Je favoriete bestanden beheren

Als je makkelijk toegang tot vaak gebruikte bestanden wilt hebben, kun je ze markeren als favoriet.
Belangrijk: Als je de app verwijdert en opnieuw installeert, moet je je bestanden opnieuw markeren als favoriet.

Bestanden markeren als favoriet

1. Open de Files by Google-app Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Tik op een categorie of een opslagapparaat.
  3. Zoek de bestanden die je wilt markeren als favoriet.
    • Zo markeer je 1 bestand:
      • In de rasterweergave Rasterweergave:
        a. Tik op het bestand en houd het vast.
        b. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Toevoegen aan favorieten.
      • In de lijstweergave Lijst:
        a. Tik naast het bestand op Meer Meer en dan Toevoegen aan favorieten.
    • Zo markeer je meerdere bestanden:
      • In de rasterweergave Rasterweergave:
        a. Tik op een bestand en houd vast.
        b. Als je meer bestanden wilt selecteren, tik je bovenaan elk bestand op het rondje.
        c. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Toevoegen aan favorieten.
      • In de lijstweergave Lijst:
        a. Tik naast een bestand op Meer Meer en dan Selecteren.
        b. Als je meer bestanden wilt selecteren, tik je naast elk bestand op het rondje.
        c. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Toevoegen aan favorieten.
  4. Onderaan zie je het bevestigingsbericht Toegevoegd aan favorieten.
  5. Bestanden die zijn gemarkeerd als favoriet, worden aangeduid met een ster Favorites.
  6. Als je bestanden wilt vinden die als favorieten zijn gemarkeerd, tik je onder Collecties op Favorieten.

Markering van items als favoriet opheffen

1. Open de Files by Google-app Files by Google op je Android-apparaat.
  2. Tik onder Collecties op Favorieten.
  3. Zo hef je de markering van een bestand als favoriet op:
    • In de rasterweergave Rasterweergave:
      a. Tik op het bestand en houd het vast.
      b. Tik op Meer Meer en dan Verwijderen uit favorieten.
    • In de lijstweergave Lijst:
      a. Tik naast het bestand op Meer Meer en dan Verwijderen uit favorieten.
  4. Zo hef je de markering voor meerdere bestanden op:
    • In de rasterweergave Rasterweergave:
      a. Tik op een bestand en houd vast.
      b. Als je meer bestanden wilt selecteren, tik je bovenaan elk bestand op het rondje.
      c. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen uit favorieten.
    • In de lijstweergave Lijst:
      a. Tik naast een bestand op Meer Meer en dan Selecteren.
      b. Als je meer bestanden wilt selecteren, tik je naast elk bestand op het rondje.
      c. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Verwijderen uit favorieten.
Tip: Je kunt je favoriete bestanden ook verwijderen uit de map Favorieten.