[GA4] Schema van BigQuery Export

In dit artikel vindt u informatie over de indeling en het schema van de Google Analytics 4-propertygegevens en de gegevens van Google Analytics voor Firebase die worden geëxporteerd naar BigQuery.

Datasets

Voor elke Google Analytics 4-property en elk Firebase-project dat is gekoppeld aan BigQuery wordt één dataset met de naam analytics_<property_id> toegevoegd aan uw BigQuery-project. De property-ID verwijst naar de ID van uw Analytics-property, die u kunt vinden in de property-instellingen voor uw Google Analytics 4-property en in de app-analyse-instellingen in Firebase. Voor elke Google Analytics 4-property en elke app waarvoor BigQuery Export aanstaat, worden gegevens naar die ene dataset geëxporteerd.

Tabellen

In elke dataset wordt elke dag een tabel met de naam events_YYYYMMDD gemaakt als de optie Dagelijkse export aanstaat.

Als de optie Streaming-export aanstaat, wordt er een tabel met de naam events_intraday_YYYYMMDD gemaakt. Deze tabel wordt continu gevuld terwijl gebeurtenissen gedurende de dag worden geregistreerd. Deze tabel wordt aan het einde van elke dag verwijderd als events_YYYYMMDD klaar is.

Niet alle apparaten waarop gebeurtenissen worden geactiveerd, sturen hun gegevens naar Analytics op dezelfde dag dat de gebeurtenissen worden geactiveerd. Analytics houdt rekening met deze vertraging door de dagelijkse tabellen (events_YYYYMMDD) te updaten met gebeurtenissen voor die datums gedurende maximaal 3 dagen na de datums van de gebeurtenissen. Gebeurtenissen hebben het juiste tijdstempel, ongeacht of ze te laat komen. Gebeurtenissen die na die periode van 3 dagen binnenkomen, worden niet geregistreerd.

Als u de BigQuery-sandbox gebruikt, worden er geen gebeurtenissen van de lopende dag geïmporteerd en gelden er aanvullende limieten.

Upgrade vanuit de sandbox als u gebeurtenissen van de lopende dag wilt importeren.

Kolommen

Elke kolom in de tabel events_YYYYMMDD staat voor een gebeurtenisspecifieke parameter. Houd er rekening mee dat sommige parameters zijn genest in RECORDS, en dat sommige RECORDS zoals items en event_params kunnen worden herhaald. De tabelkolommen worden hieronder beschreven.

event
De event-velden bevatten informatie over een unieke gebeurtenis.
Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
event_date TEKENREEKS De datum waarop de gebeurtenis is geregistreerd (indeling JJJJMMDD in de geregistreerde tijdzone van uw app).
event_timestamp GEHEEL GETAL Het tijdstip (in microseconden, UTC) waarop de gebeurtenis is geregistreerd bij de client.
event_previous_timestamp GEHEEL GETAL Het tijdstip (in microseconden, UTC) waarop de gebeurtenis eerder is geregistreerd bij de client.
event_name TEKENREEKS De naam van de gebeurtenis.
event_value_in_usd ZWEVEND De waarde in omgerekende valuta (USD) van de value-parameter van de gebeurtenis.
event_bundle_sequence_id GEHEEL GETAL De opeenvolgende ID van het pakket waarin deze gebeurtenissen zijn geüpload.
event_server_timestamp_offset GEHEEL GETAL Tijdstempel voor het verschil tussen het tijdstip van verzamelen en uploaden in microseconden.

RECORD event_params

Met de RECORD event_params kunt u parameters op campagneniveau, contextuele gebeurtenisparameters en eventuele door de gebruiker gedefinieerde gebeurtenisparameters opslaan. De RECORD event_params wordt herhaald voor elke sleutel die aan een gebeurtenis is gekoppeld.

De reeks parameters die is opgeslagen in de RECORD event_params, is uniek voor elke implementatie. Query de lijst met gebeurtenisparameters om de volledige lijst met gebeurtenisparameters voor uw implementatie te bekijken.

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
event_params.key TEKENREEKS De naam van de gebeurtenisparameter.
event_params.value RECORD Een record met de waarde van de gebeurtenisparameter.
event_params.value.string_value TEKENREEKS Als de gebeurtenisparameter wordt aangegeven door een tekenreeks, zoals een URL of campagnenaam, wordt deze in dit veld ingevuld.
event_params.value.int_value GEHEEL GETAL Als de gebeurtenisparameter wordt aangegeven door een geheel getal, wordt deze in dit veld ingevuld.
event_params.value.double_value ZWEVEND Als de gebeurtenisparameter wordt aangegeven door een dubbele waarde, wordt deze in dit veld ingevuld.
event_params.value.float_value ZWEVEND Als de gebeurtenisparameter wordt aangegeven door een zwevende-kommawaarde, wordt deze in dit veld ingevuld. Dit veld wordt op dit moment niet gebruikt.

RECORD item_params

Met de RECORD item_params kunt u zowel itemparameters als door de gebruiker gedefinieerde itemparameters opslaan. De reeks parameters die is opgeslagen in de RECORD item_params, is uniek voor elke implementatie.

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
item_params.key TEKENREEKS De naam van de itemparameter.
item_params.value RECORD Een record met de waarde van de itemparameter.
item_params.value.string_value TEKENREEKS Als de itemparameter wordt aangegeven door een tekenreeks, wordt deze in dit veld ingevuld.
item_params.value.int_value GEHEEL GETAL Als de itemparameter wordt aangegeven door een geheel getal, wordt deze in dit veld ingevuld.
item_params.value.double_value ZWEVEND Als de itemparameter wordt aangegeven door een dubbele waarde, wordt deze in dit veld ingevuld.
item_params.value.float_value ZWEVEND Als de itemparameter wordt aangegeven door een zwevende-kommawaarde, wordt deze in dit veld ingevuld.
user
De user-velden bevatten informatie over de gebruiker die is gekoppeld aan de gebeurtenis.
Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
is_active_user BOOLEAANS

Of de gebruiker op een willekeurig moment op de kalenderdag actief (Waar) of inactief (Onwaar) was.

Alleen opgenomen in de dagelijkse tabellen (events_YYYYMMDD).

user_id TEKENREEKS De unieke ID die is toegewezen aan een gebruiker.
user_pseudo_id TEKENREEKS De pseudoniem-ID (bijvoorbeeld app-instantie-ID) voor de gebruiker.
user_first_touch_timestamp GEHEEL GETAL Het tijdstip (in microseconden) waarop de gebruiker de app voor het eerst heeft geopend of de site heeft bezocht.

privacy_info-velden

De privacy_info-velden bevatten informatie op basis van de toestemmingsstatus van een gebruiker als de toestemmingsmodus is aangezet.
Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
privacy_info.ads_storage TEKENREEKS

Of advertentietargeting is aangezet voor een gebruiker.

Mogelijke waarden: Yes, No, Unset

privacy_info.analytics_storage TEKENREEKS

Of Analytics-opslag is aangezet voor de gebruiker.

Mogelijke waarden: Yes, No, Unset

privacy_info.uses_transient_token TEKENREEKS

Of een internetgebruiker Analytics-opslag heeft geweigerd en de ontwikkelaar meting zonder cookies heeft aangezet op basis van tijdelijke tokens in servergegevens.

Mogelijke waarden: Yes, No, Unset

RECORD user_properties

De RECORD user_properties bevat alle gebruikersproperty's die u heeft ingesteld. Deze wordt herhaald voor elke sleutel die aan een gebruiker is gekoppeld.
Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
user_properties.key TEKENREEKS De naam van de gebruikersproperty.
user_properties.value RECORD Een record van de waarde van de gebruikersproperty.
user_properties.value.string_value TEKENREEKS De tekenreekswaarde van de gebruikersproperty.
user_properties.value.int_value GEHEEL GETAL Het gehele getal van de gebruikersproperty.
user_properties.value.double_value ZWEVEND De dubbele waarde van de gebruikersproperty.
user_properties.value.float_value ZWEVEND Dit veld wordt momenteel niet gebruikt.
user_properties.value.set_timestamp_micros GEHEEL GETAL Het tijdstip (in microseconden) waarop de gebruikersproperty de laatste keer werd ingesteld.

RECORD user_ltv

De RECORD user_ltv bevat informatie over de lifetime value van de gebruiker. Deze RECORD wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.
Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
user_ltv.revenue ZWEVEND De lifetime value (opbrengst) van de gebruiker. Dit veld wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.
user_ltv.currency TEKENREEKS De lifetime value (valuta) van de gebruiker. Dit veld wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.
device
De RECORD device bevat informatie over het apparaat waarvan de gebeurtenis afkomstig is.
Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
device.category TEKENREEKS De apparaatcategorie (mobiel, tablet of desktop).
device.mobile_brand_name TEKENREEKS De merknaam van het apparaat.
device.mobile_model_name TEKENREEKS De modelnaam van het apparaat.
device.mobile_marketing_name TEKENREEKS De marketingnaam van het apparaat.
device.mobile_os_hardware_model TEKENREEKS Gegevens over het apparaatmodel die rechtstreeks uit het besturingssysteem zijn opgehaald.
device.operating_system TEKENREEKS Het besturingssysteem van het apparaat.
device.operating_system_version TEKENREEKS De OS-versie.
device.vendor_id TEKENREEKS IDFV (alleen aanwezig als IDFA niet is verzameld).
device.advertising_id TEKENREEKS Advertentie-ID/IDFA.
device.language TEKENREEKS De OS-taal.
device.time_zone_offset_seconds GEHEEL GETAL Het verschil met GMT in seconden.
device.is_limited_ad_tracking BOOLEAANS

De instelling 'Beperkte advertentietracking' van het apparaat.

Retourneert onwaar op iOS14+ als de IDFA niet nul is.

device.web_info.browser TEKENREEKS De browser waarin de gebruiker content heeft bekeken.
device.web_info.browser_version TEKENREEKS De versie van de browser waarin de gebruiker content heeft bekeken.
device.web_info.hostname TEKENREEKS De hostnaam die is gekoppeld aan de geregistreerde gebeurtenis.

geo

De RECORD geo bevat informatie over de geografische locatie waar de gebeurtenis is gestart.
Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
geo.continent TEKENREEKS Het continent van waaruit gebeurtenissen werden gerapporteerd, gebaseerd op het IP-adres.
geo.sub_continent TEKENREEKS Het subcontinent van waaruit gebeurtenissen werden gerapporteerd, gebaseerd op het IP-adres.
geo.country TEKENREEKS Het land van waaruit gebeurtenissen werden gerapporteerd, gebaseerd op het IP-adres.
geo.region TEKENREEKS De regio van waaruit gebeurtenissen werden gerapporteerd, gebaseerd op het IP-adres.
geo.metro TEKENREEKS Het grootstedelijk gebied van waaruit gebeurtenissen werden gerapporteerd, gebaseerd op het IP-adres.
geo.city TEKENREEKS De stad van waaruit gebeurtenissen werden gerapporteerd, gebaseerd op het IP-adres.
app_info
De RECORD app_info bevat informatie over de app waarin de gebeurtenis is gestart.
Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
app_info.id TEKENREEKS De pakketnaam of bundel-ID van de app.
app_info.firebase_app_id TEKENREEKS De Firebase-app-ID die aan de app is gekoppeld.
app_info.install_source TEKENREEKS De store die is gebruikt om de app te installeren.
app_info.version TEKENREEKS De versienaam van de app (Android) of de korte pakketversie.
collected_traffic_source

De collected_traffic_source RECORD bevat de gegevens over verkeersbronnen die zijn verzameld met de gebeurtenis.

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
manual_campaign_id TEKENREEKS De handmatige campagne-ID (utm_id) die is verzameld met de gebeurtenis.
manual_campaign_name TEKENREEKS De handmatige campagnenaam (utm_campaign) die is verzameld met de gebeurtenis.
manual_source TEKENREEKS De handmatige campagnebron (utm_source) die is verzameld met de gebeurtenis. Bevat ook geparseerde parameters van verwijzingsparameters, niet alleen UTM-waarden.
manual_medium TEKENREEKS Het handmatige campagnemedium (utm_medium) dat is verzameld met de gebeurtenis. Bevat ook geparseerde parameters van verwijzingsparameters, niet alleen UTM-waarden.
manual_term TEKENREEKS Het handmatige zoekwoord/de term voor de campagne (utm_term) dat is verzameld met de gebeurtenis.
manual_content TEKENREEKS De extra handmatige campagnemetadata (utm_content) die zijn verzameld met de gebeurtenis.
gclid TEKENREEKS De Google Click ID die is verzameld met de gebeurtenis.
dclid TEKENREEKS De Google Marketing Platform-ID (GMP) die is verzameld met de gebeurtenis.
srsltid  TEKENREEKS De Google Merchant Center-ID die is verzameld met de gebeurtenis.
traffic_source

De RECORD traffic_source bevat informatie over de verkeersbron waarmee de gebruiker in eerste instantie is binnengehaald. Deze record wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.

Opmerking: De waarden voor traffic_source veranderen niet als de gebruiker na de installatie interactie heeft met daaropvolgende campagnes.

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
traffic_source.name TEKENREEKS De naam van de marketingcampagne die de gebruiker voor het eerst heeft aangetrokken. Dit veld wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.
traffic_source.medium TEKENREEKS De naam van het medium (betaalde zoekresultaten, organische zoekresultaten, e-mail enzovoort) dat de gebruiker voor het eerst heeft aangetrokken. Dit veld wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.
traffic_source.source TEKENREEKS De naam van het netwerk dat de gebruiker voor het eerst heeft aangetrokken. Dit veld wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.
stream en platform
De velden stream en platform bevatten informatie over de stream en het app-platform.
Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
stream_id TEKENREEKS De numerieke ID van de gegevensstream waaruit de gebeurtenis afkomstig is.
platform TEKENREEKS Het platform (web, iOS of Android) van de gegevensstream waaruit de gebeurtenis afkomstig is.
e-commerce
De RECORD ecommerce bevat informatie over e-commercegebeurtenissen die zijn ingesteld op een website of in een app.
Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
ecommerce.total_item_quantity GEHEEL GETAL Het totale aantal artikelen in deze gebeurtenis, dat wil zeggen de som van items.quantity.
ecommerce.purchase_revenue_in_usd ZWEVEND Aankoopopbrengst van deze gebeurtenis, getoond in USD met standaardeenheid. Wordt alleen ingevuld door aankoopgebeurtenis.
ecommerce.purchase_revenue ZWEVEND Aankoopopbrengst van deze gebeurtenis, getoond in de lokale valuta met de standaardeenheid. Wordt alleen ingevuld door aankoopgebeurtenis.
ecommerce.refund_value_in_usd ZWEVEND De hoogte van de terugbetaling in deze gebeurtenis, getoond in USD met standaardeenheid. Wordt alleen ingevuld voor de terugbetalingsgebeurtenis.
ecommerce.refund_value ZWEVEND Het bedrag van de terugbetaling in deze gebeurtenis, getoond in de lokale valuta met standaardeenheid. Wordt alleen ingevuld voor de terugbetalingsgebeurtenis.
ecommerce.shipping_value_in_usd ZWEVEND De verzendkosten van deze gebeurtenis, getoond in USD met standaardeenheid.
ecommerce.shipping_value ZWEVEND De verzendkosten in deze gebeurtenis, getoond in de lokale valuta.
ecommerce.tax_value_in_usd ZWEVEND De btw-waarde in deze gebeurtenis, getoond in USD met standaardeenheid.
ecommerce.tax_value ZWEVEND De btw-waarde in deze gebeurtenis, getoond in de lokale valuta met standaardeenheid.
ecommerce.transaction_id TEKENREEKS De transactie-ID van de e-commercetransactie.
ecommerce.unique_items GEHEEL GETAL Het aantal unieke artikelen in deze gebeurtenis op basis van item_id, item_name en item_brand.
items
De RECORD items bevat informatie over de artikelen die zijn opgenomen in een gebeurtenis. Deze wordt herhaald voor elk artikel.
Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
items.item_id TEKENREEKS De ID van het artikel.
items.item_name TEKENREEKS De naam van het artikel.
items.item_brand TEKENREEKS Het merk van het artikel.
items.item_variant TEKENREEKS De variant van het artikel.
items.item_category TEKENREEKS De categorie van het artikel.
items.item_category2 TEKENREEKS De subcategorie van het artikel.
items.item_category3 TEKENREEKS De subcategorie van het artikel.
items.item_category4 TEKENREEKS De subcategorie van het artikel.
items.item_category5 TEKENREEKS De subcategorie van het artikel.
items.price_in_usd ZWEVEND De prijs van het artikel, in USD met standaardeenheid.
items.price ZWEVEND De prijs van het artikel in de lokale valuta.
items.quantity GEHEEL GETAL Het aantal van het artikel. Als u geen waarde opgeeft, wordt het aantal ingesteld op 1.
items.item_revenue_in_usd ZWEVEND De opbrengst van dit artikel, berekend als price_in_usd * aantal. Dit wordt alleen ingevuld voor aankoopgebeurtenissen, in USD met standaardeenheid.
items.item_revenue ZWEVEND De opbrengst van dit artikel, berekend als prijs * aantal. Dit wordt alleen ingevuld voor aankoopgebeurtenissen, in de lokale valuta met standaardeenheid.
items.item_refund_in_usd ZWEVEND De terugbetalingswaarde van dit artikel, berekend als prijs_in_usd * aantal. Dit wordt alleen ingevuld voor terugbetalingsgebeurtenissen, in USD met standaardeenheid.
items.item_refund ZWEVEND De terugbetalingswaarde van dit artikel, berekend als prijs * aantal. Dit wordt alleen ingevuld voor terugbetalingsgebeurtenissen, in de lokale valuta met standaardeenheid.
items.coupon TEKENREEKS De kortingscode die is toegepast op dit artikel.
items.affiliation TEKENREEKS Een productpartnerschap om een leverancier of fysieke winkel aan te geven.
items.location_id TEKENREEKS De locatie die is gekoppeld aan het artikel.
items.item_list_id TEKENREEKS De ID van de lijst waarin het artikel aan de gebruiker is gepresenteerd.
items.item_list_name TEKENREEKS De naam van de lijst waarin het artikel aan de gebruiker is gepresenteerd.
Items.item_list_index TEKENREEKS De positie van het artikel in een lijst.
items.promotion_id TEKENREEKS De ID van een productpromotie.
items.promotion_name TEKENREEKS De naam van een productpromotie.
items.creative_name TEKENREEKS De naam van advertentiemateriaal dat op een promotiepositie wordt gebruikt.
items.creative_slot TEKENREEKS De naam van de positie van advertentiemateriaal.

RECORD item_params

De RECORD item_params slaat de aangepaste itemparameters op die u heeft gedefinieerd. Vooraf gedefinieerde itemparameters, zoals item_id, item_name, enzovoort, zijn hier niet opgenomen, maar worden geëxporteerd als expliciete velden.

De reeks parameters die is opgeslagen in de RECORD item_params, is uniek voor elke implementatie. Zie E-commerce meten voor meer informatie over e-commerce-implementaties en de itemmatrix van Google Analytics 4.

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
items.item_params.key TEKENREEKS De naam van de itemparameter.
items.item_params.value RECORD Een record met de waarde van de itemparameter.
items.item_params.value.string_value TEKENREEKS Als de itemparameter wordt aangegeven door een tekenreeks, wordt deze in dit veld ingevuld.
items.item_params.value.int_value GEHEEL GETAL Als de itemparameter wordt aangegeven door een geheel getal, wordt deze in dit veld ingevuld.
items.item_params.value.double_value ZWEVEND Als de itemparameter wordt aangegeven door een dubbele waarde, wordt deze in dit veld ingevuld.
items.item_params.value.float_value ZWEVEND Als de itemparameter wordt aangegeven door een zwevende-kommawaarde, wordt deze in dit veld ingevuld.

Rijen

Gegevens voor één gebeurtenis kunnen in een of meer rijen worden getoond, afhankelijk van of de gebeurtenis herhaalde RECORDS bevat. Een page_view-gebeurtenis met meerdere event_params ziet er ongeveer zo uit als in de volgende tabel. De eerste rij bevat de gebeurtenisnaam, de datum, het tijdstempel en andere niet-herhaalde gegevensitems. De RECORD event_params wordt herhaald voor elke parameter die aan de gebeurtenis is gekoppeld. Deze herhaalde RECORDS worden in de daaropvolgende rijen direct onder de oorspronkelijke gebeurtenisrij ingevuld.

event_date event_timestamp event_name event_params.key event_params_value.string_value
20220222 1643673600483790 page_view page_location https://example.com
      page_title Home
      medium referral
      source google
      page_referrer https://www.google.com
      <parameters...> <values...>

Deze gebeurtenisgegevens worden zo getoond in de GA4-gebruikersinterface.

Overwegingen bij het updaten van SDK's naar Android 17.2.5 (of hoger) en/of iOS 16.20.0 (of hoger)

Als u een eerdere versie van de SDK heeft gebruikt en van plan bent te upgraden naar Android 17.2.5 (of hoger) en/of iOS 16.20.0 (of hoger), moet u rekening houden met het volgende:

• Als u het huidige BigQuery Export-schema wilt gebruiken, moet u uw SDK upgraden naar Android 17.2.5 (of hoger) en/of iOS 16.20.0 (of hoger). Als u eerdere SDK-versies gebruikt, bevatten geëxporteerde gegevens het oude schema.
  • Na de upgrade en vanaf dat moment heeft u alleen nog toegang tot artikelgegevens binnen de matrix van herhaalde artikelen. Artikelgegevens zijn niet meer beschikbaar in standaard gebeurtenisparameters, zoals dat vóór deze SDK-versies wel het geval was.
  • Deze wijziging is aangebracht om meerdere producten te kunnen analyseren.
  • Mogelijk moet u uw verwijzingen naar artikel-/productgegevens aanpassen.
Gebruik dit script om bestaande BigQuery-datasets te migreren van het oude naar het nieuwe exportschema.
  1. Log in op de pagina Cloud Platform Console >: Bronnen beheren.
  2. Open het project waarvan u gegevens wilt migreren en klik bovenaan de pagina op Google Cloud Shell activeren.
  3. Wanneer de shell wordt geopend, kopieert u onderstaand script naar een bestand met de naam migration_script.sql:
    1. Voer de opdracht cat > migration_script.sql uit.
    2. Kopieer en plak het onderstaande script in de shell.
    3. Druk op Ctrl + D om het bestand op te slaan en af te sluiten.
    Script (migration_script.sql):
      SELECT
      @date AS event_date,
      event.timestamp_micros AS event_timestamp,
      event.previous_timestamp_micros AS event_previous_timestamp,
      event.name AS event_name,
      event.value_in_usd  AS event_value_in_usd,
       user_dim.bundle_info.bundle_sequence_id AS event_bundle_sequence_id,
      user_dim.bundle_info.server_timestamp_offset_micros as event_server_timestamp_offset,
      (
      SELECT
        ARRAY_AGG(STRUCT(event_param.key AS key,
            STRUCT(event_param.value.string_value AS string_value,
              event_param.value.int_value AS int_value,
              event_param.value.double_value AS double_value,
              event_param.value.float_value AS float_value) AS value))
      FROM
        UNNEST(event.params) AS event_param) AS event_params,
      user_dim.first_open_timestamp_micros AS user_first_touch_timestamp,
      user_dim.user_id AS user_id,
      user_dim.app_info.app_instance_id AS user_pseudo_id,
      "" AS stream_id,
      user_dim.app_info.app_platform AS platform,
      STRUCT( user_dim.ltv_info.revenue AS revenue,
        user_dim.ltv_info.currency AS currency ) AS user_ltv,
      STRUCT( user_dim.traffic_source.user_acquired_campaign AS name,
          user_dim.traffic_source.user_acquired_medium AS medium,
          user_dim.traffic_source.user_acquired_source AS source ) AS traffic_source,
      STRUCT( user_dim.geo_info.continent AS continent,
        user_dim.geo_info.country AS country,
        user_dim.geo_info.region AS region,
        user_dim.geo_info.city AS city ) AS geo,
      STRUCT( user_dim.device_info.device_category AS category,
        user_dim.device_info.mobile_brand_name,
        user_dim.device_info.mobile_model_name,
        user_dim.device_info.mobile_marketing_name,
        user_dim.device_info.device_model AS mobile_os_hardware_model,
        @platform AS operating_system,
        user_dim.device_info.platform_version AS operating_system_version,
        user_dim.device_info.device_id AS vendor_id,
        user_dim.device_info.resettable_device_id AS advertising_id,
        user_dim.device_info.user_default_language AS language,
        user_dim.device_info.device_time_zone_offset_seconds AS time_zone_offset_seconds,
        IF(user_dim.device_info.limited_ad_tracking, "Yes", "No") AS is_limited_ad_tracking ) AS device,
      STRUCT( user_dim.app_info.app_id AS id,
        @firebase_app_id  AS firebase_app_id,
        user_dim.app_info.app_version AS version,
        user_dim.app_info.app_store AS install_source ) AS app_info,
      (
      SELECT
        ARRAY_AGG(STRUCT(user_property.key AS key,
            STRUCT(user_property.value.value.string_value AS string_value,
              user_property.value.value.int_value AS int_value,
              user_property.value.value.double_value AS double_value,
              user_property.value.value.float_value AS float_value,
              user_property.value.set_timestamp_usec AS set_timestamp_micros ) AS value))
      FROM
        UNNEST(user_dim.user_properties) AS user_property) AS user_properties
    FROM
      `SCRIPT_GENERATED_TABLE_NAME`,
      UNNEST(event_dim) AS event

4. Open een nieuwe shell en kopieer onderstaand bash-script naar een bestand met de naam migration.sh:
    1. Voer de opdracht cat > migration.sh uit.
    2. Kopieer en plak het onderstaande script in de shell.
    3. Druk op Ctrl + D om het bestand op te slaan en af te sluiten.
    Pas het onderstaande script aan met uw Analytics-property-ID, BigQuery-project-ID, Firebase-app-ID, BigQuery-datasetnaam en de start- en einddatum van de periode waarvoor u gegevens wilt migreren.
    Script (migration.sh):
    # Analytics-property-ID voor het project. Zoek deze in Analytics-instellingen in Firebase.
    PROPERTY_ID=uw Analytics-property-ID

# BigQuery Export Project.
    BQ_PROJECT_ID="uw BigQuery-project-ID" (bijv. "firebase-public-project")

# Firebase-app-ID voor de app.
    FIREBASE_APP_ID="uw Firebase-app-ID" (bijv. "1:300830567303:ios:09b1ab1d3ca29bda")

# Dataset voor import.
    BQ_DATASET="naam van de BigQuery-dataset van waaruit u wilt importeren" (bijv. "com_firebase_demo_IOS")

# Platform
    PLATFORM="platform van de app. ANDROID of IOS"

# Periode waarvoor u de migratie wilt uitvoeren, tot en met [START_DATE,END_DATE].
    START_DATE=20180324
    END_DATE=20180327

# Wijzig onderstaand script alleen als u hiermee vertrouwd bent.
    startdate=$(date -d"$START_DATE" +%Y%m%d) || exit -1
    enddate=$(date -d"$END_DATE" +%Y%m%d) || exit -1

# Doorloop de datums.
    DATE="$startdate"
    while [ "$DATE" -le "$enddate" ]; do

# BQ-tabel samengesteld aan de hand van bovenstaande parameters.
            BQ_TABLE="$BQ_PROJECT_ID.$BQ_DATASET.app_events_$DATE"

echo "$BQ_TABLE migreren"

cat migration_script.sql | sed -e "s/SCRIPT_GENERATED_TABLE_NAME/$BQ_TABLE/g" | bq query \
            --debug_mode \
            --allow_large_results \
            --noflatten_results \
            --use_legacy_sql=False \
            --destination_table analytics_$PROPERTY_ID.events_$DATE \
            --batch \
            --append_table \
            --parameter=firebase_app_id::$FIREBASE_APP_ID \
            --parameter=date::$DATE \
            --parameter=platform::$PLATFORM \
            --project_id=$BQ_PROJECT_ID

temp=$(date -I -d "$DATE + 1 day")
            DATE=$(date -d "$temp" +%Y%m%d)

done
    exit

# EINDE VAN SCRIPT

5. Open een nieuwe shell en voer de opdracht bash migration.sh uit.
Oud exportschema

user_dim

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
user_dim RECORD Een record van gebruikersdimensies.
user_dim.user_id TEKENREEKS De gebruikers-ID die is ingesteld via de setUserId-API.
user_dim.first_open_timestamp_micros GEHEEL GETAL Het tijdstip (in microseconden) waarop de gebruiker de app de eerste keer heeft geopend.
user_dim.user_properties RECORD Een herhaalde record van gebruikersproperty's die zijn ingesteld met de setUserProperty-API.
user_dim.user_properties.key TEKENREEKS De naam van de gebruikersproperty.
user_dim.user_properties.value RECORD Een record van gegevens over de gebruikersproperty.
user_dim.user_properties.value.value RECORD Een record van de waarde van de gebruikersproperty.
user_dim.user_properties.value.value.string_value TEKENREEKS De tekenreekswaarde van de gebruikersproperty.
user_dim.user_properties.value.value.int_value GEHEEL GETAL Het gehele getal van de gebruikersproperty.
user_dim.user_properties.value.value.double_value ZWEVEND De dubbele waarde van de gebruikersproperty.
user_dim.user_properties.value.set_timestamp_usec GEHEEL GETAL Het tijdstip (in microseconden) waarop de gebruikersproperty de laatste keer werd ingesteld.
user_dim.user_properties.value.index GEHEEL GETAL De index (0-24) van de gebruikersproperty.
user_dim.device_info RECORD Een record van apparaatgegevens.
user_dim.device_info.device_category TEKENREEKS De apparaatcategorie (mobiel, tablet of desktop).
user_dim.device_info.mobile_brand_name TEKENREEKS De merknaam van het apparaat.
user_dim.device_info.mobile_model_name TEKENREEKS De modelnaam van het apparaat.
user_dim.device_info.mobile_marketing_name TEKENREEKS De marketingnaam van het apparaat.
user_dim.device_info.device_model TEKENREEKS Het model van het apparaat.
user_dim.device_info.platform_version TEKENREEKS De OS-versie.
user_dim.device_info.device_id TEKENREEKS IDFV (alleen aanwezig als IDFA niet beschikbaar is).
user_dim.device_info.resettable_device_id TEKENREEKS Advertentie-ID/IDFA.
user_dim.device_info.user_default_language TEKENREEKS De OS-taal.
user_dim.device_info.device_time_zone_offset_seconds GEHEEL GETAL Het verschil met GMT in seconden.
user_dim.device_info.limited_ad_tracking BOOLEAANS De instelling 'Beperkte advertentietracking' van het apparaat.
user_dim.geo_info RECORD Een record van de geografische gegevens van de gebruiker.
user_dim.geo_info.continent TEKENREEKS Het continent van waaruit gebeurtenissen werden gerapporteerd, gebaseerd op het IP-adres.
user_dim.geo_info.country TEKENREEKS Het land van waaruit gebeurtenissen werden gerapporteerd, gebaseerd op het IP-adres.
user_dim.geo_info.region TEKENREEKS De regio van waaruit gebeurtenissen werden gerapporteerd, gebaseerd op het IP-adres.
user_dim.geo_info.city TEKENREEKS De stad van waaruit gebeurtenissen werden gerapporteerd, gebaseerd op het IP-adres.
user_dim.app_info RECORD Een record van gegevens over de app.
user_dim.app_info.app_version TEKENREEKS De versienaam van de app (Android) of de korte pakketversie.
user_dim.app_info.app_instance_id TEKENREEKS De unieke ID voor deze instantie van de app.
user_dim.app_info.app_store TEKENREEKS De winkel die deze app heeft geïnstalleerd.
user_dim.app_info.app_platform TEKENREEKS Het platform waarop deze app wordt uitgevoerd.
user_dim.traffic_source RECORD De naam van de verkeersbron waarmee de gebruiker is aangetrokken. Dit veld wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.
user_dim.traffic_source.user_acquired_campaign TEKENREEKS De naam van de marketingcampagne die de gebruiker heeft aangetrokken. Dit veld wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.
user_dim.traffic_source.user_acquired_medium TEKENREEKS De naam van het medium (betaalde zoekresultaten, organische zoekresultaten, e-mail enzovoort) waarmee de gebruiker is aangetrokken. Dit veld wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.
user_dim.traffic_source.user_acquired_source TEKENREEKS De naam van het netwerk dat de gebruiker heeft aangetrokken. Dit veld wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.
user_dim.bundle_info RECORD Een record van gegevens over het pakket waarin deze gebeurtenissen zijn geüpload.
user_dim.bundle_info.bundle_sequence_id GEHEEL GETAL De opeenvolgende ID van het pakket waarin deze gebeurtenissen zijn geüpload.
user_dim.ltv_info RECORD Een record van lifetime value-gegevens over deze gebruiker. Dit veld wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.
user_dim.ltv_info.revenue ZWEVEND De lifetime value (opbrengst) van deze gebruiker. Dit veld wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.
user_dim.ltv_info.currency TEKENREEKS De lifetime value (valuta) van deze gebruiker. Dit veld wordt niet ingevuld in intradag-tabellen.

event_dim

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
event_dim RECORD Een herhaalde record van gegevens met betrekking tot gebeurtenissen in dit pakket.
event_dim.date TEKENREEKS De datum waarop deze gebeurtenis werd geregistreerd (indeling JJJJMMDD in de geregistreerde tijdzone van uw app).
event_dim.name TEKENREEKS De naam van deze gebeurtenis.
event_dim.params RECORD Een herhaalde record van de parameters die zijn gekoppeld aan deze gebeurtenis.
event_dim.params.key TEKENREEKS De parametersleutel van de gebeurtenis.
event_dim.params.value RECORD Een record van de parameterwaarde van de gebeurtenis.
event_dim.params.value.string_value TEKENREEKS De tekenreekswaarde van de gebeurtenisparameter.
event_dim.params.value.int_value GEHEEL GETAL Het gehele getal van de gebeurtenisparameter.
event_dim.params.value.double_value ZWEVEND De dubbele waarde van de gebeurtenisparameter.
event_dim.timestamp_micros GEHEEL GETAL Het tijdstip (in microseconden, UTC) waarop deze gebeurtenis werd geregistreerd bij de client.
event_dim.previous_timestamp_micros GEHEEL GETAL Het tijdstip (in microseconden, UTC) waarop deze gebeurtenis voorheen was geregistreerd bij de client.