USB-tallennuslaitteiden käyttö

Voit selata USB-tallennuslaitteiden sisältämiä tiedostoja.

Huom. Voit käyttää USB-tallennustilaa vain laitteilla, joissa on Android 7.0 (Nougat) tai uudempi versio.

Tiedostojen löytäminen USB-tallennuslaitteelta

1. Yhdistä USB-tallennuslaite Android-laitteeseesi. Näkyviin tulee Files-ilmoitus.
  2. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  3. Valitse alareunasta Selaa Selaa. Näet ilmoituksen, jossa lukee USB saatavilla.
    Huom. Jos ilmoitusta ei näy, poista USB-tallennuslaite ja yritä uudelleen.
  4. Napauta avattavaa tallennuslaitetta.
  5. Valitse Salli.

USB-tallennuslaitteen sisältämien tiedostojen käsittely

Voit siirtää, kopioida, poistaa ja uudelleennimetä USB-tallennuslaitteesi sisältämiä tiedostoja ja jakaa niitä Android-laitteellesi. Voit myös valita samaan aikaan useita tiedostoja, joita haluat käsitellä.

Huom. Varmista, että USB-tallennuslaite on yhdistetty Android-laitteeseen.

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Tiedoston kopioiminen
  1. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  2. Valitse alareunasta Selaa Selaa.
  3. Napauta avattavaa tallennuslaitetta.
  4. Etsi tiedosto, jonka haluat kopioida.
    • Yhden tiedoston kopioiminen:
      1. ​​Valitse alanuoli Alanuolija sitten Kopioi kohteeseen.
    • Usean tiedoston kopioiminen:
      1. ​​Valitse alanuoliAlanuolija sitten Valitse.
      2. Valitse ympyrä jokaisen kopioitavan tiedoston vierestä.
      3. Valitse yläreunasta Lisää Lisääja sitten Kopioi kohteeseen.
  5. Valitse, minne haluat kopioida tiedoston.
  6. Valitse Kopioi tähän.
Tiedoston siirtäminen
  1. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  2. Valitse alareunasta Selaa Selaa.
  3. Napauta avattavaa tallennuslaitetta.
  4. Etsi tiedosto, jonka haluat siirtää.
    • Yhden tiedoston siirtäminen:
      1. ​​Valitse alanuoli Alanuolija sitten Siirrä kohteeseen.
    • Usean tiedoston siirtäminen:
      1. ​​Valitse alanuoliAlanuolija sitten Valitse.
      2. Valitse ympyrä jokaisen siirrettävän tiedoston vierestä.
      3. Valitse yläreunasta Lisää Lisääja sitten Siirrä kohteeseen.
  5. Valitse, minne haluat siirtää tiedoston.
  6. Valitse Siirrä tähän.
Tiedoston varmuuskopioiminen
  1. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  2. Valitse alareunasta Selaa Selaa.
  3. Valitse Luokat-kohdasta tiedostotyyppi, jonka haluat varmuuskopioida.
  4. Kosketa pitkään tiedostoa, jonka haluat varmuuskopioida. Jos haluat valita useita tiedostoja, napauta jokaista lisätiedostoa, jonka haluat varmuuskopioida.
  5. Valitse yläreunasta Lisää Lisääja sitten Varmuuskopioi Google Driveen.
Tiedoston jakaminen
  1. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  2. Valitse alareunasta Selaa Selaa.
  3. Napauta avattavaa tallennuslaitetta.
  4. Etsi tiedosto, jonka haluat jakaa.
    • Yhden tiedoston jakaminen:
      1. ​​Valitse alanuoli Alanuolija sitten Jaa.
        Huom. Voit myös avata tiedoston katselua varten ja sitten kopioida sen.
    • Usean tiedoston jakaminen:
      1. ​​Valitse alanuoliAlanuolija sitten Valitse.
      2. Valitse ympyrä jokaisen jaettavan tiedoston vierestä.
      3. Napauta yläreunasta Jaa Jaa.
  5. Valitse tiedoston jakamistapa.

Voit myös lähettää tiedostoja lähistöllä oleville ihmisille ilman internetyhteyttä.

Tiedoston uudelleennimeäminen
  1. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  2. Valitse alareunasta Selaa Selaa.
  3. Napauta avattavaa tallennuslaitetta.
  4. Etsi tiedosto, jonka haluat nimetä uudelleen.
  5. ​​Valitse alanuoli Alanuolija sitten Nimeä uudelleen.
    • Voit antaa Files by Googlelle tiedostojesi käyttöoikeuden valitsemalla Salli, jos et ole vielä tehnyt sitä.
  6. Syötä tiedoston uusi nimi.
  7. Valitse OK.
Tiedostojen poistaminen
  1. Avaa Android-laitteella Files by Google ‑sovellus Files by Google.
  2. Valitse alareunasta Selaa Selaa.
  3. Napauta avattavaa tallennuslaitetta.
  4. Etsi tiedosto, jonka haluat poistaa.
    • Yhden tiedoston poistaminen:
      1. ​​Valitse alanuoli Alanuolija sitten Poista.
    • Useiden tiedostojen poistaminen:
      1. Valitse alanuoli Alanuolija sitten Valitse.
      2. Valitse ympyrä jokaisen poistettavan tiedoston vierestä.
      3. Valitse yläreunasta Poista Jaa.
  5. Valitse Poista.