[GA4] Anbefalte hendelser

Hvis du legger til disse hendelsene på nettstedet ditt eller i mobilappen din, kan du måle flere funksjoner og annen atferd og generere enda nyttigere rapporter. Ettersom det kreves mer kontekst for at disse hendelsene skal gi mening, overføres de ikke automatisk.

Bruk linkene i denne artikkelen for å se de angitte parameterne for de ulike hendelsene. Du bør sende anbefalte hendelser sammen med de angitte parameterne deres for å få mest mulig detaljert informasjon i rapportene dine og dra nytte av fremtidige funksjoner og integreringer etter hvert som de blir tilgjengelige.

I delen om konfigurering av hendelser kan du finne ut hvordan du kan konfigurere anbefalte hendelser på nettstedet ditt. I delen om loggføring av hendelser kan du se approsjektet ditt. Dataene fra disse hendelsene oppdaterer automatisk forhåndsdefinerte dimensjoner og beregninger, slik at du kan analysere dataene i rapporter.

Mål brukeraktivitet med anbefalte hendelser i Google Analytics

For alle områder

Vi anbefaler at disse hendelsene brukes for alle kunder i alle bedriftsvertikaler. I påfølgende deler av denne artikkelen viser vi til noen av disse hendelsene hvis det – gitt den aktuelle konteksten – anbefales at de overføres.

Hendelse Utløses når en bruker …
ad_impression ser en annonse (bare for apper)
earn_virtual_currency har opptjent virtuell valuta (token, mynter, edelstener osv.)
generate_lead sender inn et skjema eller ber om informasjon
join_group blir med i en gruppe
login logger på
purchase fullfører et kjøp
refund mottar en refusjon
search søker i appen din eller på nettstedet ditt
select_content velger innhold i appen din eller på nettstedet ditt
share deler innhold fra appen din eller nettstedet ditt
sign_up registrerer seg for en konto i appen din eller på nettstedet ditt
spend_virtual_currency bruker virtuell valuta (token, mynter, edelstener osv.)
tutorial_begin starter en veiledning under registreringsprosessen
tutorial_complete fullfører en veiledning under registreringsprosessen

For nettsalg

Vi anbefaler disse hendelsene når du ønsker å måle salg i appen din eller på nettstedet ditt. Hendelsene er nyttige innen detaljhandel, netthandel, utdanning, eiendom og reiseliv. Når disse hendelsene overføres, tas de med i Netthandelskjøp-rapporten. Du kan finne ut mer om disse hendelsene i delen om måling av netthandel for nettstedet ditt. I artikkelen Mål netthandel (app) finner du hendelsene i approsjektet ditt.

Hendelse Utløses når en bruker …
add_payment_info sender inn betalingsopplysningene sine i kassen
add_shipping_info sender inn fraktinformasjon i kassen
add_to_cart legger varer i handlekurven
add_to_wishlist fører opp varer på ønskelisten
begin_checkout starter betalingsprosessen
purchase fullfører et kjøp
refund mottar en refusjon
remove_from_cart fjerner varer fra handlekurven
select_item velger en vare fra en liste over varer eller tilbud
select_promotion velger en promotering
view_cart ser på varene i handlekurven
view_item ser på et element
view_item_list ser på en liste over varer eller tilbud
view_promotion ser på en promotering i appen din eller på nettstedet ditt

For spill

Vi anbefaler at disse hendelsene brukes for spillområder. Når disse hendelsene overføres, tas de med i spillrapportene.

Hendelse Utløses når en bruker …
earn_virtual_currency har opptjent virtuell valuta (token, mynter, edelstener osv.)
join_group blir med i en gruppe
level_end fullfører et spillnivå
level_start starter et nytt spillnivå
level_up går videre til det neste spillnivået
post_score legger ut poengsummen sin
select_content velger innhold
spend_virtual_currency bruker virtuell valuta (token, mynter, edelstener osv.)
tutorial_begin starter en veiledning under registreringsprosessen
tutorial_complete fullfører en veiledning under registreringsprosessen
unlock_achievement låser opp en prestasjon

Bekreft hendelser

Overvåk anbefalte hendelser etter konfigureringen via DebugView-verktøyet. Du kan også lese sanntidsrapporten for å se hendelser som kommer fra ekte brukere, etter hvert som hendelsene utløses.

Anbefalte hendelser i Analytics

Hendelser-rapporten inneholder anbefalinger om hendelser du kan samle inn, basert på dataene du allerede samler inn, eller appkategorien i Google Play-butikken eller iOS App Store (f.eks. netthandel eller reiseliv). Som standard vises 3 anbefalinger øverst i Hendelser-tabellen.

• Klikk på Vis alle for å se flere anbefalinger.
  • For å se kodebiten du trenger for å samle inn informasjon om en hendelse, klikker du på raden for den aktuelle hendelsen.
  • For å avvise en anbefaling kan du holde markøren over navnet på hendelsen og klikke på Slett.

Hensyn du må ta om du skal oppdatere SDK-er til Android 17.2.5 (eller nyere) og/eller iOS 16.20.0 (eller nyere)

Hvis du har brukt eldre versjoner av en av disse SDK-ene, og du har planer om å oppdatere til Android 17.2.5 (eller nyere) og/eller iOS 16.20.0 (eller nyere), bør du ha dette i bakhodet:

• Fra og med det tidspunktet du oppdaterer (og fremover), har du bare tilgang til varedata innenfor matrisen av gjentatte varer. Varedata er da ikke lenger tilgjengelig i standard hendelsesparametere som i tidligere SDK-versjoner.
  • Denne endringen ble gjort for å støtte analyser av flere produkter samtidig.
  • På grunn av dette kan du bli nødt til å endre referansene dine til vare- og produktinformasjon.

Det forekommer en endring i BigQuery-skjemaformatet under denne oppgraderingen. Det blir vist vare- eller produktinformasjon i et gjentatt felt, og dermed kan det kjøres analyser av flere produkter i én enkelt hendelse. Pass på at du justerer eventuelle søk som refererer til felt med vare- eller produktinformasjon under denne oppdateringen.