Je bestanden beschermen met de beveiligde map

Je kunt bestanden verbergen in de beveiligde map en de toegang beheren met een pincode.

Tip: Deze functie is beschikbaar voor Android 8.0 en hoger.

De beveiligde map instellen
Belangrijk: Als je de pincode of het patroon bent vergeten, heb je geen toegang tot je bestanden.
  1. Open de Files by Google-app Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Scroll naar 'Collecties'.
  3. Tik op Beveiligde map.
  4. Tik op Pincode of Patroon.
    • Als Pincode is geselecteerd:
      1. Vul de pincode in.
      2. Tik op Volgende.
      3. Voer in het scherm Pincode bevestigen de pincode nog een keer in.
      4. Tik op Volgende.
      5. Tik in het scherm Je pincode onthouden op OK.
    • Als Patroon is geselecteerd:
      1. Teken je patroon.
      2. Tik op Volgende.
      3. Teken het patroon opnieuw in het scherm Bevestig je patroon.
      4. Tik op Volgende.
      5. Tik in het scherm 'Vergeet je patroon niet' op OK.

Bestanden verplaatsen naar de beveiligde map

1. Open de Files by Google-app Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Zoek de bestanden die je naar de beveiligde map wilt verplaatsen.
  3. In de rasterweergave Rasterweergave:
    1. Tik op de bestanden en houd deze vast om ze te verplaatsen.
    2. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Naar beveiligde map verplaatsen.
  4. In de lijstweergave Lijst:
    • Eén bestand verplaatsen:
      1. Tik op Meer Meer en dan Naar beveiligde map verplaatsen.
    • Meerdere bestanden verplaatsen:
      1. Tik op Meer Meer en dan Selecteren.
      2. Vink het rondje aan naast elk bestand dat je wilt verplaatsen.
      3. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Naar beveiligde map verplaatsen.
  5. Vul je ingestelde huidige patroon of pincode in.
    • Als je een pincode hebt ingesteld: Voer in het scherm Pincode bevestigen de pincode in.
    • Als je een patroon hebt ingesteld: Teken het patroon in het scherm Teken het patroon om te verplaatsen.

Bestanden in de beveiligde map bekijken

1. Open de Files by Google-app Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Scroll naar 'Collecties'.
  3. Tik op Beveiligde map.
    Zo bekijk je je bestanden:
    • Als je een pincode hebt ingesteld: Voer je pincode in en tik op Volgende.
    • Als je een patroon hebt ingesteld: Teken je patroon.

Bestanden verplaatsen uit de beveiligde map

1. Open de Files by Google-app Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Scroll naar 'Collecties'.
  3. Tik op Beveiligde map.
  4. Geef de pincode op.
  5. Tik op Volgende.
  6. Zoek de bestanden die je uit de map wilt verplaatsen.
    • Zo verplaats je 1 bestand:
      • In de rasterweergave Rasterweergave:
        a. Tik op het bestand en houd het vast.
        b. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Uit beveiligde map halen.
      • In de lijstweergave Lijst:
        a. Tik naast het bestand op Meer Meer en dan Uit beveiligde map halen.
    • Zo verplaats je meerdere bestanden:
      • In de rasterweergave Rasterweergave:
        a. Tik op een bestand en houd vast.
        b. Als je meer bestanden wilt selecteren, tik je bovenaan elk bestand op het rondje.
        c. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Uit beveiligde map halen.
      • In de lijstweergave Lijst:
        a. Tik naast een bestand op Meer Meer.
        b. Als je meer bestanden wilt selecteren, tik je naast elk bestand op het rondje.
        c. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Uit beveiligde map halen.
  7. Het bestand wordt teruggezet naar de oorspronkelijke locatie.
    • Als de oorspronkelijke locatie niet beschikbaar is, wordt de map opnieuw gemaakt.

Opmerking: Blijf in de beveiligde map totdat de overdracht is voltooid. Als je de beveiligde map sluit of een andere app opent voordat de overdracht is voltooid, wordt de bewerking geannuleerd en blijft het bestand in de beveiligde map staan.

De vergrendeling wijzigen

Belangrijk: Als je de pincode of het patroon bent vergeten, heb je geen toegang tot je bestanden.

1. Open de Files by Google-app Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer Beveiligde map en dan Vergrendeling wijzigen.
  4. Vul je ingestelde huidige patroon of pincode in.
  5. Tik in het scherm Een vergrendeling kiezen op Pincode of Patroon.
    • Zo stel je een pincode in:
      1. Vul in het scherm Stel een pincode in de nieuwe pincode in.
      2. Tik op Volgende.
      3. Vul in het scherm Bevestig de pincode de nieuwe pincode nog een keer in.
      4. Tik op Volgende.
      5. Tik in het scherm Je pincode onthouden op OK.
    • Zo stel je een patroon in:
      1. Teken een patroon in het scherm Teken je patroon.
      2. Tik op Volgende.
      3. Teken het patroon opnieuw in het scherm Bevestig je patroon.
      4. Tik op Volgende.
      5. Tik in het scherm 'Vergeet je patroon niet' op OK.

De beveiligde map resetten

Belangrijk: Als je de beveiligde map reset, gaan de bestanden in deze map definitief verloren.

1. Open de Files by Google-app Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer Beveiligde map en danDe beveiligde map resetten.
  4. Tik in het bevestigingsvenster op Resetten.

Probleem met ontbrekende bestanden in de beveiligde map

De beveiligde map beschermt je bestanden met Android-opslag en versleuteling. In zeldzame gevallen kunnen bestanden beschadigd raken of worden verwijderd. Als dit gebeurt, kan niemand de content van je bestanden zien, waaronder Files by Google.

Je kunt de toegang tot je bestanden beveiligen door het volgende niet te doen:

• De opslag of het cachegeheugen wissen met andere apps.
  • Een SD-kaart aansluiten met bestanden uit de beveiligde map van een andere telefoon.
  • Versleutelde beveiligde bestanden kopiëren van een oude telefoon naar een nieuwe telefoon.

Aanvullende informatie

• Geïnstalleerde apps kunnen niet worden verplaatst naar de beveiligde map.
  • Bestanden in de beveiligde map worden niet weergegeven in zoekresultaten of categorieën.
  • Bestanden in de beveiligde map kunnen niet worden geopend door apps van derden.
  • De opties Delen en 'Back-up maken in Google Drive' zijn niet beschikbaar in de beveiligde map.
  • Je kunt geen screenshots maken van de beveiligde map.
  • Bestanden in de beveiligde map worden beschermd door een vergrendeling, maar iedereen die ongeautoriseerde toegang krijgt tot de interne opslag van je apparaat, heeft hier mogelijk toegang toe.

Nu proberen