Skydda dina filer med Säker mapp

Du kan dölja filer i din säkra mapp och styra åtkomsten med en pinkod.

Tips! Den här funktionen är tillgänglig på Android 8.0 eller senare.

Konfigurera Säker mapp
Obs! Om du glömmer pinkoden eller det grafiska lösenordet kommer du inte åt filerna.
  1. Öppna appen Files by Google Files by Google på Android-enheten.
  2. Scrolla till Samlingar.
  3. Tryck på Säker mapp.
  4. Tryck på Pinkod eller Mönster.
    • Om du valde Pinkod:
      1. Ange din pinkod.
      2. Tryck på Nästa.
      3. Ange pinkoden igen på skärmen Bekräfta pinkod.
      4. Tryck på Nästa.
      5. Tryck på OK på skärmen Kom ihåg din pinkod.
    • Om du valde Grafiskt lösenord:
      1. Rita det grafiska lösenordet.
      2. Tryck på Nästa.
      3. Rita det grafiska lösenordet igen på skärmen Bekräfta det grafiska lösenordet.
      4. Tryck på Nästa.
      5. Tryck på OK på skärmen Kom ihåg mönster.

Flytta filer till en Säker mapp

1. Öppna appen Files by Google Files by Google på Android-enheten.
  2. Leta reda på de filer som du vill flytta till den säkra mappen.
  3. I rutnätsvyn Rutnätsvy gör du så här:
    1. Tryck länge på de filer du vill flytta.
    2. Tryck på Mer Mer högst upp följt av Flytta till Säker mapp.
  4. I listvyn Lista gör du så här:
    • Flytta en fil:
      1. Tryck på Mer Mer följt av Flytta till Säker mapp.
    • Flytta flera filer:
      1. Tryck på Mer Mer följt av Välj.
      2. Markera cirkeln bredvid varje fil du vill flytta.
      3. Tryck på Mer Mer högst upp följt av Flytta till Säker mapp.
  5. Ange pinkoden eller mönstret du ställt in.
    • Om du har ställt in en pinkod: Ange pinkoden på skärmen Bekräfta pinkoden.
    • Om du har ställt in ett mönster: Rita mönstret på skärmen Rita mönster för att flytta.

Visa filer i den säkra mappen

1. Öppna appen Files by Google Files by Google på Android-enheten.
  2. Scrolla till Samlingar.
  3. Tryck på Säker mapp.
    Så här öppnar du mappen med filerna:
    • Om du har ställt in en pinkod: Ange pinkoden och tryck på Nästa.
    • Om du har ställt in ett mönster: Rita mönstret.

Flytta filer från en Säker mapp

1. Öppna appen Files by Google Files by Google på Android-enheten.
  2. Scrolla till Samlingar.
  3. Tryck på Säker mapp.
  4. Ange din pinkod.
  5. Tryck på Nästa.
  6. Leta reda på de filer som du vill flytta från mappen.
    • Flytta en fil:
      • I rutnätsvyn Rutnätsvy:
        a. Håll filen nedtryckt.
        b. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Flytta från Säker mapp.
      • I listvyn Lista:
        a. Tryck på Mer Mer bredvid filen följt av Flytta från Säker mapp.
    • Flytta flera filer:
      • I rutnätsvyn Rutnätsvy:
        a. Tryck länge på en fil.
        b. För att välja fler filer trycker du på cirkeln ovanför varje fil.
        c. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Flytta från Säker mapp.
      • I listvyn Lista:
        a. Tryck på Mer Mer bredvid en fil.
        b. För att välja fler filer trycker du på cirkeln bredvid varje fil.
        c. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Flytta från Säker mapp.
  7. Filen flyttas tillbaka till den ursprungliga platsen.
    • Om den ursprungliga platsen inte är tillgänglig återskapas mappen.

Obs! Stanna kvar i den säkra mappen tills överföringen är klar. Om du stänger den säkra mappen eller öppnar en annan app innan överföringen är klar avbryts åtgärden och filen blir kvar i den säkra mappen.

Ändra låset

Obs! Om du glömmer pinkoden eller det grafiska lösenordet kommer du inte åt filerna.

1. Öppna appen Files by Google Files by Google på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till höger följt av Inställningar Inställningar.
  3. Välj Säker mapp följt av Ändra lås.
  4. Ange den pinkod eller det grafiska lösenord du ställt in.
  5. Tryck på Pinkod eller Grafiskt lösenord på skärmen Välj lås.
    • Så här ställer du in en pinkod:
      1. Ange den nya pinkoden på skärmen Ange en pinkod.
      2. Tryck på Nästa.
      3. Ange den nya pinkoden igen på skärmen Bekräfta pinkod.
      4. Tryck på Nästa.
      5. Tryck på OK på skärmen Kom ihåg din pinkod.
    • Så här ställer du in ett grafiskt lösenord:
      1. Rita ett grafiskt lösenord på skärmen Rita det grafiska lösenordet.
      2. Tryck på Nästa.
      3. Rita det grafiska lösenordet igen på skärmen Bekräfta det grafiska lösenordet.
      4. Tryck på Nästa.
      5. Tryck på OK på skärmen Kom ihåg grafiskt lösenord.

Återställa Säker mapp

Obs! När du återställer en Säker mapp försvinner filerna i mappen permanent.

1. Öppna appen Files by Google Files by Google på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till höger följt av Inställningar Inställningar.
  3. Välj Säker mapp följt avÅterställ Säker mapp.
  4. Tryck på Återställ i bekräftelserutan.

Problem med filer som saknas i Säker mapp

Säker mapp skyddar dina filer med hjälp av Androids krypterade lagringsutrymme. I sällsynta fall kan filer skadas eller raderas. När detta händer kan ingen längre se innehållet i filerna, inklusive Files by Google.

För att behålla åtkomsten till filerna bör du inte

• rensa lagringsutrymmet eller cacheminnet med andra appar
  • sätta i ett SD-kort med filer från en annan telefons säkra mapp
  • kopiera krypterade säkra filer från en gammal telefon till en ny.

Ytterligare information

• Det går inte att flytta installerade appar till den säkra mappen.
  • Filer i den säkra mappen visas inte i sökresultat eller kategorier.
  • Filer i den säkra mappen kan inte öppnas via appar från tredje part.
  • Alternativen Dela och Säkerhetskopiera på Google Drive är inte tillgängliga i den säkra mappen.
  • Det går inte att ta skärmbilder av den säkra mappen.
  • Filer i den säkra mappen skyddas av ett lås, men alla som får obehörig åtkomst till din enhets interna lagringsutrymme kanske kan komma åt dem.

Testa nu