Reports

[GA4] Översiktsrapport om Firebase

När du ansluter din app till Firebase via Google Analytics för Firebase SDK visas översiktsrapporten om Firebase i navigeringsfältet till vänster under samlingen Apputvecklare i Google Analytics. Samma rapport visas också i Firebase-konsolen när du klickar på Översikt till vänster.

Rapporten är en fördefinierad översiktsrapport som sammanfattar viktig data om dina anslutna appar så att du kan bevaka engagemanget, se dina intäkter och utvärdera hur effektiva dina appversioner är.

Se rapporten

1. Välj Rapporter Rapporter i menyn till vänster.
  2. Klicka på Firebase i samlingen Apputvecklare till vänster. Samlingen Apputvecklare är endast tillgänglig om du har kopplat din app till Firebase.

Färdiga översiktskort

Översiktsrapporten om Firebase innehåller följande översiktskort som standard. Administratörer och redigerare kan ändra korten så det kan hända att du ser andra kort.

Användaraktivitet över tid

Det här kortet visar hur många personer som använde din app under den senaste dagen respektive de sju och 30 senaste dagarna. Där kan du jämföra förändringar i aktiviteten under kortare respektive längre tidsperioder. Kortet visar bara information om användare som interagerade med din app i förgrunden på enheten.

Enligt följande diagram hade du exempelvis 72 000 användare de senaste 30 dagarna och 3 500 användare den senaste dagen. Om antalet användare den senaste dagen skulle börja minska kan du förvänta dig att se färre användare under de senaste sju respektive 30 dagarna inom en snar framtid.

Användare de senaste 30 minuterna

Användare de senaste 30 minuterna visar aktivitet i realtid med hjälp av data från realtidsrapporten. Den första halvan av kortet visar det totala antalet användare under de senaste 30 minuterna och antalet användare per minut under de senaste 30 minuterna.

Den andra halvan av kortet visar aktivitet i realtid för en relevant dimension. Rapporten Översikt över engagemang kan till exempel visa vilka sidor och skärmar användarna besöker mest just nu, medan rapporten Översikt över användarattribut kan visa de länder där flest användare besöker webbplatsen just nu.

Användare efter appversion

Det här kortet visar antalet användare som interagerar med varje version av appen, inklusive de fem populäraste interaktionerna med appar under det angivna datumintervallet. Du kan klicka på Visa appversioner om du vill öppna rapporten Teknikinformation och läsa mer om varje appversion.

Översikt över senaste appversion

Översikt över senaste appversion visar statusen på den senaste utgåvan av varje version (till exempel Android, iOS) av din app. När du väljer en version öppnas översikten nedan med information om appen. Läs mer om rapporten

Översikt över appstabilitet

Det här kortet visar procentandelen användare som upplever kraschfria sessioner med varje app och förändringen under föregående tidsintervall.

Undantag som loggas på Android med rapport-API:et i Firebase Crash Reporting räknas som krascher. Uppdatera till Firebase Crashlytics om du vill ha större noggrannhet i felrapporteringen.

Genomsnittlig engagemangstid

Genomsnittlig engagemangstid visar den genomsnittliga tiden då din webbplats var i fokus i användarens webbläsare eller då din app var i förgrunden på användarens enhet. Följande formel används för att beräkna genomsnittlig engagemangstid i Google Analytics:
Genomsnittlig engagemangstid = (den totala tid som din webbplats var i fokus eller appen var i förgrunden under alla sessioner) / (det totala antalet aktiva användare)
Genomsnittlig engagemangstid beräknas automatiskt med hjälp av data från de webbsidor och appskärmar som har konfigurerats med Google Analytics.
Tolka diagrammet
Genomsnittlig engagemangstid på fliken kan vara längre än enskilda genomsnittliga engagemangstider i diagrammet.
Det beror på att genomsnittlig engagemangstid på fliken visar summan av engagemangstiden per användare delat med antalet användare under hela tidsperioden. Varje punkt i diagrammet visar engagemangstiden per användare delat med antalet användare för den dagen.
Exempel
Två användare besökte din webbplats i juli.
  • Den 2 juli besökte användare 1 webbplatsen i 3 minuter.
  • Den 3 juli besökte användare 2 webbplatsen i 4 minuter.
  • Den 4 juli besökte användare 1 webbplatsen i 5 minuter och användare 2 besökte webbplatsen i 6 minuter.

I det här exemplet blir genomsnittlig engagemangstid på fliken 9 minuter och 00 sekunder eftersom användare 1 besökte webbplatsen i totalt 8 minuter och användare 2 besökte webbplatsen i totalt 10 minuter i juli. Genomsnittet av de 2 engagemangstiderna är 9 minuter.

Så här visas genomsnittlig engagemangstid i diagrammet:

• 2 juli: 3 minuter och 00 sekunder
  • 3 juli: 4 minuter och 00 sekunder
  • 4 juli: 5 minuter och 30 sekunder
I det här exemplet blir genomsnittlig engagemangstid på fliken längre än genomsnittlig engagemangstid för var och en av dagarna.

Engagerade sessioner per användare

Engagerade sessioner per användare visar antalet sessioner per användare som var engagerade. En engagerad session är en session som varade tio sekunder eller längre eller hade en eller flera konverteringshändelser eller två eller flera sid- eller skärmvisningar. Google Analytics använder följande formel för att beräkna engagerade sessioner per användare:
Engagerade sessioner per användare = (antalet sessioner som varade tio sekunder eller längre eller hade en eller flera konverteringshändelser eller två eller flera sid- eller skärmvisningar) / (det totala antalet användare)
Engagerade sessioner per användare beräknas automatiskt med hjälp av data från de webbsidor och appskärmar som har konfigurerats med Google Analytics.
Tolka diagrammet
Engagerade sessioner per användare på fliken kan vara fler än enskilda engagerade sessioner i diagrammet.
Det beror på att engagerade sessioner per användare på fliken visar summan av engagerade sessioner per användare delat med antalet användare under hela tidsperioden. Varje punkt i diagrammet visar engagerade sessioner per användare delat med antalet användare för den dagen.
Exempel
Två användare besökte din webbplats i juli.
  • Den 2 juli har användare 1 1 engagerad session.
  • Den 3 juli har användare 2 2 engagerade sessioner.
  • Den 4 juli har användare 1 3 engagerade sessioner och användare 2 har 2 engagerade sessioner.

I det här exemplet blir de engagerade sessionerna per användare på fliken 4, eftersom användare 1 hade totalt 4 engagerade sessioner och användare 2 hade totalt 4 engagerade sessioner i juli. Genomsnittet av de 2 engagemangstiderna är 4 engagerade sessioner.

Så här visas antalet engagerade sessioner per användare i diagrammet:

• 2 juli: 1 engagerad session
  • 3 juli: 2 engagerade sessioner
  • 4 juli: 2,5 engagerade sessioner
I det här exemplet blir de engagerade sessionerna per användare på fliken fler än de engagerade sessionerna per användare för var och en av dagarna.

Genomsnittlig engagemangstid per session

Genomsnittlig engagemangstid per session visar den tid per session som användare har varit engagerade på din webbplats eller i din app. Google Analytics använder följande formel för att beräkna engagemangstid per session:
Genomsnittlig engagemangstid per session = (den genomsnittliga tid då din webbplats var i fokus i användarens webbläsare eller då din app var i förgrunden på användarens enhet) / (det totala antalet sessioner)
Genomsnittlig engagemangstid per session beräknas automatiskt med hjälp av data från de webbsidor och appskärmar som har konfigurerats med Google Analytics.
Tolka diagrammet
Genomsnittlig engagemangstid per session på fliken kan vara längre än enskild genomsnittlig engagemangstid per session i diagrammet.
Det beror på att genomsnittlig engagemangstid per session på fliken visar summan av engagerade sessioner per session delat med antalet sessioner under hela tidsperioden. Varje punkt i diagrammet visar den genomsnittliga engagemangstiden per session delat med antalet sessioner för den dagen.
Exempel
Två användare besökte din webbplats i juli.
  • Den 2 juli har användare 1 1 engagerad session på 3 minuter.
  • Den 3 juli har användare 2 2 engagerade sessioner på 3,5 minuter och 4,5 minuter.
  • Den 4 juli har användare 1 1 engagerad session på 4 minuter och användare 2 har 1 engagerad session på 6 minuter.

I det här exemplet blir genomsnittlig engagemangstid per session på fliken 10 minuter och 30 sekunder eftersom användare 1 hade totalt 7 minuters engagemangstid och användare 2 hade totalt 14 minuters engagemangstid i juli. Genomsnittet av de 2 engagemangstiderna är 10,5 minuters engagemangstid.

Så här visas genomsnittlig engagemangstid per session i diagrammet:

• 2 juli: 3 minuters engagemangstid
  • 3 juli: 4 minuters engagemangstid
  • 4 juli: 5 minuters engagemangstid
I det här exemplet blir de engagerade sessionerna per användare på fliken fler än de engagerade sessionerna per användare för var och en av dagarna.

Bibehållna användare

Bibehållna användare visar procentandelen användare som återvänder varje dag under de första 42 dagarna. Diagrammet börjar med 100 % bibehållna användare när alla användare besöker webbplatsen för första gången. Andelen minskar därefter i takt med att användare hoppar av.

Användaraktivitet per kohort

Huruvida användare som förvärvades ett visst datum återvänder i högre grad än användare som förvärvades ett annat datum. Varje rad motsvarar en kohort. Den nedersta raden motsvarar den senaste kohorten och den översta raden motsvarar den tidigaste. En mörkare nyans indikerar att en högre procentandel användare i kohorten återvände. Nyansen blir ljusare i takt med att färre användare återvänder. Diagrammet innehåller en länk till översiktsrapporten om kundlojalitet.

Visningar per sidrubrik och skärmklass

Det här kortet visar hur många gånger användare tittade på varje sida eller skärm under den angivna tidsperioden, sorterat efter de mest sedda sidorna och skärmarna.

I följande tabell sågs till exempel start- och kundvagnssidorna mest. Klicka på Visa sidor och skärmar för att öppna rapporten Sidor och skärmar.

Antal händelser per händelsenamn

Det här kortet visar hur många gånger användare utlöste varje händelse under den angivna tidsperioden, sorterat efter den vanligaste utlösta händelsen.

I följande tabell var till exempel händelserna screen_view och user_engagement de vanligaste utlösta händelserna. Klicka på valfri händelse i tabellen (till exempel screen_view) för att se en rapport om händelsen, eller klicka på Visa händelser för att öppna händelserapporten.

Konverteringar per händelsenamn

Antalet gånger som användare utlöste varje konverteringshändelse. Analytics samlar automatiskt in vissa händelser som konverteringar, men du kan märka vilken händelse som helst som en konverteringshändelse.

Total intäkt

Total intäkt visar de totala intäkterna från e-handelsköp, köp i appar, prenumerationer och annonser, minus eventuella återbetalningar.
Fliken Total intäkt visar de totala intäkterna under tidsperioden. Diagrammet visar de totala intäkterna per dag. Exempel: Om dina totala intäkter den 2 juli var 1 539,80 kr och dina totala intäkter den 3 juli var 7 392,80 kr, skulle fliken visa 8 932,60 kr.

Intäkt från köp

Intäkt från köp visar de totala intäkterna från e-handel och köp i appar.
På fliken Intäkt från köp visas intäkterna från köp under tidsperioden. Diagrammet visar intäkterna från köp per dag. Exempel: Om dina intäkter från köp den 2 juli var 391,50 kr och dina intäkter från köp den 3 juli var 913,50 kr skulle fliken visa 1305 kr.

Totala annonsintäkter

Totala annonsintäkter visar summan av annonsintäkterna från dina användare i din app. De totala annonsintäkterna kommer från Google AdMob, Google Ad Manager eller ad_impression-händelsen om datan kommer från en tredjepartsintegrering.
Fliken Totala annonsintäkter visar de totala annonsintäkterna under tidsperioden. Diagrammet innehåller de totala annonsintäkterna per dag. Om de totala annonsintäkterna den 2 juli var 72,50 kr och de totala annonsintäkterna den 3 juli var 14,50 kr, skulle fliken visa 87,00 kr.

Genomsnittlig intäkt från köp per användare

Det här kortet visar intäkterna från köp i appen (till exempel när händelsen in_app_purchase utlöses) och köp (till exempel när händelsen purchase utlöses) dividerat med antalet användare.

Annonsexponeringar för utgivare per annonsenhet

Det här kortet visar antalet annonsexponeringar per annonsenhet under det angivna datumintervallet och den procentuella förändringen jämfört med föregående datumintervall. Du kan öppna rapporten om utgivarannonser genom att klicka på Visa utgivarannonser.

Användare efter land

Det här kortet visar i vilka länder som användarna använder appen, sorterat efter länderna med flest användare. Kortet innehåller en världskarta där mörkare nyanser av blått motsvarar fler användare från landet.

Håll muspekaren över ett land för att se antalet användare från landet, eller klicka på Visa länder för att öppna rapporten Demografisk information och läsa mer om användare från varje land.

Användare efter enhetsmodell

Det här kortet visar på vilka enhetsmodeller som användarna använder appen, sorterat efter enhetsmodellen med flest användare. Klicka på Visa enhetsmodeller för att öppna rapporten Teknikinformation och läsa mer om användare som använder var och en av enhetsmodellerna.