Beskytt filene dine med Sikker mappe

Du kan skjule filer i den sikre mappen og kontrollere tilgangen med en PIN-kode.

Tips: Denne funksjonen er tilgjengelig for Android 8.0 eller nyere.

Konfigurer den sikre mappen
Viktig: Hvis du glemmer PIN-koden eller mønsteret, får du ikke tilgang til filene dine.
  1. På Android-enheten din åpner du Files fra Google-appen Files fra Google.
  2. Rull til «Samlinger».
  3. Trykk på Sikker mappe.
  4. Trykk på enten PIN-kode eller Mønster.
    • Hvis du har valgt PIN-kode:
      1. Skriv inn PIN-koden din.
      2. Trykk på Neste.
      3. På «Bekreft PIN-koden»-skjermbildet skriver du inn PIN-koden på nytt.
      4. Trykk på Neste.
      5. På «Husk PIN-koden»-skjermbildet trykker du på Greit.
    • Hvis du har valgt mønster:
      1. Tegn mønsteret ditt.
      2. Trykk på Neste.
      3. På «Bekreft mønster»-skjermbildet tegner du mønsteret på nytt.
      4. Trykk på Neste.
      5. På «Husk mønsteret»-skjermbildet trykker du på Greit.

Flytt filer til den sikre mappen

1. På Android-enheten din åpner du Files fra Google-appen Files fra Google.
  2. Finn filene du vil flytte til den sikre mappen.
  3. Hvis du ser rutenettvisningen Rutenettvisning:
    1. For å flytte filer, trykk og hold på dem.
    2. Øverst trykker du på Mer Mer og så Flytt til den sikre mappen.
  4. Hvis du ser listevisningen Liste:
    • Slik flytter du én fil:
      1. Trykk på Mer Mer og så Flytt til den sikre mappen.
    • Slik flytter du flere filer:
      1. Trykk på Mer Mer og så Velg.
      2. Ved siden av hver fil du vil flytte, merker du av i sirkelen.
      3. Øverst trykker du på Mer Mer og så Flytt til den sikre mappen.
  5. Skriv inn PIN-koden eller mønsteret du har angitt.
    • Hvis du har angitt PIN-kode: På «Bekreft PIN-koden»-skjermbildet skriver du inn PIN-koden din.
    • Hvis du har angitt mønster: På «Tegn mønster for å flytte»-skjermbildet tegner du mønsteret ditt.

Se filene i den sikre mappen

1. På Android-enheten din åpner du Files fra Google-appen Files fra Google.
  2. Rull til «Samlinger».
  3. Trykk på Sikker mappe.
    Slik ser du filene dine:
    • Hvis du har angitt PIN-kode: Skriv inn PIN-koden, og trykk på Neste.
    • Hvis du har angitt mønster: Tegn mønsteret ditt.

Flytt filer ut av den sikre mappen

1. På Android-enheten din åpner du Files fra Google-appen Files fra Google.
  2. Rull til «Samlinger».
  3. Trykk på Sikker mappe.
  4. Skriv inn PIN-koden din.
  5. Trykk på Neste.
  6. Finn filene du vil flytte ut av mappen.
    • Slik flytter du én fil:
      • I rutenettvisning Rutenettvisning:
        a. Trykk og hold på filen.
        b. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Flytt ut av den sikre mappen.
      • I listevisningen Liste:
        a. Ved siden av filen trykker du på Mer Mer og så Flytt ut av den sikre mappen.
    • Slik flytter du flere filer:
      • I rutenettvisning Rutenettvisning:
        a. Trykk og hold på en fil.
        b. For å velge flere filer, trykk på sirkelen øverst i hver fil.
        c. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Flytt ut av den sikre mappen.
      • I listevisningen Liste:
        a. Trykk på Mer Mer ved siden av en fil.
        b. For å velge flere filer, trykk på sirkelen ved siden av hver fil.
        c. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Flytt ut av den sikre mappen.
  7. Filen flyttes tilbake til den opprinnelige plasseringen.
    • Hvis den opprinnelige plasseringen ikke er tilgjengelig, blir mappen gjenopprettet.

Merk: Ikke lukk den sikre mappen før overføringen er fullført. Hvis du lukker den sikre mappen eller åpner en annen app før overføringen er fullført, avbrytes handlingen og filen forblir i den sikre mappen.

Endre låsen din

Viktig: Hvis du glemmer PIN-koden eller mønsteret, får du ikke tilgang til filene dine.

1. På Android-enheten din åpner du Files fra Google-appen Files fra Google.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Innstillinger Innstillinger.
  3. Velg Sikker mappe og så Endre lås.
  4. Skriv inn PIN-koden eller mønsteret du har angitt.
  5. På «Velg en lås»-skjermbildet trykker du på PIN-kode eller Mønster.
    • Slik angir du en PIN-kode:
      1. På «Angi en PIN-kode»-skjermbildet skriver du inn den nye PIN-koden.
      2. Trykk på Neste.
      3. På «Bekreft PIN-koden»-skjermbildet skriver du inn den nye PIN-koden på nytt.
      4. Trykk på Neste.
      5. På «Husk PIN-koden»-skjermbildet trykker du på Greit.
    • Slik angir du et mønster:
      1. På «Tegn mønster»-skjermbildet tegner du et mønster.
      2. Trykk på Neste.
      3. På «Bekreft mønster»-skjermbildet tegner du mønsteret på nytt.
      4. Trykk på Neste.
      5. På «Husk mønsteret»-skjermbildet trykker du på Greit.

Tilbakestill den sikre mappen din

Viktig: Når du tilbakestiller den sikre mappen din, forsvinner filene i mappen for godt.

1. På Android-enheten din åpner du Files fra Google-appen Files fra Google.
  2. Øverst til venstre trykker du på MenyMeny og så Innstillinger Innstillinger.
  3. Velg Sikker mappe og såTilbakestill sikker mappe.
  4. Trykk på Tilbakestill i dialogboksen.

Problem med manglende filer i sikker mappe

Den sikre mappen holder filene dine trygge ved hjelp av Android-lagring med kryptering. I sjeldne tilfeller kan filer bli ødelagt eller slettet. Når dette skjer, kan ingen lenger se innholdet i filene, inkludert Files by Google.

For å sikre at du ikke mister tilgangen til filene dine, må du ikke

• frigjøre lagringsplass eller tømme bufferen med andre apper
  • koble til et SD-kort med filer i en sikker mappe fra en annen telefon
  • kopiere krypterte sikre filer fra den gamle telefonen til den nye telefonen

Tilleggsinformasjon

• Installerte apper kan ikke flyttes til den sikre mappen.
  • Filer i den sikre mappen vises ikke i søkeresultater eller kategorier.
  • Filer i den sikre mappen kan ikke åpnes av apper fra tredjeparter.
  • Alternativene «Del» og «Sikkerhetskopiér til Google Disk» er ikke tilgjengelige i den sikre mappen.
  • Du kan ikke ta skjermdumper av den sikre mappen.
  • Filene i den sikre mappen din er beskyttet av en lås, men alle som får uautorisert tilgang til den interne lagringsplassen på enheten din, kan få tilgang til den.

Prøv nå