Problemen oplossen: probleem met SD-kaart die niet wordt gevonden

Als Files by Google je SD-kaart niet laat zien:

1. Tik op je apparaat op Instellingen.
  2. Tik op Apparaatonderhoud en dan Opslag.
  3. Ga na of je SD-kaart wordt herkend.

Als de SD-kaart niet wordt herkend in Instellingen, verwijder je de SD-kaart en plaats je deze opnieuw. Zodra de kaart is herkend in Instellingen, volg je de onderstaande stappen om de SD-kaart te formatteren als draagbare opslag.

Als de SD-kaart wordt herkend in Instellingen maar niet in Files by Google, is die SD-kaart misschien geformatteerd als interne opslag. We raden je aan je SD-kaart te formatteren als draagbare opslag.
Android biedt 2 manieren om SD-kaarten te formatteren:
  • Draagbare opslag: Als je een SD-kaart formatteert als draagbare opslag, is het volgende van toepassing:
    • Je kunt bestanden, zoals foto's en video's, laden op de SD-kaart.
    • Je kunt geen apps installeren op de SD-kaart.
    • Je kunt de SD-kaart overzetten tussen apparaten.
  • Adoptable opslag: Als je een SD-kaart formatteert als adoptable opslag, is het volgende van toepassing:
    • Je kunt bestanden, zoals foto's en video's, laden op de SD-kaart.
    • Je kunt apps installeren op de SD-kaart.
    • Je kunt de SD-kaart niet overzetten tussen apparaten.
    • De SD-kaart vervangt de interne opslag. Een SD-kaart van 32 GB vervangt de interne opslag van 32 GB. De SD-kaartopslag wordt niet toegevoegd aan de interne opslag.

Belangrijk: Als je je SD-kaart formatteert, worden de gegevens definitief verwijderd. Maak een back-up van je bestanden voordat je de SD-kaart formatteert.

Een nieuwe SD-kaart formatteren als draagbare SD-kaart

Op Nokia

How to format SD card on Nokia

1. Open de app Instellingen op je Nokia-apparaat.
  2. Selecteer Opslag en dan SD-kaart.
  3. Selecteer Eén keer om de SD-kaart te openen met Bestanden.
    • Maak een keuze in je lijst met apps als je de SD-kaart wilt openen met een andere app.
  4. Selecteer rechtsboven Menu Meer en dan Instellingen voor opslag.
  5. Selecteer Formatteren en dan SD-kaart formatteren om de SD-kaart te formatteren.

Op Lenovo

How to format SD card on Lenovo

1. Open de app Instellingen op je Lenovo-apparaat.
  2. Selecteer Opslag en USB en dan SD-kaart.
  3. Selecteer Formatteren en dan Wissen en formatteren om de SD-kaart te formatteren.

Op Xiaomi

How to format SD card on Xiaomi

1. Open de app Instellingen op je Xiaomi-apparaat.
  2. Selecteer Opslagen dan SD-kaart.
  3. Selecteer Bestanden en dan Eén keer om de SD-kaart te openen.
  4. Selecteer rechtsboven Menu Meer en dan Instellingen voor opslag.
  5. Selecteer Formatteren en dan SD-kaart formatteren om de SD-kaart te formatteren.

Een adoptable SD-kaart formatteren als draagbare SD-kaart

Deze instructies zijn bedoeld voor SD-kaarten die al zijn geformatteerd als interne opslag.

Op Motorola en Nokia

How to format SD card on Motorola

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Selecteer Opslag en dan SD-kaart.
  3. Selecteer rechtsboven Menu Meer en dan Formatteren als draagbaar.
  4. Selecteer Formatteren om de SD-kaart te formatteren.
  5. Selecteer Klaar als alle content naar de SD-kaart is verplaatst.
  6. Swipe bovenaan het startscherm naar beneden het menu Melding omlaag.
  7. Selecteer Instellen in de instellingen voor meldingen.
  8. Selecteer Draagbare opslag en dan Klaar om je bestanden over te zetten naar de draagbare opslag.

Nu proberen