Tiedostojen jakaminen

Jos haluat jakaa tiedostoja mobiilidata- tai Wi-Fi-yhteyden välityksellä, voit käyttää Files by Googlen P2P-jakamista. Tämän ominaisuuden avulla sinä ja lähellä olevat Files by Google ‑käyttäjät voitte lähettää ja vastaanottaa tiedostoja ja sovelluksia laitteillanne.

Huom. Jaa tiedostoja vain, jos sinulla on siihen laillinen oikeus. Lue lisää käyttöehdoista ja käyttäjäkäytännöstä.

Tiedostojen jakaminen lähellä oleville ihmisille

Jotta tiedostoja voidaan jakaa lähistön ihmisille, kaikilla heistä on oltava Files by Google ‑sovellus. Lataa sovellus Play Kaupasta, jos sinulla ei vielä ole sitä.

Files by Googlen käyttö edellyttää seuraavia käyttöoikeuksia:

• Sijainti: Sovellus voi löytää lähistöllä olevia ystäviä Bluetooth‑ ja Wi-Fi-yhteydellä.
  • Laitteen puhelujen hallinta: Sovellus voi varmistaa, että operaattori sallii paikalliset Wi-Fi-hotspotit, joiden avulla nopea tiedostonsiirto tapahtuu.
  • Tallennustila: Files by Google voi käyttää laitteen tallennustilaa tiedostonhallintaan.

Tiedostojen ja sovellusten lähettäminen

Näin lähetät tiedostoja ja sovelluksia Files by Googlen avulla:

1. Avaa Files by Google Files Go Android-laitteella.
  2. Napauta oikeasta alareunasta Jaa-välilehteä Share.
  3. Valitse Lähetä.
    1. Jos Files by Google pyytää käyttöoikeuksia, valitse Salli.
    2. Jos käytät Files by Googlea ensimmäistä kertaa, noudata näytöllä olevia ohjeita.
    3. Jos sinulla ei vielä ole käyttäjänimeä, luo sellainen kehotteiden ohjeiden mukaan. Käyttäjätunnuksesi näytetään muille käyttäjille auttamaan laitteesi löytämistä.
  4. Pyydä vastaanottajaa noudattamaan alla olevan Tiedostojen tai sovellusten vastaanottaminen ‑osion ohjeita 1–3. Vastaanottajan nimi näkyy laitteen näytöllä.
    Huom. Tämä voi kestää minuutin.
  5. Valitse henkilön nimi.
  6. Napauta luokkaa nähdäksesi sen tiedostot.
  7. Napauta tiedostoja tai sovelluksia, jotka haluat jakaa.
  8. Valitse Lähetä.
  9. Katkaise yhteys valitsemalla Takaisin Takaisin-nuoli.

Tiedostojen ja sovellusten vastaanottaminen

Näin vastaanotat tiedostoja ja sovelluksia Files by Googlen avulla:

1. Avaa Files by Google Files Go Android-laitteella.
  2. Napauta oikeasta alareunasta Jaa-välilehteä Share.
  3. Valitse Vastaanota.
    1. Jos käytät Files by Googlea ensimmäistä kertaa, hyväksy käyttöoikeuspyynnöt.
    2. Jos sinulla ei vielä ole käyttäjänimeä, luo sellainen kehotteiden ohjeiden mukaan.
  4. Kun lähettäjä on valinnut nimesi, sinua pyydetään hyväksymään yhteys. Valitse Yhdistä.
  5. Odota, että kaverisi lähettää tiedostot sinulle. Kun tiedostot näkyvät laitteesi näytöllä, voit avata ne koskettamalla.
  6. Valinnainen: Jos haluat itse lähettää tiedoston tai sovelluksen, valitse Lähetä lisää tiedostoja.
  7. Katkaise yhteys valitsemalla Takaisin Takaisin-nuoli.
  8. Tarkasta tiedostot siirtymällä Selaa-välilehdelle Selaa, valitsemalla luokka ja sitten Vastaanotetut tiedostot.

Lisätietoja tiedostojen ja sovellusten lähettämisestä ja vastaanottamisesta

Muista nämä seikat Files by Googlen käytön yhteydessä:

• Sisällön vastaanottaja voi hylätä yhteyspyyntösi.
  • Toinen osapuoli näkee käyttäjänimesi tiedoston jakamisen tai vastaanottamisen yhteydessä.
  • Kun puhelimet on yhdistetty, sisällön vastaanottaja voi myös lähettää tiedostoja ja sovelluksia sinulle.
  • Files by Google ottaa Bluetoothin automaattisesti käyttöön tiedostojen lähettämistä ja vastaanottamista varten.
  • Files by Google suojaa yksityisiä tietojasi käyttämällä salattua yhteyttä.
  • Voit halutessasi hylätä yhteyspyynnön.

Tiedostojen jakaminen sijainnista riippumatta

Voit jakaa laitteesi tiedostoja ja sovelluksia muille sijainnista riippumatta. Sisällön jakaminen tällä tavalla edellyttää internetyhteyttä.

1. Avaa Files by Google Files Go Android-laitteella.
  2. Avaa Selaa-välilehti Selaa.
  3. Napauta luokkaa nähdäksesi sen tiedostot.
  4. Napauta alanuolta Alanuoli jaettavan tiedoston vierestä.
    1. Jos alanuolta ei näy, napauta oikeasta yläreunasta luettelokuvaketta vaihtaaksesi näkymää.
  5. Napauta Jaa. Näet sovellusluettelon.
  6. Valitse vaihtoehto sovellusluettelosta.
  7. Jaa tiedosto valitsemallasi sovelluksella.

Vianetsintä

Tiedostojen jakamisessa voi ilmetä ongelmia. Valitse alta ongelmaa vastaavat ohjeet ratkaisemista varten:

Laajenna kaikki Tiivistä kaikki

Ongelmia tiedostojen lähettämisen tai vastaanottamisen kanssa

Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu minuutin kuluessa, kokeile seuraavia ohjeita:

1. Aseta laitteet lähemmäksi toisiaan.
  2. Varmista, että sijaintiasetus on käytössä.
  3. Peruuta yhteys. Ota lentokonetila käyttöön ja poista se sitten käytöstä. Yritä yhdistää laitteet uudelleen.
  4. Pyydä toista henkilöä lähettämään tiedosto sinulle. Jos pystyt vastaanottamaan tiedoston, lähetä itse sisältöä saman käyttökerran aikana.
Toisen henkilön nimi ei näy

Jos yrität jakaa tiedostoja, mutta vastaanottajan nimeä ei näy minuutin kuluessa, tarkasta seuraavat asiat:

Käyttäjänimen vaihtaminen
  1. Avaa Files by Google Files Go Android-laitteella.
  2. Valitse Valikko Valikko
  3. Valitse Asetukset ja sitten.
  4. Valitse Nimesi.
  5. Kirjoita nimesi.
  6. Napauta Tallenna.