Tiedostojen löytäminen ja poistaminen

Voit katsella ja järjestää laitteella tai muistikortilla olevia tiedostoja Files by Googlen avulla.

Tiedostojen katselu

1. Avaa Files by Google Files by Google Android-laitteella.
    • Jos sinulla ei vielä ole sovellusta, lataa se Play Kaupasta.
    • Files by Google toimii Android 5.0:ssa ja sitä uudemmissa versioissa.
  2. Valitse alareunasta Selaa Selaa.
  3. Valitse luokka. Näet luettelon tämän luokan tiedostoista.
    • Jos haluat vaihtaa tiedostojen näkymistapaa, valitse Ruudukkonäkymä Pikkukuvanäkymä. Palaa luettelonäkymään valitsemalla Luettelonäkymä List.
  4. Valinnainen: Jos haluat lajitella tiedostosi, valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää. Voit valita tiedostojen lajittelun nimen, päivämäärän tai koon mukaan.

Tiedoston tietojen katselu

1. Valitse tiedostonimen vierestä alanuoli Down arrow.
    • Jos nuolta ei näy, valitse oikeasta yläreunasta Luettelonäkymä List.
  2. Valitse Tiedoston tiedot. Näet lisätietoja, esimerkiksi tiedoston viimeisen muokkausajan ja ‑paikan.

Tiedostojen nimeäminen uudelleen

1. Valitse tiedostonimen vierestä alanuoli Down arrow.
    • Jos nuolta ei näy, valitse oikeasta yläreunasta Luettelonäkymä List.
  2. Valitse Nimeä uudelleen.
  3. Anna uusi nimi.
  4. Valitse OK.

Uuden suodattimen näyttäminen

1. Avaa Files by Google Files by Google Android-laitteella.
  2. Valitse näytön alareunasta Selaa Selaa.
  3. Valitse Haku .
  4. Älykkäät suodattimet löytyvät hakukentän alta.
  5. Napauta haluamaasi älykästä suodatinta. Voit valita seuraavista: Ääni, Dokumentit ja muut, Kuvat, Videot, Suuret tiedostot, Tämän viikon ajalta ja SD-kortti.
    1. Jos haluat poistaa suodattimen valinnan, napauta sitä uudelleen.

Huom. Sinun on ehkä vieritettävä oikealle nähdäksesi kaikki älykkäät suodattimet.

Tiedostojen poistaminen

1. Avaa Files by Google Files by Google Android-laitteella.
  2. Valitse alareunasta Selaa Valitse tiedosto.
  3. Valitse luokka. Näet luettelon tämän luokan tiedostoista.
  4. Valitse poistettavan tiedoston vierestä alanuoli Down arrow.
    • Jos nuolta ei näy, valitse oikeasta yläreunasta Luettelonäkymä List.
  5. Täällä voit
    • poistaa yhden tiedoston: valitse Poista ja sitten OK
    • poistaa useita tiedostoja: napauta Valitse. Valitse poistettavat tiedostot. Valitse oikeasta yläreunasta Poista Delete ja sitten OK.
Poistetun sisällön palauttaminen
Kun poistat Files by Googlessa tiedoston, se poistetaan pysyvästi, jotta saat heti lisää tallennustilaa. Harkitse siis poistamista tarkkaan.