USB-opslagapparaten gebruiken

Je kunt browsen en bestanden beheren die zijn opgeslagen op een USB-opslagapparaat.

Je hebt alleen toegang tot je USB-opslag op een apparaat met Android 7.0 (Nougat) of hoger.

Bestanden zoeken op een USB-apparaat

1. Sluit een USB-opslagapparaat aan op je Android-apparaat.
  2. Open Files by Google Files by Google op je Android-apparaat.
  3. Je krijgt de melding USB beschikbaar.
    Tip: Als er geen melding wordt weergegeven, verwijder je het USB-opslagapparaat en probeer je het opnieuw.
  4. Tik op het opslagapparaat dat je wilt openen en dan Toestaan.
  5. Als je bestanden wilt zoeken, scroll je naar Opslagapparaten en tik je op je USB-opslagapparaat.

Bestanden op een USB-apparaat beheren

Je kunt bestanden op je USB-opslagapparaat verplaatsen, kopiëren, verwijderen en een andere naam geven.

Belangrijk: Zorg ervoor dat je USB-opslagapparaat is verbonden met je Android-apparaat.

Een bestand kopiëren
  1. Open Files by Google Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Tik onder Opslagapparaten op je USB-opslagapparaat.
  3. Zoek het bestand dat je wilt kopiëren.
  4. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast een bestand dat je wilt kopiëren. Als je de pijl-omlaag Pijl-omlaag niet kunt vinden naast de bestanden, tik je op Lijstweergave Lijst.
    • Eén bestand kopiëren: Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Kopiëren naar.
    • Zo kopieer je meerdere bestanden:
      1. ​​Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Selecteren.
      2. Vink het rondje aan naast elk bestand dat je wilt kopiëren.
      3. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Kopiëren naar.
  5. Kies waar je het bestand naartoe wilt kopiëren.
  6. Tik op Hier kopiëren.
Een bestand verplaatsen
  1. Open Files by Google Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Tik onder Opslagapparaten op je USB-opslagapparaat.
  3. Zoek het bestand dat je wilt verplaatsen.
  4. Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast een bestand dat je wilt verplaatsen. Als je de pijl-omlaag Pijl-omlaag niet kunt vinden naast de bestanden, tik je op Lijstweergave Lijst.
    • Eén bestand verplaatsen: Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Verplaatsen naar.
    • Zo verplaats je meerdere bestanden:
      1. ​​Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Selecteren.
      2. Vink het rondje aan naast elk bestand dat je wilt verplaatsen.
      3. Tik bovenaan op Meer Meer en dan Verplaatsen naar.
  5. Kies waar je het bestand naartoe wilt verplaatsen.
  6. Tik op Hierheen verplaatsen.