Laitteen tallennustilan tarkistaminen ja vapauttaminen

Files by Google auttaa sinua tarkistamaan puhelimen tai tabletin tallennustilan ja vapauttamaan tilaa käyttöön. Näin saat laitteesi toimimaan nopeammin ja voit tehdä tilaa tärkeimmille tiedostoille.

Tallennustilan katselu

1. Avaa Files by Google Files by Google Android-laitteella.
    • Jos sinulla ei vielä ole sovellusta, lataa se Play Kaupasta.
    • Files by Google toimii Android 5.0:ssa ja sitä uudemmissa versioissa.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Käytettävissä Käytettävissä.
  3. Näet käytetyn ja saatavilla olevan tallennustilan näytön yläreunassa.
    • Jos puhelimessasi on muistikortti, näet myös sen tallennustilan.

Tallennustilan vapauttaminen

Files by Googlen avulla voit vapauttaa tilaa poistamalla tiedostoja ja sovelluksia.

Vaihe 1: Sovellusten poistamisoikeuden myöntäminen

Jos olet aiemmin poistanut sovelluksia Files by Googlessa, siirry vaiheeseen 2 (Tilan vapauttaminen). Jos et ole, seuraa näitä ohjeita.

1. Avaa Files by Google Files by Google Android-laitteella.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Käytettävissä Käytettävissä.
  3. Valitse Vapauta lisää tilaa ‑kortista Jatka ja sitten Avaa asetukset.
  4. Valitse Tiedostot.
  5. Ota Anna käyttöoikeus käyttöön.
  6. Palaa sovellukseen valitsemalla Takaisin Back.

Vaihe 2: Tilan vapauttaminen

Voit vapauttaa puhelimen tallennustilaa useilla tavoilla.

Tiedostojen tai sovellusten poistaminen

Sisällön poistamiseen on kaksi tapaa. Tässä on ohjeet tiedostojen ja sovellusten poistamiseen.

1. Avaa Files by Google Files by Google Android-laitteella.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Käytettävissä Käytettävissä.
  3. Valitse kortti ja valitse Valitse ja vapauta.
    • Valitse ja vapauta ‑kohdan vieressä lukee vapautettavan tilan määrä.
  4. Valitse poistettavat tiedostot tai sovellukset.
    • Kun poistat sovelluksia ensimmäistä kertaa, sinun on annettava poistamisoikeus.
  5. Valitse Poista.
  6. Valitse Poista.

Näet viestin vapautetun tallennustilan määrästä.

Tiedostojen siirtäminen muistikortille

Jos laitteessasi on muistikortti, voit siirtää sille tiedostoja.

Tiedostojen siirtämiseen on kaksi tapaa.

Tapa 1

1. Avaa Files by Google Files by Google Android-laitteella.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Käytettävissä Käytettävissä.
  3. Valitse Siirrä SD-kortille ‑kohdasta Valitse ja vapauta.
    • Vapauta-sanan vieressä lukee vapautettavan tilan määrä.
  4. Valitse siirrettävät tiedostot.
  5. Valitse Siirrä SD-kortille.

Tapa 2

1. Avaa Files by Google Files by Google Android-laitteella.
  2. Valitse Lisää Lisää.
  3. Valitse Siirrä SD-kortille tai Kopioi SD-kortille.

Huom. Muistikortilla olevia tiedostoja ei voi poistaa Files by Googlella.

Roskatiedostojen poistaminen

Jotkin sovellukset tallentavat laitteelle väliaikaisia tiedostoja. Voit vapauttaa tilaa poistamalla tällaiset tiedostot. Tämä ei vaikuta sovellusasetuksiin.

Yksittäisten roskatiedostojen poistaminen:

1. Avaa Files by Google Files by Google Android-laitteella.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Käytettävissä-välilehti Käytettävissä.
  3. Valitse Roskatiedostot-kortista  Vahvista ja vapautaVahvista ja vapauta.
  4. Valitse Näytä roskatiedostot.
  5. Valitse Lokitiedostot tai väliaikainen sovellustiedosto, jonka haluat tyhjentää.
  6. Valitse Poista Delete.

Useiden roskatiedostojen poistaminen:

1. Avaa Files by Google Files by Google Android-laitteella.
  2. Valitse vasemmasta alareunasta Käytettävissä-välilehti Käytettävissä.
  3. Valitse Roskatiedostot-kortista  Vahvista ja vapautaVahvista ja vapauta.
  4. Valitse Poista Delete.

Tilan vapauttamisehdotukset

Voit määrittää sovelluksen ilmoittamaan, kun

• tallennustila on melkein täynnä
  • sovelluksia ei ole käytetty 30 päivään
  • tiedostot vievät liikaa tilaa.

Näin voit ottaa ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä:

1. Avaa Files by Google Files by Google Android-laitteella.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Menu ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Ilmoitukset.
  4. Ota ilmoitus käyttöön tai poista se käytöstä.

Vianetsintä

SD-kortille siirtäminen ei onnistu

Päivitä Files by Google uusimpaan versioon ja yritä uudelleen. Jos ongelma ei edelleenkään ratkea, lähetä meille palautetta suoraan sovelluksesta (Valikko Menu ja sitten Ohje ja palaute), jotta voimme tutkia asiaa.

Sovelluksen välimuistia ei löydy

Näytämme sovelluksen välimuistin vain, kun välimuistia on tarpeeksi vapautettavaksi. Yritä päivittää Käytettävissä-välilehti (päivitä vetämällä alaspäin).

SD-korttia ei löydy

Jos Files by Google ei näytä SD-korttiasi, avaa laitteen Asetukset-sovellus, siirry kohtaan Laitteiden ylläpito ja sitten Tallennustila, ja tarkista sitten, tunnistetaanko SD-korttiasi.  Jos Asetukset-sovellus tunnistaa korttisi, mutta korttia ei näy Files by Googlessa, lähetä meille palautetta sovelluksen sisällä.