Bestanden naar de prullenbak verplaatsen en bestanden uit de prullenbak herstellen

Je kunt bestanden verplaatsen naar de prullenbak met Files by Google. Je kunt ook bestanden herstellen die je per ongeluk naar de prullenbak hebt verplaatst.

Belangrijk:

• Deze functie is beschikbaar in Android R en wordt in fasen uitgerold voor andere Android-versies.
  • Bestanden blijven 30 dagen in de prullenbak staan en worden daarna automatisch verwijderd.
Bestanden naar de prullenbak verplaatsen vanuit het startscherm van de app
  1. Open Files by Google Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Selecteer de bestanden die je naar de prullenbak wilt verplaatsen.
  3. Tik rechtsboven op Prullenbak Verwijderen.
  4. Tik in het bevestigingsvenster op X bestanden naar prullenbak verplaatsen.

Tip: Als je je actie wilt annuleren, tik je in de onderstaande voortgangsbalk op Stoppen.

Bestanden naar de prullenbak verplaatsen vanuit het menu Opschonen

Belangrijk: Bestanden die worden verwijderd van de kaart Ongewenste bestanden, worden definitief verwijderd. Ze worden niet verplaatst naar de prullenbak.

1. Open Files by Google Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Tik op Menu Menu en dan Opschonen Opschonen.
  3. Tik op een van de suggestiekaarten op Bestanden selecteren.
  4. Selecteer de bestanden die je naar de prullenbak wilt verplaatsen.
  5. Tik onderaan op X bestanden naar prullenbak verplaatsen.

Tips

• Als je je actie wilt annuleren, tik je op de onderstaande voortgangsbalk op Stoppen.
  • Als je je bestanden wilt herstellen nadat ze naar de prullenbak zijn verplaatst, ga je naar de prullenbak om ze handmatig te herstellen.
Bestanden uit de prullenbak verwijderen

Belangrijk: Bestanden die uit de prullenbak worden verwijderd, worden definitief verwijderd.

1. Open Files by Google Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Prullenbak.
  3. Selecteer de bestanden die je wilt verwijderen.
  4. Tik onderaan op Verwijderen Trash.
  5. Tik in het bevestigingsvenster op Verwijderen.
Bestanden uit de prullenbak herstellen
  1. Open Files by Google Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Prullenbak.
  3. Zoek de bestanden die je uit de prullenbak wilt halen.
  4. Tik onderaan op Herstellen Restore.
  5. Tik in het bevestigingsvenster op Herstellen.
Problemen oplossen: Het scherm van de prullenbak is leeg

Tip: Als je een SD-kaart in je apparaat hebt geplaatst, verwijder je de SD-kaart en check je of er bestanden in de prullenbak worden geladen.

1. Open Files by Google Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Zet onder Browsen de optie Verborgen bestanden tonen aan.
  4. Tik linksboven op Terug Terug.
  5. Tik onder Opslagapparaten op Interne opslag.
  6. Zoek de map '.FilesByGoogleTrash'.
  7. Tik op Meer Meer en dan Definitief verwijderen om de map te verwijderen.
  8. Tik in het bevestigingsvenster op Verwijderen.
  9. Nadat de map is verwijderd, sluit je de app en open je deze opnieuw.