As a precautionary health measure for our support specialists in light of COVID-19, we're operating with a limited team. Thanks for your patience, as it may take longer than usual to connect with us.

Uutispaketit Assistantilla

Sisällysluettelo:

Yleiskatsaus

Kelpoisuus ja saatavuus

Syötteen lähettäminen tai päivittäminen

Parhaat käytännöt

Usein kysyttyä ongelmanratkaisusta

Yleiskatsaus

Google Assistantin uutispakettien avulla käyttäjät voivat selata suosituimpia otsikoita päivän aikana, lukea tiettyjen sisältökategorioiden (esim. urheilu tai talous) tuoreimpia uutisia tai löytää uutisia tietystä lähteestä. Tämä onnistuu Google Assistant ‐yhteensopivilla laitteilla. Alla on esimerkki käytöstä Google Homen kanssa:

News on Google Assistant queries

Tämän oppaan avulla voit ladata uutispakettien sisältöä Google Assistantiin.

1. Katso kelpoisuus- ja saatavuusohjeet alta.
  2. Varmista, että uutissyötteesi täyttävät tekniset vaatimukset. Tutustu näihin esimerkkeihin.
  3. Lähetä tai päivitä syötteesi, kun haluat ladata uutta sisältöä, päivittää metadataa tai lisätä videouutispaketteja.
  4. Tutustu näihin hyödyllisiin materiaaleihin:

Kelpoisuus ja saatavuus

Tässä osiossa kerrotaan, miten uutissisällön soveltuvuus Assistantin uutispaketteihin määritetään, sekä ominaisuuden saatavuudesta Google Assistantin käyttäjille eri puolilla maailmaa.

Kelpoisuus

Jotta sisällön lataamista voidaan harkita, sen on täytettävä nämä kelpoisuusvaatimukset:

• Sisältää audio- ja videouutisia jostakin näistä kategorioista:
    • Taide
    • Talous
    • Viihde
    • Yleiset
    • Terveys
    • Lifestyle
    • Kotimaa
    • Politiikka
    • Tiede
    • Urheilu
    • Teknologia
    • Ulkomaat
  • Sisältää ajankohtaisia ja säännöllisiä uutispäivityksiä, esim. tunnin välein tai päivittäin
  • On luotu vähintään yhdellä kielellä ja yhdessä maassa, jotka on mainittu Saatavuus-osiossa
  • Noudattaa Google Assistantin sisältökäytäntöjä
  • Saattaa sisältää yksilöityjä kaupallistamisratkaisuja ja mainossisältöä

Videon kelpoisuus

Videouutissisällön on täytettävä nämä lisävaatimukset.

Videosisällön vaatimukset:

• Audiouutissisältö on integroitava ennen videouutissisältöä (tai samaan aikaan sen kanssa), koska emme tue pelkkien videouutispakettien integrointia.
  • Videouutissisällön on vastattava audiouutissisältöä mahdollisimman tarkasti. Tämä tarkoittaa, että videouutisklippien pitäisi olla täysin samoja audiouutisklippien kanssa.
  • Lähetä erilliset RSS-syötteet audio- ja videosisällöistä, koska emme tue yksittäisiä RSS-syötteitä, jotka käyttävät useita <enclosure>-elementtejä tai <media:group>-elementtiä.
  • Audion ja videon RSS-syötteissä on oltava samat alatason <channel>-elementin arvot (eli <title>, <description>, <link>, <image>), jotta käyttäjät tietävät sisällön olevan samasta lähteestä. Jos haluat lisätietoa, lue uutispakettijulkaisujen RSS-tageista <channel>-tasolla.

Saatavuus

Käyttäjät voivat käyttää Assistantin uutispaketteja näillä kielillä ja näissä maissa:

Kieli

Maat

Audiouutispaketit

Videouutispaketit

kiina TW Done
tanska DK Done Done
hollanti BE, NL Done Vain NL
englanti AU, CA, GB, IE, IN, PH, SG, US Done Vain AU, CA, GB, IN, US, SG
ranska BE, CA, CH, FR Done Vain CA, FR
saksa AT, BE, CH, DE Done Vain DE
hindi IN Done
indonesia ID Done
italia CH, IT Done Vain IT
japani JP Done Done
korea KO Done
norja NO Done Done
portugali BR Done
espanja AR, CO, CL, ES, MX, PE, US Done Vain ES
ruotsi SE Done Done
thai TH Done

Vinkki: Videouutispaketit ovat saatavilla vain Nest Hub- ja Nest Hub Max ‐laitteilla.

​Käyttäjät voivat valita uutislähteitä kaikista Assistant-aineiston uutispaketeista, myös muista kuin oman kielensä ja maantieteellisen sijaintinsa aineistoista. Esimerkiksi Yhdysvalloissa asuva käyttäjä voi lisätä uutislähteitä, jotka on suunnattu Yhdysvaltojen ja Kanadan englanninkielisille, Meksikon espanjankielisille sekä japaninkielisille.

Syötteen lähettäminen tai päivittäminen

Jos uutissisältösi täyttää kaikki Assistantin uutispakettien kelpoisuusvaatimukset ja tekniset vaatimukset, voit lähettää sisältöä ladattavaksi. Kun olet lähettänyt sisällön, tarkastamme sen ja lisäämme sen sitten Google Assistantiin. Koko prosessissa menee yleensä korkeintaan 5–7 arkipäivää.

Syötteen lähettäminen

Lähetä uutissisältö jollain näistä tavoista:

Muistutuksia lataamiseen liittyen

• Sinun on lähetettävä erilliset RSS-syötteet audio- ja videouutispaketeista. Emme tue erillisiä RSS-syötteitä, joissa käytetään useita <enclosure>-elementtejä tai MRSS <media:group> ‑elementtiä.
  • Kun kyseessä on synonyymit, lisää vain sellaisia vaihtoehtoisia termejä, jotka liittyvät suoraan uutisjulkaisuusi tai brändiisi.
    • Voit lisätä korkeintaan viisi synonyymia, jotka kuvaavat tarkasti uutisbrändiäsi.
    • Voit myös käyttää uutisotsikon tai julkaisijan nimen foneettista kirjoitusasua.
  • Assistantin uutispaketit eivät välttämättä voi hyväksyä kaikkia lataamispyyntöjä, esim. uutiskategorian valintaa tai liian yleisluontoisia tai muille Google Assistantin toiminnoille varattuja synonyymien arvoja.
  • Jos haluat uutissisällön olevan kaikkien sen kieltä ymmärtävien saatavilla eri puolilla maailmaa, valitse kaikki soveltuvat vaihtoehdot lataamispyyntölomakkeen Feed language and country ‐kohdasta.
  • Jos haluat rajoittaa sisällön vain tietyissä maissa oleville käyttäjille, luettele maat yksi kerrallaan lataamispyyntölomakkeen Feed country restriction ‐osiossa.

Syötteen päivittäminen

Jos olet aiemmin ladannut sisältöä Assistantin uutispaketteihin, voit päivittää sen metadataa tai lisätä videouutissisältöä. Järjestelmämme ei tällä hetkellä päivitä automaattisesti RSS-syötteen metadataan tehtyjä muutoksia, joten ilmoita meille, kun teet muutoksia.

Päivityspyynnön lähettäminen

Lähetä päivityspyyntö täyttämällä tämä lomake. Kun olet lähettänyt pyynnön, tiimimme tarkastaa ja käsittelee sen. Tässä menee korkeintaan 5–7 arkipäivää.

Muistutuksia päivittämiseen liittyen

Alla on lueteltu syötteen metadatan muokkausvaihtoehdot ja tekniset tiedot:

Metadatatyyppi

Tekniset tiedot

Nimi

RSS-syötteen nimi.

Tämä on sama sekä audio- että videouutispaketeille.

Audiosyötteen URL-osoite Audiosyötteen URL-osoitteiden päivitykset edellyttävät lisäaikaa laatutarkistusten takia (5–7 arkipäivää).
Videosyötteen URL-osoite Lisää videosyötteen URL-osoite täydentääksesi audiouutispakettejasi päivityspyynnön avulla. Tämä prosessi edellyttää lisäaikaa laatutarkistusten takia (5–7 arkipäivää).
Kuvaus Uutissisällön kuvaus.
Kuvan URL-osoite Varmista, että kuva on vähintään 1 400 x 1 400 pikseliä.
Uutiskategoria

Saatavilla olevat uutiskategoriat:

• Yleiset
  • Taide ja lifestyle
  • Talous
  • Viihde
  • Terveys
  • Kotimaa
  • Politiikka
  • Tiede
  • Urheilu
  • Teknologia
  • Ulkomaat
Synonyymit Voit tehdä pyynnön korkeintaan viidestä synonyymistä, jotka edustavat tarkasti uutissisältöäsi ja brändiäsi, mukaan lukien foneettiset kirjoitusasut.

Jos haluat nähdä, miltä sisältö näyttää, valitse Google-tilisi asetuksista ja sitten Palvelut ja sitten Uutiset.

Videouutispakettien päivittäminen

Jos olet aiemmin ladannut audiouutispaketteja, voit lisätä videouutispaketteja lähettämällä päivityspyynnön.

• Lue tarkkaan videoiden lisävaatimukset ja saatavuustiedot kelpoisuusvaatimuksista, ja varmista, että videouutisten RSS-syöte täyttää tekniset vaatimuksemme.
  • Lähetä sitten päivityspyyntö yllä olevan linkin kautta.

Parhaat käytännöt

Seuraa näitä parhaita käytäntöjä, niin sisältö pysyy tuoreena ja optimoituna Assistantin uutispaketeille.

Päivitä uutissisältö usein ja säännöllisesti

• Käyttäjiin vetoavat parhaiten uutissyötteet, joita päivitetään monta kertaa päivässä.
  • Sisältöä indeksoidaan jatkuvasti päivän aikana, jotta käyttäjillä olisi pääsy tuoreimpaan sisältöön.
  • Jos sisältöä ei päivitetä säännöllisesti, sitä saatetaan pitää vanhentuneena ja arviointi saatetaan tehdä uudelleen.
  • Jos haluat, että käyttäjillä on pääsy aiempiin uutispakettijaksoihin, suosittelemme käyttämään Google Podcasteja.

Huom. Assistantin uutispaketit toistavat vain uusinta saatavilla olevaa uutissisältöä (esim. uusimman <item>-elementin).

• Lisää lyhyitä, noin 5–10 minuutin pituisia, uutissegmenttejä.
    • Assistantin uutispaketit tukevat pidempiäkin segmenttejä, mutta 5–10 minuuttia on optimaalisin pituus uutispäivityksille.
  • Lisää jokaiseen uutispakettiin johdanto ja loppusanat.
    • Esimerkkejä: "Live from the Example Times" tai "This is the Example Times".
    • Voit räätälöidä jokaisen uutispaketin johdannon ja loppusanat valitsemalla sen henkilön nimen, jonka puheenvuoro on alkamassa.

Kannusta käyttäjiä valitsemaan sisältösi ensisijaiseksi uutislähteeksi

• Ohjaa käyttäjiä lisäämään uutissisältöäsi pyytämällä heitä siirtymään Google-tilinsä asetuksista Uutispalvelut-kohtaan ja muokkaamalla ensisijaisia uutislähteitä.
    • Google Assistant priorisoi käyttäjien valitsemat uutislähteet, kun se toistaa uutispaketteja vastauksena kategorioita koskeviin pyyntöihin.
    • Kun käyttäjät sanovat "What’s the latest [lisää kategoria] news?", Google Assistant toistaa ensin uutisia kategoriasta, jonka käyttäjät ovat valinneet.

Jos haluat tietää, miten käyttäjät voivat lisätä sisältöäsi uutislähteeksi, lue lisää oletusuutispalvelun asettamisesta Google Homella.

Kerro käyttäjille kaikki eri tavat käynnistää uutissisältö Assistant-yhteensopivilla laitteilla

• Jaa käyttäjien komentoja, esim.
    • Listen to (the news from) [lähteen nimi tai synonyymi].
    • Play (the news from) [lähteen nimi tai synonyymi].

Estä uutispakettiesi näkyminen avoimen lähdekoodin ominaisuuksissa (esim. Google Podcastit)

• Lisää estotageja uutisen RSS <channel> ‐tasolle.

Esimerkkejä:

<itunes:block>yes</itunes:block>
<googleplay:block>yes</googleplay:block>

Ilmoita meille, kun teet muutoksia tai päivityksiä uutissisällön metadataan. Näitä ovat esim. otsikko, RSS-syötteen URL-osoite ja kuvaus. Lue lisää kohdasta syötteen lähettäminen tai päivittäminen.

Usein kysyttyä ongelmanratkaisusta

Eivätkö uutispakettisi näy oikein Google-tilin asetusten Uutispalvelut-kohdassa?

Assistantin uutispaketit päivittävät tällä hetkellä vain uutispakettien mediatiedostoja, kun indeksoimme uutistesi RSS-syötteitä jatkuvasti päivän aikana audio- tai videotiedostojen päivitysten varalta.

Sinun on lähetettävä syötteen päivityspyyntö, jos muokkaat alla näkyvää metadataa:

• Nimi
  • RSS-syötteen URL-osoitteet
  • Kuvaus
  • Kuva
  • Synonyymit

Onko käyttäjillä vaikeuksia käyttää uutispakettejasi Google Assistantilla? Toistaako Google Assistant pyyntöön tai komentoon verrattuna odottamatonta sisältöä?

• Juuri tuotantoon julkaistujen Assistantin audio- ja videouutispakettien kohdalla voi mennä 24–36 tuntia, ennen kuin ne ovat kokonaan käyttäjien saatavilla.
  • Tarkista näin, onko sisältösi saatavilla:
    • Etsi uutisjulkaisu Google-tilin asetuksista kohdasta ja sitten Palvelut ja sitten Uutiset.
  • Kokeile seuraavia lauseita eri Google Assistant ‐yhteensopivilla laitteilla, esim. älypuhelimilla tai Google Home ‐laitteilla. Näin näet, vaikuttaako ongelma useisiin käyttäjiin, laitteisiin tai jopa uutislähteisiin.
    • Listen to (the news from) [lähde tai synonyymi].
    • Play (the news from) [lähde tai synonyymi].
  • Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä audiouutisten tukitiimiin. Kerro yksityiskohtaisia tietoja ongelmasta, käyttämäsi lauseet, Google Assistantin vastaus ja tarkat vaiheet, joilla tiimimme voi toistaa ongelman.

Onko käyttäjillä vaikeuksia saada pääsy uutispaketteihisi, kun pyyntö tai komento on eri kielellä? Onko jollakulla ongelma esimerkiksi yrittäessään käynnistää englanniksi tuotettua uutispakettia valitessaan kieleksi hindin?

• Assistantin uutispaketit eivät tue pyyntöjä useilla kielillä tai komentoja maissa, joissa on useita virallisia kieliä.
  • Käyttäjät voivat käynnistää audio- ja videouutispaketteja vain samalla kielellä, jolla he ovat pyytäneet uutissisältöä Google Assistant ‐yhteensopivilla laitteilla.

Näkyykö uutispaketin sisältö muissa avoimen lähdekoodin RSS-ominaisuuksissa, esim. Google Podcasteissa? Haluatko poistaa sen?

Estä uutispakettiesi näkyminen avoimen lähdekoodin RSS-ominaisuuksissa lisäämällä estotageja uutisjulkaisun RSS:ään (<channel>-tasolle), esim.

<itunes:block>yes</itunes:block> tai <googleplay:block>yes</googleplay:block>.

Jos käytät näitä laajennuselementtejä, sinun on sisällytettävä oikea xmlns-nimitilailmoitus syötteen yläosan <rss>-tagiin alla kuvatulla tavalla:

<rss version="2.0"
xmlns:itunes="http://www.itunes.com/dtds/podcast-1.0.dtd" xmlns:googleplay="http://www.google.com/schemas/play-podcasts/1.0">

Onko Google Assistantin uutispakettien käytössä muita ongelmia?

Ota yhteyttä audiouutisten tukitiimiin ja kerro heille tarkat tiedot ongelmasta.