As a precautionary health measure for our support specialists in light of COVID-19, we're operating with a limited team. Thanks for your patience, as it may take longer than usual to connect with us.

Nyhetsoppdateringer via assistenten

Innhold:

Oversikt

Kvalifisering og tilgjengelighet

Send inn eller oppdater feeden din

Anbefalte fremgangsmåter

Vanlige spørsmål om feilsøking

Oversikt

Med nyhetsoppdateringer via Google-assistenten kan brukere bla gjennom dagens hovedoverskrifter, få siste nytt innen bestemte innholdskategorier (for eksempel sport eller næringsliv) eller finne nyheter fra spesifikke nyhetsleverandører. Brukere kan gjøre dette ved å bruke Google Assistent-kompatible enheter, som demonstrert med Google Home i dette bildet:

News on Google Assistant queries

Bruk denne veiledningen for å inkludere nyhetsinnholdet ditt i nyhetsoppdateringer via Google-assistenten.

1. Les gjennom retningslinjene om kvalifisering og tilgjengelighet nedenfor.
  2. Forsikre deg om at nyhetsfeeden(e) din(e) overholder de tekniske kravene. Sjekk eksemplene.
  3. Send inn eller oppdater feeden din for å legge til nytt innhold, oppdatere metadata eller legge til nyhetsoppdateringer i videoformat.
  4. Gå gjennom disse nyttige ressursene:

Kvalifisering og tilgjengelighet

I denne delen finner du informasjon om hva som skal til for at nyhetsinnholdet ditt skal være kvalifisert for nyhetsoppdateringer via assistenten, samt om hvor funksjonen er tilgjengelig for Google Assistent-brukere rundt om i verden.

Kvalifisering

Innholdet ditt må oppfylle disse kvalifikasjonskravene for å bli med i vurderingen.

• Det må inneholde lyd- og videonyheter i en av disse kategoriene:
    • Kunst
    • Næringsliv
    • Underholdning
    • Generelt
    • Helse
    • Livsstil
    • Innenriks
    • Politikk
    • Vitenskap
    • Sport
    • Teknologi
    • Utenriks
  • Du må legge ut aktuelle og jevnlige nyhetsoppdateringer, for eksempel hver time eller hver dag.
  • Det må være på minst ett av språkene og i minst ett av landene som er oppført i Tilgjengelighet-delen.
  • Det må overholde retningslinjene for innhold for Google-assistenten.
  • Det kan inneholde tilpassede løsninger for inntektsgenerering og markedsføringsinnhold.

Kvalifisering av videoer

Nyhetsinnhold i videoformat må oppfylle disse tilleggskravene.

Krav til videoinnhold:

• Nyhetsinnhold i lydformat må integreres før (eller samtidig som) nyhetsinnhold i videoformat, siden vi ikke støtter integreringer med nyhetsoppdateringer som bare er i videoformat.
  • Nyhetsinnhold i videoformat må i størst mulig grad matche publiseringer av nyhetsinnhold i lydformat. Dette betyr at nyhetsklippene i videoformat bør speile nyhetsklippene i lydformat.
  • Du må sende inn RSS-feeder for lyd- og videoinnhold hver for seg, siden vi ikke støtter enkelt-RSS-feeder som inneholder flere <enclosure>-elementer eller <media:group>-elementet.
  • RSS-feeder for lyd og video må ha de samme verdiene for underordnede <channel>-elementer (dvs. <title>, <description> og <link> eller <image>), slik at brukerne vet at de ser eller hører på innhold fra den samme kilden. Du finner mer informasjon i oversikten over RSS-tagger på <channel>-nivå for publisering av nyhetsoppdateringer.

Tilgjengelighet

Brukere kan få nyhetsoppdateringer via assistenten på språkene og i landene nedenfor:

Språk

Land

Nyhetsoppdateringer i lydformat

Nyhetsoppdateringer i videoformat

Kinesisk TW Ferdig
Dansk DK Ferdig Ferdig
Nederlandsk BE og NL Ferdig Bare NL
Engelsk AU, CA, GB, IE, IN, PH, SG og US Ferdig Bare AU, CA, GB, IN, US og SG
Fransk BE, CA, CH og FR Ferdig Bare CA og FR
Tysk AT, BE, CH og DE Ferdig Bare DE
Hindi IN Ferdig
Indonesisk ID Ferdig
Italiensk CH og IT Ferdig Bare IT
Japansk JP Ferdig Ferdig
Koreansk KO Ferdig
Norsk NO Ferdig Ferdig
Portugisisk BR Ferdig
Spansk AR, CO, CL, ES, MX, PE og US Ferdig Bare ES
Svensk SE Ferdig Ferdig
Thai TH Ferdig

Tips: Nyhetsoppdateringer i videoformat er bare tilgjengelige på Nest Hub- og Nest Hub Max-enheter.

​Brukere kan velge mellom alle nyhetskildene som er tilgjengelige for nyhetsoppdateringer via assistenten – også de som er på andre språk og fra andre land. En bruker i USA kan for eksempel legge til nyhetskilder som er målrettet mot engelsk i USA og Canada, spansk i Mexico og japansk.

Send inn eller oppdater feeden din

Hvis nyhetsinnholdet ditt oppfyller alle kvalifikasjonskriteriene og de tekniske kravene for nyhetsoppdateringer via assistenten, kan du sende inn innholdet ditt for å få det lagt til. Når innholdet er sendt inn, går vi gjennom det og publiserer det for Google-assistenten. Denne prosessen tar vanligvis 5–7 virkedager fra start til slutt.

Send inn en feed

Du kan sende inn nyhetsinnholdet ditt ved å bruke en av disse metodene:

Noen raske påminnelser om inkludering av innhold

• Nyhetsoppdateringer i lydformat og nyhetsoppdateringer i videoformat må sendes inn i separate RSS-feeder. Vi støtter ikke RSS-feeder som har flere <enclosure>-elementer eller MRSS-elementet <media:group>.
  • Når det gjelder synonymer, bør du bare legge til alternative termer som er spesifikke for nyhetspublikasjonen din eller -merket ditt.
    • Du kan legge til opptil fem synonymer som gir en nøyaktig representasjon av nyhetsmerket ditt.
    • Du kan også bruke fonetiske stavemåter av nyhetstittelen eller publisistnavnet.
  • Det er ikke sikkert at vi kan godkjenne alle inkluderingsforespørsler for nyhetsoppdateringer via assistenten, for eksempel på grunn av valg av nyhetskategori, bruk av synonymverdier som er for generelle eller reservert for andre handlinger via Google-assistenten, eller andre ting.
  • For å gjøre nyhetsinnholdet ditt tilgjengelig globalt for brukere som forstår språket ditt, bør du velge alle aktuelle alternativer for språk og land for feeden i skjemaet for inkuderingsforespørsler.
  • For å begrense nyhetsinnholdet til brukere i bestemte land må du føre opp hvert land enkeltvis i delen om landsbegrensninger for feeden i skjemaet for inkluderingsforespørsler.

Oppdater feeden din

Hvis du har lagt til innhold i nyhetsoppdateringer via assistenten tidligere, kan du oppdatere de eksisterende metadataene eller legge til nyhetsinnhold i videoformat. For øyeblikket oppdaterer ikke systemet vårt endringer i metadataene for RSS-feeden din, så du bør varsle oss når du gjør endringer.

Send inn oppdateringsforespørselen din

Fyll ut skjemaet for å sende inn en oppdateringsforespørsel. Når du har sendt inn forespørselen, går vi gjennom og behandler den. Dette kan ta opptil 5–7 virkedager.

Noen raske påminnelser om innholdsoppdateringer

I listen nedenfor ser du tilpasningsalternativene og -spesifikasjonene for metadataene for feeden din:

Type metadata

Spesifikasjoner

Tittel

Navnet på RSS-feeden.

Dette er det samme for nyhetsoppdateringer i lydformat som i videoformat.

Nettadressen til lydfeeden Vi trenger mer tid for å sjekke kvaliteten ved oppdateringer av nettadressene til lydfeeder (5–7 virkedager).
Nettadressen til videofeeden Du kan legge til en nettadresse til en videofeed som et tillegg til nyhetsoppdateringer i lydformat via en oppdateringsforespørsel. Vi trenger mer tid for å sjekke kvaliteten i forbindelse med denne prosessen (5–7 virkedager).
Beskrivelse Beskrivelsen av nyhetsinnholdet ditt.
Bildenettadresse Sørg for at bildet er på minst 1400 x 1400 piksler.
Nyhetskategori

Tilgjengelige nyhetskategorier:

• Generelt
  • Kunst og livsstil
  • Næringsliv
  • Underholdning
  • Helse
  • Innenriks
  • Politikk
  • Vitenskap
  • Sport
  • Teknologi
  • Utenriks
Synonymer Du kan be om opptil fem synonymer som gir en nøyaktig representasjon av nyhetsinnholdet og -merket ditt, deriblant fonetiske stavemåter.

For å sjekke hvordan innholdet ditt vises, gå til Google-kontoinnstillingene og så Tjenester og så Nyheter,

Oppdatering av nyhetsoppdateringer i videoformat

Hvis du har lagt til nyhetsoppdateringer i lydformat tidligere, kan du legge til nyhetsoppdateringer i videoformat ved å sende inn en oppdateringsforespørsel.

• Du bør dobbeltsjekke andre videokrav og tilgjengelighet i kvalifikasjonskravene og forsikre deg om at RSS-feeden din for videonyheter oppfyller de tekniske kravene våre.
  • Deretter sender du inn en oppdateringsforespørsel via linken ovenfor.

Anbefalte fremgangsmåter

Følg disse anbefalte fremgangsmåtene for å holde innholdet ditt oppdatert og optimalisert for nyhetsoppdateringer via assistenten.

Oppdater nyhetsinnhold regelmessig og med korte intervaller

• Nyhetsfeeder som oppdateres flere ganger om dagen, har det høyeste brukerengasjementet.
  • Innhold gjennomsøkes kontinuerlig i løpet av dagen, slik at brukere alltid har tilgang til det nyeste innholdet som er tilgjengelig.
  • Innhold som ikke oppdateres regelmessig, kan bli ansett for å være utdatert og evaluert på nytt.
  • Hvis du vil at brukerne skal ha tilgang til eldre episoder av nyhetsoppdateringen din, anbefaler vi å bruke Google Podcasts.

Merk: Nyhetsoppdateringer via assistenten spiller bare av det siste nyhetsinnholdet som er tilgjengelig (f.eks. det nyeste <item>-elementet).

• Lag korte nyhetssegmenter på cirka 5–10 minutter.
    • Nyhetsoppdateringer via assistenten har støtte for lengre segmenter, men 5–10 minutter er det mest optimale for nyhetsoppdateringer.
  • Ta med introduksjoner og avslutninger om kilden i alle nyhetsoppdateringer.
    • Eksempel «Direkte fra Eksempelposten» eller «Dette er Eksempelposten».
    • Du kan tilpasse disse introduksjonene og avslutningene for de ulike nyhetsoppdateringene ved å inkludere navnet på personen som skal snakke.

Oppfordre brukere til å velge innholdet ditt som foretrukken nyhetskilde

• Oppfordre brukere til å legge til nyhetsinnholdet ditt ved å gå til Nyhetstjenester i Google-kontoinnstillingene sine og tilpasse listen over foretrukne nyhetskilder.
    • Google-assistenten prioriterer brukernes lister over nyhetskilder ved avspilling av nyhetsoppdateringer når brukere ber om spesifikke kategorier.
    • Når en bruker sier «Hva er siste nytt innen [kategorinavn]?», spiller Google-assistenten først av nyhetskildene brukeren har valgt i den aktuelle kategorien.

Du kan finne ut mer om hvordan brukere kan legge til innholdet ditt som nyhetskilde, i artikkelen om hvordan du velger en standardtjeneste for nyheter på Google Home.

Informer brukerne om alle metodene de kan bruke for å spille av nyhetsinnholdet ditt på Assistent-kompatible enheter

• Del brukerkommandoer, for eksempel disse:
    • Hør på (nyhetene fra) [leverandørnavn eller synonym].
    • Spill av (nyhetene fra) [leverandørnavn eller synonym].

Unngå at nyhetsoppdateringene dine vises i funksjoner med åpen kildekode (f.eks. Google Podcasts).

• Legg til blokkeringstagger på <channel>-nivået i RSS-feeden for nyhetspublikasjonen din.

Eksempler:

<itunes:block>yes</itunes:block>
<googleplay:block>yes</googleplay:block>

Varsle oss når du endrer eller oppdaterer metadataene for nyhetsinnholdet ditt, for eksempel titler, nettadresser for RSS-feeder og beskrivelser. Du finner mer informasjon under Send inn eller oppdater feeden din.

Vanlige spørsmål om feilsøking

Vises ikke nyhetsoppdateringene dine som de skal, under Nyhetstjenester i Google-kontoinnstillingene?

For øyeblikket oppdaterer nyhetsoppdateringer via assistenten bare mediefilene for nyhetsoppdateringer. Dette er fordi vi gjennomsøker RSS-feeder for nyheter kontinuerlig gjennom dagen for å finne lyd- og videofiler som er oppdatert.

Når du endrer metadata, må du sende inn en forespørsel om å oppdatere feeden din, som vist nedenfor:

• Tittel
  • Nettadressen(e) til RSS-feeden
  • Beskrivelse
  • Bilde
  • Synonym(er)

Støter brukere på problemer når de prøver å få tilgang til nyhetsoppdateringene dine via Google-assistenten? Spiller Google-assistenten av annet innhold enn forventet for ulike søk eller kommandoer?

• For nyhetsoppdateringer i lyd- og videoformat som nettopp er lansert til produksjonsmålgruppen for nyhetsoppdateringer via assistenten, kan det ta 24–36 timer før brukere får full tilgang til dem.
  • Slik sjekker du om innholdet ditt er tilgjengelig i produksjonsmålgruppen:
    • Finn frem til nyhetspublikasjonen din i Google-kontoinnstillingene og så Tjenester og så Nyheter.
  • Prøv de følgende frasene på flere Google Assistent-kompatible enheter, for eksempel smarttelefoner eller Google Home-enheter. Da kan du finne ut om problemet berører flere brukere, enheter eller nyhetskilder.
    • Hør på (nyhetene fra) [leverandør eller synonym].
    • Spill av (nyhetene fra) [leverandør eller synonym].
  • Hvis problemet fortsetter, bør du kontakte brukerstøtteteamet for lydnyheter. Oppgi detaljert informasjon om problemet, de bestemte frasene du har brukt, hva Google-assistenten svarte, og nøyaktig hvilke trinn teamet vårt kan følge for å gjenskape problemet.

Støter brukere på problemer når de prøver å få tilgang til nyhetsoppdateringene dine med spørringer eller kommandoer på andre språk? Eksempel: En bruker som snakker på hindi for å starte en nyhetsoppdatering som er produsert på engelsk.

• Nyhetsoppdateringer via assistenten har ikke støtte for kommandoer eller spørringer på flere språk for land med mer enn ett offisielt språk.
  • Brukere kan bare starte nyhetsoppdateringer i lyd- og videoformat på språket de har brukt til å be om nyhetsinnhold på Google Assistent-kompatible enheter.

Vises innholdet fra nyhetsoppdateringen din i andre RSS-funksjoner med åpen kildekode, for eksempel Google Podcasts? Og vil du i så fall ha det fjernet?

Du kan forhindre at nyhetsoppdateringene dine vises i RSS-funksjoner med åpen kildekode, ved å legge til blokkeringstagger for RSS-feeden for nyhetspublikasjonen din på (på <kanal>-nivået). Eksempel:

<itunes:block>yes</itunes:block> eller <googleplay:block>yes</googleplay:block>.

Hvis du bruker disse utvidelseselementene, må du sørge for at du tar med riktig navneområdeklarasjon for xmlns i <rss>-taggen øverst i feeden, som vist nedenfor:

<rss version="2.0"
xmlns:itunes="http://www.itunes.com/dtds/podcast-1.0.dtd" xmlns:googleplay="http://www.google.com/schemas/play-podcasts/1.0">

Har du støtt på andre problemer med nyhetsoppdateringer via Google-assistenten?

Kontakt brukerstøtteteamet for nyheter i lydformat for å gi oss detaljert informasjon om problemet du opplever.