Flytta filer till papperskorgen och återställa filer från papperskorgen

Du kan flytta filer till papperskorgen med Files by Google. Du kan även återställa filer som du har flyttat dit av misstag.

Viktigt!

• Den här funktionen är tillgänglig i Android R och lanseras gradvis för andra Android-versioner.
  • Filerna finns kvar i papperskorgen i 30 dagar och raderas sedan automatiskt.
Flytta filer till papperskorgen från startskärmen i appen
  1. Öppna Files by Google Files by Google på Android-enheten.
  2. Välj de filer du vill flytta till papperskorgen.
  3. Tryck på Papperskorgen Radera uppe till höger.
  4. Tryck på Flytta x filer till papperskorgen i bekräftelserutan.

Tips! Tryck på Stoppa om du vill avbryta åtgärden.

Flytta filer till papperskorgen från menyn Rensa

Viktigt! Filer som raderas från kortet Skräpfiler tas bort permanent. De flyttas inte till papperskorgen.

1. Öppna Files by Google Files by Google på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Rensa Rensa.
  3. Tryck på Välj filer på något av förslagskorten.
  4. Välj de filer du vill flytta till papperskorgen.
  5. Tryck på Flytta x filer till papperskorgen längst ned.

Tips!

• Tryck på Stoppa om du vill avbryta åtgärden.
  • Om du vill återställa filerna efter att de har flyttats till papperskorgen öppnar du papperskorgen för att återställa dem manuellt.
Radera filer från papperskorgen

Obs! Filer som raderas från papperskorgen tas bort permanent.

1. Öppna Files by Google Files by Google på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till höger följt av Papperskorgen.
  3. Markera de filer som ska raderas.
  4. Tryck på Radera Trash längst ned.
  5. Tryck på Radera i bekräftelserutan.
Återställa filer från papperskorgen
  1. Öppna Files by Google Files by Google på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till höger följt av Papperskorgen.
  3. Leta reda på de filer som du vill flytta från papperskorgen.
  4. Tryck på Återställ Restore längst ned.
  5. Tryck på Återställ i bekräftelserutan.
Felsökning: Papperskorgen visas som en tom skärm

Tips! Om enheten har ett SD-kort tar du bort det och kontrollerar om filerna dyker upp i papperskorgen.

1. Öppna Files by Google Files by Google på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Inställningar Inställningar.
  3. Aktivera Visa dolda filer under Sök.
  4. Tryck på Tillbaka Tillbaka uppe till vänster.
  5. Tryck på Internminne under Lagringsenheter.
  6. Leta reda på mappen .FilesByGoogleTrash.
  7. Radera mappen genom att trycka på Mer Mer följt av Radera permanent.
  8. Tryck på Radera i bekräftelserutan.
  9. När mappen har raderats stänger du appen och öppnar den igen.