

Hver kolonne i events_YYYYMMDD-tabellen representerer en hendelsesspesifikk parameter. Vær oppmerksom på at enkelte parametere er flettet inn i poster, og noen poster, for eksempel items og event_params, kan gjentas. Kolonnene i tabellen er beskrevet nedenfor.

event
«event»-feltene inneholder informasjon som unikt identifiserer en hendelse.
Feltnavn Datatype Beskrivelse
event_date STRENG Datoen da hendelsen ble loggført (i formatet ÅÅÅÅMMDD i tidssonen som er registrert i appen).
event_timestamp HELTALL Tidspunktet (i mikrosekunder, UTC) da hendelsen ble loggført på klienten.
event_previous_timestamp HELTALL Tidspunktet (i mikrosekunder, UTC) da denne hendelsen ble loggført på klienten forrige gang.
event_name STRENG Navnet på hendelsen.
event_value_in_usd FLYTTALL Den valutaomregnede verdien (i USD) for hendelsens «value»-parameter.
event_bundle_sequence_id HELTALL Den sekvensielle ID-en for pakken der disse hendelsene ble lastet opp.
event_server_timestamp_offset HELTALL Avvik i tidsstempelet for henholdsvis innsamlingstid og opplastingstid i mikrosekunder.

«event_params»-posten

I «event_params»-posten kan det lagres parametere på kampanjenivå og kontekstuelle hendelsesparametere samt eventuelle brukerdefinerte hendelsesparametere. «event_params»-posten gjentas for hver nøkkel som er tilknyttet en hendelse.

Settet med parametere som er lagret i «event_params»-posten, er unikt for hver implementering. Hvis du vil se den fullstendige listen over hendelsesparametere for implementeringen din, kan du lage en spørring for listen over hendelsesparametere

Feltnavn Datatype Beskrivelse
event_params.key STRENG Navnet på hendelsesparameteren.
event_params.value POST En post med verdien for hendelsesparameteren.
event_params.value.string_value STRENG Hvis hendelsesparameteren representeres av en streng, for eksempel en nettadresse eller et kampanjenavn, blir den fylt ut i dette feltet.
event_params.value.int_value HELTALL Hvis hendelsesparameteren representeres av et heltall, blir den fylt ut i dette feltet.
event_params.value.double_value FLYTTALL Hvis hendelsesparameteren representeres av et flyttall med dobbel presisjon, blir den fylt ut i dette feltet.
event_params.value.float_value FLYTTALL Hvis hendelsesparameteren representeres av et tall med flytende desimalpunkt, fylles den ut i dette feltet. Per nå brukes ikke dette feltet.

«item_params»-posten

I «item_params»-posten kan det lagres vareparametere samt enhver brukerdefinert vareparameter. Settet med parametere som er lagret i «item_params»-posten, er unikt for hver implementering.

Feltnavn Datatype Beskrivelse
item_params.key STRENG Navnet på vareparameteren.
item_params.value POST En post med verdien for vareparameteren.
item_params.value.string_value STRENG Hvis vareparameteren gjengis som en streng, blir den fylt ut i dette feltet.
item_params.value.int_value HELTALL Hvis vareparameteren gjengis som et heltall, blir den fylt ut i dette feltet.
item_params.value.double_value FLYTTALL Hvis vareparameteren gjengis som et flyttall med dobbel presisjon, blir den fylt ut i dette feltet.
item_params.value.float_value FLYTTALL Hvis vareparameteren gjengis som et tall med flytende desimalpunkt, blir den fylt ut i dette feltet.
user
«user»-feltene inneholder informasjon som unikt identifiserer brukeren som er knyttet til hendelsen.
Feltnavn Datatype Beskrivelse
is_active_user BOOLSK VERDI

Hvorvidt brukeren var aktiv (true/sann) eller inaktiv (false/usann) på et bestemt tidspunkt i løpet av den aktuelle kalenderdagen.

Inkluderes bare i de daglige tabellene (events_YYYYMMDD).

user_id STRENG Den unike ID-en som er tilordnet en bruker.
user_pseudo_id STRENG Brukerens pseudonym-ID (f.eks. ID-en for appforekomsten).
user_first_touch_timestamp HELTALL Tidspunktet (i mikrosekunder) da brukeren først åpnet appen eller besøkte nettstedet.

«privacy_info»-feltene

«privacy_info»-feltene inneholder informasjon basert på samtykkestatusen til en bruker når samtykkemodus er slått på.
Feltnavn Datatype Beskrivelse
privacy_info.ads_storage STRENG

Hvorvidt annonsemålretting er aktivert for en bruker.

Mulige verdier: Yes, No, ikke angitt

privacy_info.analytics_storage STRENG

Hvorvidt Analytics-lagring er aktivert for brukeren.

Mulige verdier: Yes, No, ikke angitt

privacy_info.uses_transient_token STRENG

Om en nettbruker har avvist Analytics-lagring, og om utvikleren har slått på måling uten informasjonskapsler basert på midlertidige tokener i tjenerdataene.

Mulige verdier: Yes, No, ikke angitt

«user_properties»-posten

«user_properties»-posten inneholder alle brukeregenskapene du har angitt. Dette gjentas for hver nøkkel som er tilknyttet en bruker.
Feltnavn Datatype Beskrivelse
user_properties.key STRENG Navnet på brukeregenskapen.
user_properties.value POST En post for brukeregenskapsverdien.
user_properties.value.string_value STRENG Strengverdien for brukeregenskapen.
user_properties.value.int_value HELTALL Heltallsverdien for brukeregenskapen.
user_properties.value.double_value FLYTTALL Double-verdien for brukeregenskapen.
user_properties.value.float_value FLYTTALL Dette feltet er foreløpig ikke i bruk.
user_properties.value.set_timestamp_micros HELTALL Tidspunktet (i mikrosekunder) da brukeregenskapen sist ble angitt.

«user_ltv»-posten

«user_ltv»-posten inneholder informasjon om levetidsverdi for brukeren. Denne posten fylles ikke ut for tabeller som oppdateres fortløpende gjennom dagen.
Feltnavn Datatype Beskrivelse
user_ltv.revenue FLYTTALL Levetidsverdien (inntekt) for denne brukeren. Dette feltet forhåndsutfylles ikke med informasjon i intradagstabeller.
user_ltv.currency STRENG Levetidsverdien (valuta) for denne brukeren. Dette feltet forhåndsutfylles ikke med informasjon i intradagstabeller.
device
«device»-posten inneholder informasjon om enheten som hendelsen stammer fra.
Feltnavn Datatype Beskrivelse
device.category STRENG Enhetskategori (mobil, nettbrett, datamaskin).
device.mobile_brand_name STRENG Enhetens merkevarenavn.
device.mobile_model_name STRENG Enhetens modellnavn.
device.mobile_marketing_name STRENG Enhetens markedsføringsnavn.
device.mobile_os_hardware_model STRENG Informasjonen om enhetsmodell hentes direkte fra operativsystemet.
device.operating_system STRENG Enhetens operativsystem.
device.operating_system_version STRENG OS-versjonen.
device.vendor_id STRENG IDFV (brukes bare hvis IDFA ikke er tilgjengelig).
device.advertising_id STRENG Annonserings-ID/IDFA.
device.language STRENG OS-språket.
device.time_zone_offset_seconds HELTALL Forskyvningen fra GMT i sekunder.
device.is_limited_ad_tracking BOOLSK VERDI

Enhetens innstilling for begrensning av annonsesporing.

På iOS 14 og nyere returneres verdien «false» (usann) hvis IDFA ikke er null.

device.web_info.browser STRENG Nettleseren der brukeren så innholdet.
device.web_info.browser_version STRENG Versjonen av nettleseren der brukeren så innholdet.
device.web_info.hostname STRENG Vertsnavnet som er knyttet til den loggførte hendelsen.

geo

«geo»-posten inneholder informasjon om det geografiske stedet der hendelsen ble startet.
Feltnavn Datatype Beskrivelse
geo.continent STRENG Kontinentet der hendelsene ble rapportert fra, basert på IP-adressen.
geo.sub_continent STRENG Subkontinentet hendelsene ble rapportert fra, basert på IP-adressen.
geo.country STRENG Landet hendelsene ble rapportert fra, basert på IP-adressen.
geo.region STRENG Regionen der hendelsene ble rapportert fra, basert på IP-adressen.
geo.metro STRENG Byområdet hendelsene ble rapportert fra, basert på IP-adressen.
geo.city STRENG Byen hendelsene ble rapportert fra, basert på IP-adressen.
app_info
«app_info»-posten inneholder informasjon om appen der hendelsen ble startet.
Feltnavn Datatype Beskrivelse
app_info.id STRENG Pakkenavnet eller pakke-ID-en for appen.
app_info.firebase_app_id STRENG App-ID-en for Firebase som er tilknyttet appen.
app_info.install_source STRENG Butikken som installerte appen.
app_info.version STRENG Appens versionName (Android) eller kortpakkeversjon.
collected_traffic_source

«collected_traffic_source»-posten inneholder trafikkildedataene som ble samlet inn sammen med hendelsen.

Feltnavn Datatype Beskrivelse
manual_campaign_id STRENG Den manuelle kampanje-ID-en (utm_id) som ble samlet inn sammen med hendelsen.
manual_campaign_name STRENG Det manuelle kampanjenavnet (utm_campaign) som ble samlet inn sammen med hendelsen.
manual_source STRENG Den manuelle kampanjekilden (utm_source) som ble samlet inn sammen med hendelsen. Inkluderer også parsede parametere fra henvisningsparametere, ikke bare UTM-verdier.
manual_medium STRENG Det manuelle kampanjemediet (utm_medium) som ble samlet inn sammen med hendelsen. Inkluderer også parsede parametere fra henvisningsparametere, ikke bare UTM-verdier.
manual_term STRENG Det manuelle kampanjesøkeordet/-termen (utm_term) som ble samlet inn sammen med hendelsen.
manual_content STRENG De ekstra manuelle kampanjemetadataene (utm_content) som ble samlet inn sammen med hendelsen.
gclid STRENG Identifikatoren for Google-klikk som ble samlet inn sammen med hendelsen.
dclid STRENG Identifikatoren for Google Marketing Platform (GMP) som ble samlet inn sammen med hendelsen.
srsltid  STRENG Identifikatoren for Google Merchant Center som ble samlet inn sammen med hendelsen.
traffic_source

«traffic_source»-posten inneholder informasjon om trafikkilden som først anskaffet brukeren. Denne posten fylles ikke ut for tabeller som oppdateres fortløpende gjennom dagen.

Merk: «traffic_source»-verdiene endres ikke selv om brukeren samhandler med påfølgende kampanjer etter installering.

Feltnavn Datatype Beskrivelse
traffic_source.name STRENG Navnet på markedsføringskampanjen som ble brukt til å anskaffe brukeren første gang. Dette feltet forhåndsutfylles ikke med informasjon i intradagstabeller.
traffic_source.medium STRENG Navnet på mediet (betalt søk, organisk søk, e-post osv.) som ble brukt til å anskaffe brukeren første gang. Dette feltet forhåndsutfylles ikke med informasjon i intradagstabeller.
traffic_source.source STRENG Navnet på nettverket som ble brukt til å anskaffe brukeren første gang. Dette feltet forhåndsutfylles ikke med informasjon i intradagstabeller.
«stream» og «platform»
«stream»- og «platform»-feltene inneholder informasjon om strømmen og app-plattformen.
Feltnavn Datatype Beskrivelse
stream_id STRENG Den numeriske ID-en for datastrømmen hendelsen stammer fra.
platform STRENG Datastrømplattformen (nettet, iOS eller Android) som hendelsen stammer fra.
ecommerce
«ecommerce»-posten inneholder informasjon om netthandelshendelser som er konfigurert i apper eller på nettsteder.
Feltnavn Datatype Beskrivelse
ecommerce.total_item_quantity HELTALL Totalt antall varer i denne hendelsen, som er summen av items.quantity.
ecommerce.purchase_revenue_in_usd FLYTTALL Kjøpsinntekt knyttet til denne hendelsen, angitt i USD (standardenhet). Informasjon registreres bare for kjøpshendelser.
ecommerce.purchase_revenue FLYTTALL Kjøpsinntekt knyttet til denne hendelsen, angitt i lokal valuta (standardenhet). Informasjon registreres bare for kjøpshendelser.
ecommerce.refund_value_in_usd FLYTTALL Refusjonsbeløpet knyttet til denne hendelsen, angitt i USD (standardenhet). Informasjon registreres bare for refusjonshendelser.
ecommerce.refund_value FLYTTALL Refusjonsbeløpet knyttet til denne hendelsen, angitt i lokal valuta (standardenhet). Informasjon registreres bare for refusjonshendelser.
ecommerce.shipping_value_in_usd FLYTTALL Fraktkostnaden knyttet til denne hendelsen, angitt i USD (standardenhet).
ecommerce.shipping_value FLYTTALL Fraktkostnaden knyttet til denne hendelsen, angitt i USD.
ecommerce.tax_value_in_usd FLYTTALL Avgiftsverdien knyttet til denne hendelsen, angitt i USD (standardenhet).
ecommerce.tax_value FLYTTALL Avgiftsverdien knyttet til denne hendelsen, angitt i lokal valuta (standardenhet).
ecommerce.transaction_id STRENG Transaksjons-ID-en for netthandelstransaksjonen.
ecommerce.unique_items HELTALL Antallet unike varer i denne hendelsen, basert på item_id, item_name og item_brand.
items
«items»-posten inneholder informasjon om varer som er inkludert i en hendelse. Den gjentas for hvert vare.
Feltnavn Datatype Beskrivelse
items.item_id STRENG ID-en for varen.
items.item_name STRENG Navnet på varen.
items.item_brand STRENG Varens merkevare.
items.item_variant STRENG Varianten av varen.
items.item_category STRENG Varens kategori.
items.item_category2 STRENG Varens underkategori.
items.item_category3 STRENG Varens underkategori.
items.item_category4 STRENG Varens underkategori.
items.item_category5 STRENG Varens underkategori.
items.price_in_usd FLYTTALL Vareprisen i USD (standardenhet).
items.price FLYTTALL Prisen på varen oppgitt i lokal valuta.
items.quantity HELTALL Vareantallet. Antallet er 1 hvis noe annet ikke er angitt.
items.item_revenue_in_usd FLYTTALL Inntektene fra denne varen, kalkulert slik: price_in_usd x antall. Informasjon registreres bare for kjøpshendelser, i USD (standardenhet).
items.item_revenue FLYTTALL Inntektene fra denne varen, kalkulert slik: pris x antall. Informasjon registreres bare for kjøpshendelser, i lokal valuta (standardenhet).
items.item_refund_in_usd FLYTTALL Refusjonsverdien av denne varen, kalkulert slik: price_in_usd x antall. Informasjon registreres bare for refusjonshendelser, i USD (standardenhet).
items.item_refund FLYTTALL Refusjonsverdien av denne varen, kalkulert slik: pris x antall. Informasjon registreres bare for refusjonshendelser, i lokal valuta (standardenhet).
items.coupon STRENG Kupongkoden brukt for denne varen.
items.affiliation STRENG Informasjon forbundet med produktet for å angi en leverandør eller fysisk butikkbeliggenhet.
items.location_id STRENG Stedet som er tilknyttet varen.
items.item_list_id STRENG ID-en for listen brukeren så varen i.
items.item_list_name STRENG Navnet på listen brukeren så varen i.
Items.item_list_index STRENG Plasseringen varen har i en liste.
items.promotion_id STRENG ID-en for en produktkampanje.
items.promotion_name STRENG Navnet på en produktkampanje.
items.creative_name STRENG Navnet på en reklame som vises i en kampanjeplassering.
items.creative_slot STRENG Navnet på en reklameplassering.

«item_params»-posten

I «item_params»-posten lagres de egendefinerte vareparameterne du har definert. Merk deg at forhåndsdefinerte vareparametere, for eksempel «item_id» og «item_name», ikke er tatt med her. De eksporteres i stedet som eksplisitte felter.

Settet med parametere som er lagret i «item_params»-posten, er unikt for hver implementering. Du kan finne ut mer om implementering av netthandel og «items»-matrisen (varematrisen) for Google Analytics 4 i artikkelen om måling av netthandel.

Feltnavn Datatype Beskrivelse
items.item_params.key STRENG Navnet på vareparameteren.
items.item_params.value POST En post med verdien for vareparameteren.
items.item_params.value.string_value STRENG Hvis vareparameteren gjengis som en streng, blir den fylt ut i dette feltet.
items.item_params.value.int_value HELTALL Hvis vareparameteren gjengis som et heltall, blir den fylt ut i dette feltet.
items.item_params.value.double_value FLYTTALL Hvis vareparameteren gjengis som et flyttall med dobbel presisjon, blir den fylt ut i dette feltet.
items.item_params.value.float_value FLYTTALL Hvis vareparameteren gjengis som et tall med flytende desimalpunkt, blir den fylt ut i dette feltet.

Rader

Data for én enkelt hendelse kan representeres i en eller flere rader, avhengig av om den inneholder gjentatte poster. Eksempelvis ville en page_view-hendelse med flere event_params ha lignet på tabellen nedenfor. Den første raden inneholder navnet på hendelsen, datoen, tidsstempelet og andre dataelementer som ikke gjentas. event_params-posten gjentas for hver parameter som er tilknyttet hendelsen. Disse gjentatte postene fylles ut i påfølgende rader rett under den første raden for hendelsen.

event_date event_timestamp event_name event_params.key event_params_value.string_value
20220222 1643673600483790 page_view page_location https://example.com
      page_title Startside
      medium referral
      source google
      page_referrer https://www.google.com
      <parameters...> <values...>

Disse hendelsesdataene vises på følgende måte i brukergrensesnittet i GA4.

Hensyn du må ta om du skal oppdatere SDK-er til Android 17.2.5 (eller nyere) og/eller iOS 16.20.0 (eller nyere)

Hvis du har brukt eldre versjoner av en av disse SDK-ene og du har planer om å oppdatere til Android 17.2.5 (eller nyere) og/eller iOS 16.20.0 (eller nyere), bør du ha dette i bakhodet:

• For å bruke det gjeldende BigQuery Export-skjemaet må du oppgradere SDK-en din til Android 17.2.5 (eller nyere) og/eller iOS 16.20.0 (eller nyere). Når du bruker tidligere SDK-versjoner, gjenspeiler de eksporterte dataene det gamle skjemaet
  • Fra og med det tidspunktet du oppdaterer (og videre fremover), har du bare tilgang til varedata innenfor matrisen for gjentatte varer, og varedata er ikke lenger tilgjengelig i standard hendelsesparametere som i tidligere SDK-versjoner.
  • Denne endringen ble gjort for å støtte analyser av flere produkter samtidig.
  • På grunn av dette må du kanskje endre referansene dine til vare- og produktinformasjon.
Bruk dette skriptet til å overføre eksisterende BigQuery-datasett fra det gamle eksportoppsettet til det nye
  1. Logg på Cloud Platform-konsollen >: Ressurssiden for administratorer.
  2. Åpne prosjektet med dataene du vil overføre, og klikk på Aktiver Google Cloud Shell øverst på siden.
  3. Når dette åpnes, kopierer du skriptet nedenfor til en fil med navnet migration_script.sql:
    1. Kjør kommandoen cat > migration_script.sql.
    2. Kopier skriptet nedenfor og lim det inn i skallet.
    3. Trykk på Ctrl + D for å lagre og avslutte.
    Skript (migration_script.sql):
      SELECT
      @date AS event_date,
      event.timestamp_micros AS event_timestamp,
      event.previous_timestamp_micros AS event_previous_timestamp,
      event.name AS event_name,
      event.value_in_usd  AS event_value_in_usd,
       user_dim.bundle_info.bundle_sequence_id AS event_bundle_sequence_id,
      user_dim.bundle_info.server_timestamp_offset_micros as event_server_timestamp_offset,
      (
      SELECT
        ARRAY_AGG(STRUCT(event_param.key AS key,
            STRUCT(event_param.value.string_value AS string_value,
              event_param.value.int_value AS int_value,
              event_param.value.double_value AS double_value,
              event_param.value.float_value AS float_value) AS value))
      FROM
        UNNEST(event.params) AS event_param) AS event_params,
      user_dim.first_open_timestamp_micros AS user_first_touch_timestamp,
      user_dim.user_id AS user_id,
      user_dim.app_info.app_instance_id AS user_pseudo_id,
      "" AS stream_id,
      user_dim.app_info.app_platform AS platform,
      STRUCT( user_dim.ltv_info.revenue AS revenue,
        user_dim.ltv_info.currency AS currency ) AS user_ltv,
      STRUCT( user_dim.traffic_source.user_acquired_campaign AS name,
          user_dim.traffic_source.user_acquired_medium AS medium,
          user_dim.traffic_source.user_acquired_source AS source ) AS traffic_source,
      STRUCT( user_dim.geo_info.continent AS continent,
        user_dim.geo_info.country AS country,
        user_dim.geo_info.region AS region,
        user_dim.geo_info.city AS city ) AS geo,
      STRUCT( user_dim.device_info.device_category AS category,
        user_dim.device_info.mobile_brand_name,
        user_dim.device_info.mobile_model_name,
        user_dim.device_info.mobile_marketing_name,
        user_dim.device_info.device_model AS mobile_os_hardware_model,
        @platform AS operating_system,
        user_dim.device_info.platform_version AS operating_system_version,
        user_dim.device_info.device_id AS vendor_id,
        user_dim.device_info.resettable_device_id AS advertising_id,
        user_dim.device_info.user_default_language AS language,
        user_dim.device_info.device_time_zone_offset_seconds AS time_zone_offset_seconds,
        IF(user_dim.device_info.limited_ad_tracking, "Yes", "No") AS is_limited_ad_tracking ) AS device,
      STRUCT( user_dim.app_info.app_id AS id,
        @firebase_app_id  AS firebase_app_id,
        user_dim.app_info.app_version AS version,
        user_dim.app_info.app_store AS install_source ) AS app_info,
      (
      SELECT
        ARRAY_AGG(STRUCT(user_property.key AS key,
            STRUCT(user_property.value.value.string_value AS string_value,
              user_property.value.value.int_value AS int_value,
              user_property.value.value.double_value AS double_value,
              user_property.value.value.float_value AS float_value,
              user_property.value.set_timestamp_usec AS set_timestamp_micros ) AS value))
      FROM
        UNNEST(user_dim.user_properties) AS user_property) AS user_properties
    FROM
      `SCRIPT_GENERATED_TABLE_NAME`,
      UNNEST(event_dim) AS event

4. Åpne et nytt skall, og kopier bash-skriptet nedenfor til en fil med navnet migration.sh:
    1. Kjør kommandoen cat > migration.sh.
    2. Kopier skriptet nedenfor og lim det inn i skallet.
    3. Trykk på Ctrl + D for å lagre og avslutte.
    Endre det følgende skriptet for å inkludere område-ID-en for Analytics, prosjekt-ID-en for BigQuery, app-ID-en for Firebase, navnet på BigQuery-datasettet samt start- og sluttdatoen for dataene du ønsker.
    Skript (migration.sh):
    # Analytics Property ID for the Project. Find this in Analytics Settings in Firebase.
    PROPERTY_ID=your Analytics property ID

# Bigquery Export Project.
    BQ_PROJECT_ID="your BigQuery Project ID" (e.g., "firebase-public-project")

# Firebase App ID for the app.
    FIREBASE_APP_ID="your Firebase App ID" (e.g., "1:300830567303:ios:09b1ab1d3ca29bda")

# Dataset to import from.
    BQ_DATASET="name of BigQuery dataset you want to import from" (e.g., "com_firebase_demo_IOS")

# Platform
    PLATFORM="platform of the app. ANDROID or IOS"

# Date range for which you want to run migration, [START_DATE,END_DATE] inclusive.
    START_DATE=20180324
    END_DATE=20180327

# Do not modify the script below, unless you know what you are doing :)
    startdate=$(date -d"$START_DATE"  +%Y%m%d) || exit -1
    enddate=$(date -d"$END_DATE"  +%Y%m%d) || exit -1

# Iterate through the dates.
    DATE="$startdate"
    while [ "$DATE" -le "$enddate" ]; do

# BQ table constructed from above params.
            BQ_TABLE="$BQ_PROJECT_ID.$BQ_DATASET.app_events_$DATE"

echo "Migrating $BQ_TABLE"

cat migration_script.sql | sed -e "s/SCRIPT_GENERATED_TABLE_NAME/$BQ_TABLE/g" | bq query \
            --debug_mode \
            --allow_large_results \
            --noflatten_results \
            --use_legacy_sql=False \
            --destination_table analytics_$PROPERTY_ID.events_$DATE \
            --batch \
            --append_table \
            --parameter=firebase_app_id::$FIREBASE_APP_ID \
            --parameter=date::$DATE \
            --parameter=platform::$PLATFORM \
            --project_id=$BQ_PROJECT_ID

temp=$(date -I -d "$DATE + 1 day")
            DATE=$(date -d "$temp" +%Y%m%d)

done
    exit

# END OF SCRIPT

5. Åpne et nytt skall, og kjør kommandoen bash migration.sh
Gammelt eksportskjema

user_dim

Feltnavn Datatype Beskrivelse
user_dim POST En post med brukerdimensjoner.
user_dim.user_id STRENG Bruker-ID-en som er angitt av API-metoden setUserId.
user_dim.first_open_timestamp_micros HELTALL Tidspunktet (i mikrosekunder) da brukeren først åpnet appen.
user_dim.user_properties POST En gjentatt post med brukeregenskaper som er angitt av API-metoden setUserProperty.
user_dim.user_properties.key STRENG Navnet på brukeregenskapen.
user_dim.user_properties.value POST En post med informasjon om brukeregenskapen.
user_dim.user_properties.value.value POST En post for brukeregenskapsverdien.
user_dim.user_properties.value.value.string_value STRENG Strengverdien for brukeregenskapen.
user_dim.user_properties.value.value.int_value HELTALL Heltallsverdien for brukeregenskapen.
user_dim.user_properties.value.value.double_value FLYTTALL Double-verdien for brukeregenskapen.
user_dim.user_properties.value.set_timestamp_usec HELTALL Tidspunktet (i mikrosekunder) da brukeregenskapen sist ble angitt.
user_dim.user_properties.value.index HELTALL Indeksen (0-24) for brukeregenskapen.
user_dim.device_info POST En post med enhetsinformasjon.
user_dim.device_info.device_category STRENG Enhetskategori (mobil, nettbrett, datamaskin).
user_dim.device_info.mobile_brand_name STRENG Enhetens merkevarenavn.
user_dim.device_info.mobile_model_name STRENG Enhetens modellnavn.
user_dim.device_info.mobile_marketing_name STRENG Enhetens markedsføringsnavn.
user_dim.device_info.device_model STRENG Enhetsmodellen.
user_dim.device_info.platform_version STRENG OS-versjonen.
user_dim.device_info.device_id STRENG IDFV (brukes bare hvis IDFA ikke er tilgjengelig).
user_dim.device_info.resettable_device_id STRENG Annonserings-ID/IDFA.
user_dim.device_info.user_default_language STRENG OS-språket.
user_dim.device_info.device_time_zone_offset_seconds HELTALL Forskyvningen fra GMT i sekunder.
user_dim.device_info.limited_ad_tracking BOOLSK VERDI Enhetens innstilling for begrensning av annonsesporing.
user_dim.geo_info POST En post med geografisk informasjon om brukeren.
user_dim.geo_info.continent STRENG Kontinentet der hendelsene ble rapportert fra, basert på IP-adressen.
user_dim.geo_info.country STRENG Landet hendelsene ble rapportert fra, basert på IP-adressen.
user_dim.geo_info.region STRENG Regionen der hendelsene ble rapportert fra, basert på IP-adressen.
user_dim.geo_info.city STRENG Byen hendelsene ble rapportert fra, basert på IP-adressen.
user_dim.app_info POST En post med informasjon om appen.
user_dim.app_info.app_version STRENG Appens versionName (Android) eller kortpakkeversjon.
user_dim.app_info.app_instance_id STRENG Den unike ID-en for denne appforekomsten.
user_dim.app_info.app_store STRENG Appbutikken som denne appen ble installert gjennom.
user_dim.app_info.app_platform STRENG Plattformen som denne appen kjøres på.
user_dim.traffic_source POST Navn på trafikkilden som ble brukt til å anskaffe brukeren. Dette feltet forhåndsutfylles ikke med informasjon i intradagstabeller.
user_dim.traffic_source.user_acquired_campaign STRENG Navnet på markedsføringskampanjen som ble brukt til å anskaffe brukeren. Dette feltet forhåndsutfylles ikke med informasjon i intradagstabeller.
user_dim.traffic_source.user_acquired_medium STRENG Navnet på mediet (betalt søk, organisk søk, e-post osv.) som ble brukt til å anskaffe brukeren. Dette feltet forhåndsutfylles ikke med informasjon i intradagstabeller.
user_dim.traffic_source.user_acquired_source STRENG Navnet på nettverket som ble brukt til å anskaffe brukeren. Dette feltet forhåndsutfylles ikke med informasjon i intradagstabeller.
user_dim.bundle_info POST En post med informasjon om pakken der disse hendelsene ble lastet opp.
user_dim.bundle_info.bundle_sequence_id HELTALL Den sekvensielle ID-en for pakken der disse hendelsene ble lastet opp.
user_dim.ltv_info POST En post med informasjon om levetidsverdi for denne brukeren. Dette feltet forhåndsutfylles ikke med informasjon i intradagstabeller.
user_dim.ltv_info.revenue FLYTTALL Levetidsverdien (inntekt) for denne brukeren. Dette feltet forhåndsutfylles ikke med informasjon i intradagstabeller.
user_dim.ltv_info.currency STRENG Levetidsverdien (valuta) for denne brukeren. Dette feltet forhåndsutfylles ikke med informasjon i intradagstabeller.

event_dim

Feltnavn Datatype Beskrivelse
event_dim POST En gjentatt post med informasjon som er knyttet til hendelser i denne pakken.
event_dim.date STRENG Datoen da denne hendelsen ble logget (på formatet ÅÅÅÅMMDD i tidssonen som er registrert i appen).
event_dim.name STRENG Navnet på denne hendelsen.
event_dim.params POST En gjentatt post med parameterne som er knyttet til denne hendelsen.
event_dim.params.key STRENG Hendelsesparameterens nøkkel.
event_dim.params.value POST En post med hendelsesparameterens verdi.
event_dim.params.value.string_value STRENG Strengverdien for hendelsesparameteren.
event_dim.params.value.int_value HELTALL Heltallsverdien for hendelsesparameteren.
event_dim.params.value.double_value FLYTTALL Hendelsesparameterens double-verdi.
event_dim.timestamp_micros HELTALL Tidspunktet (i mikrosekunder, UTC) da denne hendelsen ble loggført på klienten.
event_dim.previous_timestamp_micros HELTALL Tidspunktet (i mikrosekunder, UTC) da denne hendelsen ble loggført på klienten forrige gang.