Reports

[GA4] Firebase-overzichtsrapport

Als u uw app aan Firebase koppelt via de Google Analytics voor Firebase SDK, staat het Firebase-overzichtsrapport in het linkernavigatievenster onder de collectie App-ontwikkelaar in Google Analytics. Hetzelfde rapport wordt ook getoond in uw Firebase-console als u links op Dashboard klikt.

Het rapport is een vooraf gemaakt overzichtsrapport met een overzicht van belangrijke gegevens over uw gekoppelde mobiele apps. Zo kunt u het engagement en opbrengst bijhouden en het succes van uw app-releases evalueren.

Het rapport bekijken

1. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  2. Klik aan de linkerkant op Firebase in de collectie App-ontwikkelaar. De collectie App-ontwikkelaar is alleen beschikbaar als u uw app aan Firebase heeft gekoppeld.

Kant-en-klare overzichtskaarten

Het overzichtsrapport Firebase bevat standaard deze overzichtskaarten. Beheerders en bewerkers kunnen de kaarten wijzigen, zodat u misschien andere kaarten ziet.

Gebruikersactiviteit in de loop der tijd

Gebruikersactiviteit in de loop der tijd toont het aantal mensen dat uw app in de afgelopen 30 dagen, 7 dagen of 1 dag heeft gebruikt. Op de kaart kunt u wijzigingen in de activiteit in een korter tijdsbestek bekijken in vergelijking met wijzigingen in een langer tijdsbestek. Op de kaart staan alleen gebruikers die interactie met uw app hebben gehad op de voorgrond van uw apparaat.

In het onderstaande diagram ziet u bijvoorbeeld 72.000 gebruikers in de afgelopen 30 dagen en 3500 gebruikers in de afgelopen 24 uur. Als het aantal gebruikers in de afgelopen 24 uur zou dalen, mag u verwachten in de komende 7 en 30 dagen minder gebruikers te zien.

Gebruikers in de afgelopen 30 minuten

De kaart Gebruikers in de afgelopen 30 minuten toont activiteit terwijl die plaatsvindt. Hiervoor worden gegevens uit het Realtime-rapport gebruikt. De eerste helft van de kaart toont het totale aantal gebruikers in de afgelopen 30 minuten en het aantal gebruikers per minuut in de afgelopen 30 minuten.

De tweede helft van de kaart bevat realtime activiteit voor een relevante dimensie. Het overzichtsrapport Engagement kan bijvoorbeeld de populairste pagina's en schermen bevatten die gebruikers op dit moment bezoeken, terwijl in het overzichtsrapport Gebruikerskenmerken de populairste landen worden vermeld waarin gebruikers zich nu bevinden.

Gebruikers per app-versie

Gebruikers per app-versie toont het aantal gebruikers dat interactie heeft met elke versie van uw app, inclusief de 5 apps met de meeste interactie in de opgegeven periode. Klik op App-versies bekijken om het rapport Technische gegevens te openen voor meer informatie over elke app-versie.

Overzicht van de nieuwste app-releases

In het overzicht van de nieuwste app-release staat de status van de nieuwste release van elke versie (bijv. Android, iOS) van uw app. U kunt een versie selecteren om het onderstaande dashboard met inzichten over de app te openen. Daar vindt u inzichten in de app. Ontdek meer informatie over het rapport.

Overzicht van app-stabiliteit

Overzicht van app-stabiliteit toont het percentage gebruikers dat sessies zonder crashes heeft voor elke app en de veranderingen in de afgelopen periode.

Excepties die via de Reporting API van Firebase Crash Reporting worden geregistreerd in logboeken voor Android, tellen mee als crashes. Update naar Firebase Crashlytics voor nauwkeurigere crashrapportage.

Gemiddelde engagementduur

De kaart Gemiddelde engagementduur toont de gemiddelde tijd dat uw website in focus was in de browser, of de mobiele app op de voorgrond stond op het apparaat van een gebruiker. Google Analytics gebruikt de volgende formule om de gemiddelde engagementduur te berekenen:
Gemiddelde engagementduur = (de totale tijd dat uw website focus had of dat uw app op de voorgrond stond tijdens alle sessies) / (het totale aantal actieve gebruikers)
De gemiddelde engagementduur wordt automatisch berekend op basis van gegevens van de webpagina's en app-schermen die zijn ingesteld met Google Analytics.
Het diagram interpreteren
De gemiddelde engagementduur op het tabblad kan langer zijn dan de afzonderlijke gemiddelde engagementduur in het diagram.
Dit komt omdat de gemiddelde engagementduur op het tabblad de totale engagementduur per gebruiker toont, gedeeld door het aantal gebruikers in de hele periode. Elk punt in het diagram toont de engagementduur per gebruiker gedeeld door het aantal gebruikers voor die dag.
Voorbeeld
2 gebruikers hebben uw website in juli bezocht.
  • Op 2 juli heeft gebruiker 1 uw website 3 minuten bezocht.
  • Op 3 juli heeft gebruiker 2 uw website 4 minuten bezocht.
  • Op 4 juli heeft gebruiker 1 uw website 5 minuten bezocht en heeft gebruiker 2 uw website 6 minuten bezocht.

In dit voorbeeld is de gemiddelde engagementduur op het tabblad 9m 00s, omdat gebruiker 1 de site in juli in totaal 8 minuten heeft bezocht en gebruiker 2 de site in totaal 10 minuten heeft bezocht. Het gemiddelde van die 2 is een engagementduur van 9 minuten.

De gemiddelde engagementduur in het diagram ziet er als volgt uit:

• 2 juli: 3m 00s
  • 3 juli: 4m 00s
  • 4 juli: 5m 30s
In dit voorbeeld is de gemiddelde engagementduur op het tabblad groter dan de gemiddelde engagementduur per dag.

Sessies met engagement per gebruiker

De kaart Sessies met engagement per gebruiker toont het aantal sessies met engagement per gebruiker. Een sessie met engagement is een sessie die 10 seconden of langer duurde of 1 of meer conversiegebeurtenissen of 2 of meer pagina- of schermweergaven opleverde. Google Analytics gebruikt de volgende formule om de sessies met engagement per gebruiker te berekenen:
Sessies met engagement per gebruiker = (het aantal sessies dat 10 seconden of langer duurde of 1 of meer conversiegebeurtenissen of 2 of meer pagina- of schermweergaven opleverde) / (het totale aantal gebruikers)
Sessies met engagement per gebruiker worden automatisch berekend aan de hand van gegevens van de webpagina's en app-schermen die zijn ingesteld met Google Analytics.
Het diagram interpreteren
Het aantal sessies met engagement per gebruiker op het tabblad kan hoger zijn dan het aantal sessies met engagement per gebruiker in het diagram.
Dit komt omdat de sessie met engagement per gebruiker op het tabblad de som van de sessies met engagement per gebruiker toont, gedeeld door het aantal gebruikers in de hele periode. Elk punt in het diagram toont het aantal sessies met engagement per gebruiker gedeeld door het aantal gebruikers voor die dag.
Voorbeeld
2 gebruikers hebben uw website in juli bezocht.
  • Op 2 juli heeft gebruiker 1 1 sessie met engagement gehad.
  • Op 3 juli heeft gebruiker 2 2 sessies met engagement gehad.
  • Op 4 juli heeft gebruiker 1 3 sessies met engagement gehad en heeft gebruiker 2 2 sessies met engagement gehad.

In dit voorbeeld is het aantal sessies met engagement per gebruiker op het tabblad 4, omdat gebruiker 1 in juli in totaal 4 sessies met engagement heeft gehad en gebruiker 2 in juli in totaal 4 sessies met engagement heeft gehad. Het gemiddelde van die 2 engagementduren is 4 sessies met engagement.

Het aantal sessies met engagement per gebruiker in het diagram ziet er als volgt uit:

• 2 juli: 1 sessie met engagement
  • 3 juli: 2 sessies met engagement
  • 4 juli: 2,5 sessies met engagement
In dit voorbeeld is het aantal sessies met engagement per gebruiker op het tabblad groter dan het aantal sessies met engagement per gebruiker per dag.

Gemiddelde engagementduur per sessie

De kaart Gemiddelde engagementduur per sessie toont de tijd die per sessie op uw website of in uw app is doorgebracht. Google Analytics gebruikt de volgende formule om de gemiddelde engagementduur per sessie te berekenen:
Gemiddelde engagementduur per sessie = (de gemiddelde tijd dat uw website focus had in de browser, of een app op de voorgrond stond op het apparaat van een gebruiker) / (het totale aantal sessies)
De gemiddelde engagementduur per sessie wordt automatisch berekend aan de hand van gegevens van de webpagina's en app-schermen die zijn ingesteld met Google Analytics.
Het diagram interpreteren
De gemiddelde engagementduur per sessie op het tabblad kan hoger zijn dan de afzonderlijke gemiddelde engagementduur per sessie in het diagram.
Dit komt omdat de gemiddelde engagementduur per sessie op het tabblad de som van sessies met engagement per sessie toont, gedeeld door het aantal sessies in de hele periode. Elk punt in het diagram toont de gemiddelde engagementduur per sessie gedeeld door het aantal sessies voor die dag.
Voorbeeld