Reports

[GA4] Tillämpa filter på detaljrapporter

Med rapportfilter kan du kontrollera vilken information som ska visas i detaljrapporterna. Filtren kan hjälpa dig att tolka data, upptäcka trender och se detaljer som är viktiga för dig. Du kan till exempel använda ett rapportfilter för att titta på vissa regioner, appversioner och annonsenheter. Du kan lägga till flera filter om du vill finjustera analysen ännu mer.

Vad gör rapportfiltren?

Med rapportfilter kan du filtrera fram de uppgifter du behöver i dina rapporter och dölja det du inte behöver. I Datafilter kan du läsa om hur du tar bort intern trafik eller utvecklartrafik med hjälp av datafilter. Mer information om filtertyper finns i Jämföra filter, underordnade egendomar och användarroller.

Var är filtren i en rapport?

Du kan hantera filter ovanför diagrammen i rapporten. När du lägger till ett filter uppdateras både diagrammet och tabellen i rapporten. Du kan bara använda filter i detaljrapporter.

Lägga till ett filter

Du kan skapa filter för att välja dimensionsvärden med hjälp av exakta matchningar, partiella matchningsfraser eller reguljära uttryck.

Du kan bara lägga till filter i detaljrapporter. Om du inte ser Lägg till filter betyder det troligen att det är en översiktsrapport där du inte kan lägga till tillfälliga rapportfilter. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du anpassa rapporten för att inkludera filter. Läs mer om hur du anpassar översiktsrapporter.

Filtrering med exakt matchning

Med exakt matchning kan du filtrera fram data som exakt matchar eller inte matchar specifika dimensionsvärden.

1. Öppna en rapport och klicka på + Lägg till filter.
  2. Välj en dimension. Endast dimensioner med dimensionsvärden visas på listan. Dimensioner visas nedtonade om de är inkompatibla med andra dimensioner i en rapport.
  3. Leta reda på fältet Matchningstyp och välj Matchar exakt eller Matchar inte exakt.
  4. Välj ett eller flera dimensionsvärden.
  5. (Valfritt) Klicka på Lägg till nytt villkor för att ange upp till fyra ytterligare villkor.
  6. Klicka på Använd.

Filtrering med partiell matchning

Partiella matchningsfraser ger större flexibilitet när du filtrerar dimensionsvärden. Du kan skapa filter med följande typer av partiell matchning:

• innehåller
  • börjar med
  • slutar med
  • innehåller inte
  • börjar inte med
  • slutar inte med
Partiella matchningsfraser är skiftlägeskänsliga.
  1. Öppna en rapport och klicka på + Lägg till filter.
  2. Välj en dimension. Endast dimensioner med dimensionsvärden visas på listan. Dimensioner visas nedtonade om de är inkompatibla med andra dimensioner i en rapport.
  3. Välj önskad matchningstyp i fältet Matchningstyp.
  4. Ange texten som ska användas för partiell matchning i textrutan.
  5. (Valfritt) Klicka på Lägg till nytt villkor för att ange upp till fyra ytterligare villkor.
  6. Klicka på Använd.

Filtrera med reguljära uttryck

Med reguljära uttryck kan du använda avancerad filtrering. Du kan till exempel ange komplexa mönster för att matcha dimensionsvärden utifrån specifika kriterier. Du kan skapa filter för reguljära uttryck med hjälp av följande matchningstyper:

• matchar reguljärt uttryck
  • matchar del av reguljärt uttryck
  • matchar inte reguljärt uttryck
  • matchar inte del av reguljärt uttryck
Reguljära uttryck är skiftlägeskänsliga och begränsade till 250 tecken.
  1. Öppna en rapport och klicka på + Lägg till filter.
  2. Välj en dimension. Endast dimensioner med dimensionsvärden visas på listan. Dimensioner visas nedtonade om de är inkompatibla med andra dimensioner i en rapport.
  3. Välj önskad matchningstyp för reguljära uttryck i fältet Matchningstyp.
  4. Ange det reguljära uttrycket i textrutan.
  5. (Valfritt) Klicka på Lägg till nytt villkor för att ange upp till fyra ytterligare villkor.
  6. Klicka på Använd.

Ändra ett filter

1. Öppna en rapport och klicka på filtret du vill ändra.
  2. Välj objekten som du vill lägga till i eller ta bort från filtret.
  3. Klicka på Använd.

Ta bort ett filter

Du kan ta bort ett filter genom att klicka på Ta bort vid filtret.

Hur definierar man filtervillkor?

Du skapar filter genom att ange villkor med hjälp av dimensioner och dimensionsvärden.

Du kan till exempel använda

• dimensionen Plattform och välja mellan dimensionsvärdena Android, iOS och Webb
  • dimensionen Land och välja mellan Argentina, Tyskland och andra länder.

Flera värden för samma villkor utvärderas med ELLER-logik, till exempel Plattform = Android ELLER IOS; Land = Argentina ELLER Japan.

Flera villkor i samma filter utvärderas med OCH-logik, till exempel (Plattform = Android ELLER IOS) OCH (Land = Argentina ELLER Japan).

Alla dimensionsvärden kanske inte är tillgängliga. Vissa dimensioner går inte att utesluta och andra kanske inte är tillgängliga med den aktuella konfigurationen.

Lista över de dimensioner du kan använda för att ange filtervillkor

Här är några vanliga dimensioner som du kan använda för att ange filtervillkor:

• Ålder
  • Målgruppens namn
  • Webbläsare
  • Dag
  • Enhet
  • Datum för första sessionen
  • Kampanj för användarens första interaktion
  • Källa/medium för användarens första interaktion
  • Datum för första besök
  • Kön
  • Värdnamn
  • Timme
  • Målsida + sökfrågesträng
  • Språk
  • Språkkod
  • Operativsystem
  • Operativsystem och versionsnummer
  • Sidsökväg och skärmklass
  • Skärmupplösning
  • Sessionens kampanj
  • Sessionens standardkanalgrupp
  • Sessionens källplattform
  • Inloggad med användar-id
  • Namn på flöde
  • Namn på testdatafilter