Naar een bestand zoeken

1. Open Files by Google Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Geef bovenaan in de zoekbalk de naam op van het bestand dat je wilt zoeken.

Tip: Als je de bestandsnaam niet zeker weet, kun je ook het slimme filter gebruiken om te zoeken. Je kunt deze opties selecteren:
    • Audio
    • Documenten en overig
    • Afbeeldingen
    • Video's
    • Grote bestanden
    • SD-kaart
    • Deze week
  3. Als je het filter wilt deselecteren, tik je opnieuw op het geselecteerde filter.

Slim zoeken

Vind een bestand op je apparaat, zelfs als je de naam niet meer weet. Probeer Slim zoeken uit met informatie zoals:

• Tekst uit afbeeldingen en pdf's
  • Locatie en objecten uit afbeeldingen
  • Artiest, album en titel uit audio en video

Als je bijvoorbeeld een e-ticket zoekt dat je hebt gedownload, vind je dit via de zoekbalk als je informatie opgeeft zoals:

• Luchtvaartmaatschappij
  • Luchthaven
  • Boekingsbedrijf
  • Bestemming

Hiervoor worden de bestanden op de achtergrond gescand door Slim zoeken met apparaatprestaties en privacy in het achterhoofd. De scan vindt plaats op je apparaat, zodat je informatie je apparaat nooit verlaat. Je kunt Slim zoeken op elk moment uitzetten in de instellingen van de app.

Tips:

• Als je scannen op het apparaat wilt voorbereiden, update je Files by Google naar de nieuwste versie en wacht je een paar dagen.
  • Als je de nieuwste versie van Files by Google hebt gedownload en een paar dagen hebt gewacht, maar nog steeds geen bestanden kunt vinden op basis van de content, is Slim zoeken nog niet beschikbaar voor je apparaat.

Slim zoeken uitzetten

1. Open Files by Google Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Zet Slim zoeken uit.

Tip: Als je Slim zoeken uitzet, kun je alleen tekst in bestandsnamen gebruiken om naar bestanden te zoeken.