Feilsøk: Problem med gjenkjenning av SD-kort

HVis SD-kortet ikke vises i Files fra Google:

1. Trykk på Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på Enhetsvedlikehold og så Lagring
  3. Sjekk om SD-kortet gjenkjennes.

Hvis SD-kortet ikke gjenkjennes i innstillingene, bør du ta det ut og så sette det inn igjen. Når SD-kortet er gjenkjent i innstillingene, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å formatere det som bærbar lagring.

Hvis SD-kortet gjenkjennes i innstillingene, men ikke i Files fra Google, er kanskje SD-kortet formatert som internminne. Vi anbefaler at du formaterer SD-kortet som bærbar lagring.
På Android kan du formatere SD-kort på to måter:
  • Bærbar lagring: Dette gjelder når du formaterer et SD-kort som bærbar lagring:
    • Du kan laste inn filer, for eksempel bilder og videoer, på SD-kortet.
    • Du kan ikke installere apper på SD-kortet.
    • Du kan flytte SD-kortet til andre enheter.
  • Adopterbar lagring: Dette skjer når du formaterer et SD-kort som adopterbar lagring:
    • Du kan laste inn filer, for eksempel bilder og videoer, på SD-kortet.
    • Du kan installere apper på SD-kortet.
    • Du kan ikke flytte SD-kortet til andre enheter.
    • SD-kortet erstatter internminnet. Et SD-kort på 32 GB erstatter 32 GB med internminne. Lagringskapasiteten til SD-kortet blir ikke lagt til internminnet.

Viktig: Hvis du formaterer SD-kortet, blir dataene på det slettet permanent. Du bør sikkerhetskopiere filene dine før du formaterer SD-kortet.

Formatér et nytt SD-kort som bærbar lagring

På Nokia

How to format SD card on Nokia

1. På Nokia-enheten din åpner du Innstillinger-appen.
  2. Velg Lagring og så SD-kort.
  3. For å åpne SD-kortet med Files, velg Bare én gang.
    • Hvis du vil åpne SD-kortet med en annen app, velger du en i listen over apper.
  4. Øverst til høyre velger du Meny Mer og så Innstillinger for lagring.
  5. For å formatere SD-kortet, velg Formatér og så Formatér SD-kort.

På Lenovo

How to format SD card on Lenovo

1. På Lenovo-enheten din åpner du Innstillinger-appen.
  2. Velg Lagring og USB og så SD-kort.
  3. For å formatere SD-kortet, velg Formatér og så Slett og formatér.

På Xiaomi

How to format SD card on Xiaomi

1. På Xiaomi-enheten din åpner du Innstillinger-appen.
  2. Velg Lagring og så SD-kort.
  3. For å åpne SD-kortet, velg Filer og så Bare én gang.
  4. Øverst til høyre velger du Meny Mer og så Innstillinger for lagring.
  5. For å formatere SD-kortet, velg Formatér og så Formatér SD-kort.

Formatér et SD-kort med adopterbar lagring som bærbar lagring

Denne veiledningen gjelder for SD-kort som allerede er formatert som internminne.

På Motorola og Nokia

How to format SD card on Motorola

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Velg Lagring og så SD-kort.
  3. Øverst til høyre velger du menyen Mer og så Formatér som bærbar.
  4. For å formatere SD-kortet, velg Formatér.
  5. Når alt innhold er flyttet til SD-kortet, velger du Ferdig.
  6. Sveip ned «Varsel»-menyen øverst på startskjermen.
  7. Velg Konfigurering i Innstillinger-varselet.
  8. For å overføre filene dine til den bærbare lagringen, velg Bærbar lagring og så Ferdig.

Prøv nå