Beskyt dine filer med Sikker mappe

Du kan skjule filer i Sikker mappe og styre adgangen med en pinkode.

Tip! Denne funktion er tilgængelig på enheder med Android 8.0 eller nyere.

Konfigurer Sikker mappe
Vigtigt! Hvis du glemmer din pinkode eller dit mønster, kan du ikke få adgang til dine filer.
  1. Åbn appen Files by Google Files by Google på din Android-enhed.
  2. Rul ned til "Samlinger".
  3. Tryk på Sikker mappe.
  4. Tryk på enten Pinkode eller Mønster.
    • Hvis pinkoden er valgt:
      1. Angiv din pinkode.
      2. Tryk på Næste.
      3. Angiv din pinkode igen på skærmen "Bekræft pinkode".
      4. Tryk på Næste.
      5. Tryk på OK på skærmen "Husk din pinkode".
    • Hvis mønsteret er valgt:
      1. Tegn dit mønster.
      2. Tryk på Næste.
      3. Tegn dit mønster igen på skærmen "Bekræft mønsteret".
      4. Tryk på Næste.
      5. Tryk på OK på skærmen "Husk dit mønster".

Flyt filer til Sikker mappe

1. Åbn appen Files by Google Files by Google på din Android-enhed.
  2. Find de filer, du vil flytte til Sikker mappe.
  3. Hvis du bruger gittervisning Gittervisning:
    1. Hold filerne nede for at flytte dem.
    2. Øverst på skærmen skal du trykke på Mere Mere og derefter Flyt til Sikker mappe.
  4. Hvis du bruger listevisning Liste:
    • Sådan flytter du én fil:
      1. Tryk på Mere Mere og derefter Flyt til Sikker mappe.
    • Sådan flytter du flere filer:
      1. Tryk på Mere Mere og derefter Vælg.
      2. Markér cirklen ud for hver af de filer, du vil flytte.
      3. Øverst på skærmen skal du trykke på Mere Mere og derefter Flyt til Sikker mappe.
  5. Angiv den aktuelle pinkode eller det aktuelle mønster, som du har konfigureret.
    • Hvis pinkoden er konfigureret: Angiv din pinkode på skærmen "Bekræft pinkode".
    • Hvis mønsteret er konfigureret: Tegn dit mønster på skærmen "Tegn et mønster for at flytte filerne".

Se filer i Sikker mappe

1. Åbn appen Files by Google Files by Google på din Android-enhed.
  2. Rul ned til "Samlinger".
  3. Tryk på Sikker mappe.
    Sådan ser du dine filer:
    • Hvis pinkoden er konfigureret: Angiv din pinkode, og tryk på Næste.
    • Hvis mønsteret er konfigureret: Tegn dit mønster.

Flyt filer væk fra Sikker mappe

1. Åbn appen Files by Google Files by Google på din Android-enhed.
  2. Rul ned til "Samlinger".
  3. Tryk på Sikker mappe.
  4. Angiv din pinkode.
  5. Tryk på Næste.
  6. Find de filer, du vil flytte væk fra mappen.
    • Sådan flytter du én fil:
      • I gittervisning Gittervisning:
        a. Hold fingeren på filen.
        b. Øverst til højre på skærmen skal du trykke på Mere Mere og derefter Flyt væk fra Sikker mappe.
      • I listevisning Liste:
        a. Ud for filen skal du trykke på Mere Mere og derefter Flyt væk fra Sikker mappe.
    • Sådan flytter du flere filer:
      • I gittervisning Gittervisning:
        a. Hold fingeren på en fil.
        b. Du kan vælge flere filer ved at trykke på cirklen øverst i hver af filerne.
        c. Øverst til højre på skærmen skal du trykke på Mere Mere og derefter Flyt væk fra Sikker mappe.
      • I listevisning Liste:
        a. Tryk på Mere Mere ud for en fil.
        b. Du kan vælge flere filer ved at trykke på cirklen ud for hver af filerne.
        c. Øverst til højre på skærmen skal du trykke på Mere Mere og derefter Flyt væk fra Sikker mappe.
  7. Filen flyttes tilbage til sin oprindelige placering.
    • Hvis den oprindelige placering ikke er tilgængelig, gendannes mappen.

Bemærk! Bliv i Sikker mappe, indtil overførslen er fuldført. Hvis du lukker Sikker mappe eller åbner en anden app, før overførslen er fuldført, annulleres handlingen, og filen forbliver i Sikker mappe.

Skift din lås

Vigtigt! Hvis du glemmer din pinkode eller dit mønster, kan du ikke få adgang til dine filer.

1. Åbn appen Files by Google Files by Google på din Android-enhed.
  2. Øverst til venstre skal du trykke på menuen Menu og derefter IndstillingerIndstillinger.
  3. Vælg Sikker mappe og derefter Skift lås.
  4. Angiv den aktuelle pinkode eller det aktuelle mønster, som du har konfigureret.
  5. Tryk på Pinkode eller Mønster på skærmen "Vælg en låsetype".
    • Sådan konfigurerer du en pinkode:
      1. Angiv den nye pinkode igen på skærmen "Angiv en pinkode".
      2. Tryk på Næste.
      3. Angiv den nye pinkode igen på skærmen "Bekræft pinkode".
      4. Tryk på Næste.
      5. Tryk på OK på skærmen "Husk din pinkode".
    • Sådan konfigurerer du et mønster:
      1. Tegn et mønster på skærmen "Tegn et mønster".
      2. Tryk på Næste.
      3. Tegn mønsteret igen på skærmen "Bekræft mønsteret".
      4. Tryk på Næste.
      5. Tryk på OK på skærmen "Husk dit mønster".

Nulstil din sikre mappe

Vigtigt! Når du nulstiller din sikre mappe, mister du filerne i mappen permanent.

1. Åbn appen Files by Google Files by Google på din Android-enhed.
  2. Øverst til venstre skal du trykke på menuen Menu og derefter IndstillingerIndstillinger.
  3. Vælg Sikker mappe og derefterNulstil din sikre mappe.
  4. Tryk på Nulstil i dialogboksen til bekræftelse.

Problemer med manglende filer i Sikker mappe

Sikker mappe beskytter dine filer ved hjælp af Android-lagerplads med kryptering. Filer kan i sjældne tilfælde blive beskadiget eller slettet. Når dette sker, er der ingen, som kan se indholdet i dine filer længere, herunder Files by Google.

Hvis du vil beskytte adgangen til dine filer, skal du ikke:

• Rydde lagerpladsen eller cachen med andre apps.
  • Tilslutte et SD-kort med filer fra Sikker mappe fra en anden telefon.
  • Kopiere krypterede sikre filer fra en gammel telefon til en ny telefon.

Yderligere oplysninger

• Installerede apps kan ikke flyttes til Sikker mappe.
  • Filer i Sikker mappe vises ikke i søgeresultater eller under kategorier.
  • Filer i Sikker mappe kan ikke åbnes af tredjepartsapps.
  • Valgmulighederne "Del" og "Sikkerhedskopiér på Google Drev" er ikke tilgængelige i Sikker mappe.
  • Der kan ikke tages screenshots af Sikker mappe.
  • Filer i Sikker mappe beskyttes af en lås, men alle, der får uautoriseret adgang til enhedens interne lagerplads, kan muligvis tilgå dem.

Prøv det nu