As a precautionary health measure for our support specialists in light of COVID-19, we're operating with a limited team. Thanks for your patience, as it may take longer than usual to connect with us.

Resums de notícies de l'Assistent

Taula de continguts:

Informació general

Idoneïtat i disponibilitat

Enviar o actualitzar un feed

Pràctiques recomanades

Preguntes més freqüents per a la resolució de problemes

Informació general

Els resums de notícies de l'Assistent de Google permeten als usuaris navegar pels titulars principals al llarg del dia, accedir a les darreres notícies de categories de contingut específiques (per exemple, esports o negocis) i cercar notícies d'un proveïdor de notícies concret. Per fer-ho, l'usuari interacciona amb els seus dispositius compatibles amb l'Assistent de Google, tal com es mostra a la imatge següent amb Google Home:

News on Google Assistant queries

Utilitzeu aquesta guia com a ajuda per incorporar el vostre contingut de notícies als resums de notícies de l'Assistent de Google.

1. Reviseu les directrius d'idoneïtat i de disponibilitat que trobareu més avall.
  2. Assegureu-vos que els vostres feeds de notícies compleixin els requisits tècnics. Doneu una ullada als exemples.
  3. Envieu o actualitzeu el vostre feed per incorporar-hi contingut nou, o bé actualitzeu les metadades o afegiu resums de notícies de vídeo.
  4. Consulteu aquests recursos útils:

Idoneïtat i disponibilitat

Aquesta secció proporciona detalls que determinen la idoneïtat del vostre contingut de notícies per als resums de notícies de l'Assistent, així com la disponibilitat de la funció per als usuaris de l'Assistent de Google d'arreu del món.

Idoneïtat

Perquè el vostre contingut es tingui en compte, ha de complir aquests requisits d'idoneïtat:

• Ha d'incloure notícies d'àudio i de vídeo en una d'aquestes categories:
    • Art
    • Negocis
    • Entreteniment
    • General
    • Salut
    • Estil de vida
    • Nacional
    • Política
    • Ciència
    • Esports
    • Tecnologia
    • Internacional
  • Ha de proporcionar actualitzacions de notícies de manera oportuna i periòdica, per exemple, cada hora o cada dia.
  • Ha d'estar com a mínim en un dels idiomes i països inclosos a la secció Disponibilitat.
  • Ha de complir les polítiques de continguts de l'Assistent de Google.
  • Pot contenir solucions de monetització i contingut promocional personalitzats.

Idoneïtat dels vídeos

El contingut de notícies de vídeo ha de complir aquests requisits addicionals.

Requisits del contingut de vídeo:

• Heu d'integrar el contingut de notícies d'àudio abans que el contingut de notícies de vídeo o al mateix temps, ja que no admetem la integració de resums de notícies només de vídeo.
  • El contingut de notícies de vídeo ha de coincidir tant com sigui possible amb el de les publicacions de notícies d'àudio. Això vol dir que els clips de notícies de vídeo han de replicar el contingut dels clips de notícies d'àudio.
  • Envieu feeds RSS independents per al contingut d'àudio i per al de vídeo, ja que no admetem feeds RSS individuals que utilitzin diversos elements <enclosure> o l'element <media:group>.
  • Els feeds RSS d'àudio i de vídeo han de tenir els mateixos valors a l'element secundari <channel> (és a dir, <title>, <description>, <link> o <image>), de manera que els usuaris sàpiguen que consumeixen contingut de la mateixa font. Per obtenir més informació, consulteu les etiquetes RSS de publicació de resums de notícies al nivell de <channel>.

Disponibilitat

Els usuaris poden accedir als resums de notícies de l'Assistent en els idiomes i països següents:

Idioma

Països

Resums de notícies d'àudio

Resums de notícies de vídeo

Xinès TW Done
Danès DK Done Done
Neerlandès BE i NL Done Només a NL
Anglès AU, CA, GB, IE, IN, PH, SG i US Done Només a AU, CA, GB, IN, SG i US
Francès BE, CA, CH i FR Done Només a CA i FR
Alemany AT, BE, CH i DE Done Només a DE
Hindi IN Done
Indonesi ID Done
Italià CH i IT Done Només a IT
Japonès JP Done Done
Coreà KO Done
Noruec NO Done Done
Portuguès BR Done
Espanyol AR, CO, CL, ES, MX, PE i US Done Només a ES
Suec SE Done Done
Tai TH Done

Consell: els resums de notícies de vídeo només estan disponibles en dispositius Nest Hub i Nest Hub Max.

Els usuaris poden seleccionar fonts de notícies d'entre tots els resums de notícies del corpus de l'Assistent, incloses les fonts d'idiomes i països diferents del seu idioma o ubicació geogràfica. Per exemple, un usuari dels Estats Units pot afegir fonts de notícies orientades a parlants d'anglès als Estats Units i al Canadà, d'espanyol a Mèxic i de japonès.

Enviar o actualitzar un feed

Si el vostre contingut de notícies compleix totes les directrius d'idoneïtat i els requisits tècnics dels resums de notícies de l'Assistent, podeu enviar el contingut per incorporar-lo. Un cop enviat, el revisarem de cara a la incorporació i el publicarem a l'Assistent de Google. Tot aquest procés acostuma a tardar entre 5 i 7 dies laborables.

Enviar un feed

Envieu el contingut de notícies mitjançant un d'aquests mètodes:

Recordatoris ràpids per a la incorporació

• Heu d'enviar feeds RSS independents per als resums de notícies d'àudio i per als de vídeo. No admetem feeds RSS individuals que utilitzin diversos elements <enclosure> o l'element MRSS <media:group>.
  • En el cas dels sinònims, afegiu només termes alternatius que siguin específics de la vostra marca o publicació de notícies.
    • Podeu afegir fins a cinc sinònims que representin la vostra marca de notícies amb precisió.
    • També podeu transcriure fonèticament el títol de la notícia o el nom de l'editor.
  • És possible que els resums de notícies a l'Assistent no puguin respondre a totes les sol·licituds d'incorporació, com ara la selecció de categories de notícies, els valors de sinònims massa generals o reservats a altres accions a l'Assistent de Google, etc.
  • Perquè el vostre contingut de notícies estigui disponible per als usuaris d'arreu del món que entenguin l'idioma del contingut, seleccioneu al formulari de sol·licitud d'incorporació totes les opcions d'idioma i país del feed que siguin aplicables.
  • Per restringir el contingut de notícies a usuaris de països concrets, enumereu cada país un per un a la secció Restricció del feed per país, al formulari de sol·licitud d'incorporació.

Actualitzar un feed

Si anteriorment heu incorporat contingut en resums de notícies a l'Assistent, podeu actualitzar les metadades existents o afegir contingut de notícies de vídeo. Actualment, el nostre sistema no actualitza automàticament els canvis que es fan a les metadades del feed RSS. Per tant, quan hi feu canvis, informeu-nos-en.

Enviar una sol·licitud d'actualització

Empleneu el formulari per enviar una sol·licitud d'actualització. Un cop l'hàgiu enviat, el nostre equip la revisarà i la processarà. Aquest procés pot tardar entre 5 i 7 dies laborables.

Recordatoris ràpids per a les actualitzacions

La llista següent mostra les especificacions i les opcions de personalització per a les metadades del feed:

Tipus de metadades

Especificacions

Títol

Nom del feed RSS.

És el mateix per als resums de notícies d'àudio i de vídeo.

URL del feed d'àudio Les actualitzacions dels URL del feed d'àudio requereixen temps addicional per revisar-ne la qualitat (entre 5 i 7 dies laborables).
URL del feed de vídeo Afegiu l'URL d'un feed de vídeo per complementar els resums de notícies d'àudio mitjançant una sol·licitud d'actualització. Aquest procés requereix temps addicional (entre 5 i 7 dies laborables) per revisar-ne la qualitat.
Descripció La descripció del contingut de notícies.
URL de la imatge Assegureu-vos que la imatge tingui una resolució mínima de 1400 × 1400 píxels.
Categoria de la notícia

Categories de notícies disponibles:

• General
  • Art i estil de vida
  • Negocis
  • Entreteniment
  • Salut
  • Nacional
  • Política
  • Ciència
  • Esports
  • Tecnologia
  • Internacional
Sinònims Podeu sol·licitar fins a cinc sinònims que representin el contingut i la marca de notícies amb precisió, inclosa la transcripció fonètica.

Per comprovar com es mostra el vostre contingut, aneu a la configuració del Compte de Google i després Serveis i després Notícies.

Actualitzar els resums de notícies de vídeo

Si anteriorment heu incorporat resums de notícies d'àudio, podeu afegir-ne de vídeo enviant una sol·licitud d'actualització.

• Torneu a comprovar els requisits addicionals dels vídeos i la seva disponibilitat a les condicions d'idoneïtat i assegureu-vos que el feed RSS de notícies de vídeo compleixi els nostres requisits tècnics.
  • A continuació, envieu una sol·licitud d'actualització mitjançant l'enllaç anterior.

Pràctiques recomanades

Seguiu aquestes pràctiques recomanades per mantenir el contingut actualitzat i optimitzat per als resums de notícies a l'Assistent.

Actualitzar el contingut de notícies amb freqüència i constància

• Els usuaris interaccionen més amb els feeds de notícies que s'actualitzen diverses vegades al dia.
  • El contingut es rastreja constantment al llarg del dia perquè els usuaris tinguin accés al contingut més recent disponible.
  • Pot ser que el contingut que no s'actualitza periòdicament es consideri inactiu i és possible que es torni a avaluar.
  • Si voleu que els usuaris accedeixin a episodis anteriors de resums de notícies, us recomanem que utilitzeu Google Podcasts.

Nota: els resums de notícies a l'Assistent només reprodueixen el contingut de notícies més recent disponible (per exemple, l'element <item> més recent).

• Proporcioneu segments de notícies breus, d'entre 5 i 10 minuts aproximadament.
    • Els resums de notícies a l'Assistent admeten segments més llargs, però la durada òptima per a les actualitzacions de notícies és d'entre 5 i 10 minuts.
  • Incloeu introduccions i conclusions de la font per a cada resum de notícies.
    • Per exemple, "En directe des de Diari d'Exemple" o "Això és Diari d'Exemple".
    • Podeu personalitzar aquestes introduccions i conclusions per a cada resum de notícies indicant el nom de la persona que parlarà.

Fomentar que els usuaris seleccionin un contingut com a font de notícies preferida

• Recomaneu als usuaris que afegeixin el vostre contingut de notícies navegant fins als serveis de notícies, a la configuració del seu Compte de Google, i personalitzant la seva llista de fonts de notícies preferides.
    • L'Assistent de Google dona prioritat a la llista de fonts de notícies de l'usuari a l'hora de reproduir resums de notícies quan l'usuari fa consultes per categoria.
    • Quan l'usuari digui (en castellà) "Cuéntame las noticias de actualidad de [insereix una categoria]", l'Assistent de Google reproduirà primer les fonts de notícies de la categoria que l'usuari hagi seleccionat.

Per obtenir més informació sobre la manera com els usuaris poden afegir el vostre contingut com a font de notícies, consulteu com es pot definir el servei de notícies predeterminat a Google Home.

Explicar als usuaris totes les maneres que tenen d'accedir a un contingut de notícies des de dispositius compatibles amb l'Assistent

• Compartiu ordres d'usuaris, com ara (en castellà):
    • Escuchar (las noticias de) [nom del proveïdor o sinònim].
    • Pon (las noticias de) [nom del proveïdor o sinònim].

Evitar que els resums de notícies es mostrin en funcions de codi obert, com ara Google Podcasts

• Afegiu etiquetes de bloqueig per al nivell <channel> d'RSS de la publicació de notícies.

Exemples:

<itunes:block>yes</itunes:block>
<googleplay:block>yes</googleplay:block>
  • Per obtenir més informació sobre la implementació, consulteu els nostres requisits tècnics.

Quan feu canvis o actualitzacions a les metadades del vostre contingut de notícies, com ara al títol, a l'URL del feed RSS o a la descripció, notifiqueu-nos-ho. Per obtenir més informació, consulteu la secció Enviar o actualitzar un feed.

Preguntes més freqüents per a la resolució de problemes

Els resums de notícies no es mostren de manera precisa o adequada als serveis de notícies de la configuració del Compte de Google?

Actualment, la funció Resums de notícies a l'Assistent només actualitza els fitxers multimèdia dels resums de notícies, ja que rastregem els feeds RSS de notícies constantment durant tot el dia per detectar actualitzacions dels fitxers d'àudio o de vídeo.

Heu d'enviar una sol·licitud per actualitzar el feed si modifiqueu qualsevol metadada de les que es mostren a continuació:

• Títol
  • URL del feed RSS
  • Descripció
  • Imatge
  • Sinònims

Els usuaris tenen problemes per accedir als vostres resums de notícies a l'Assistent de Google? L'Assistent de Google reprodueix contingut inesperat per a la consulta o l'ordre?

• Els resums de notícies d'àudio i de vídeo de l'Assistent, un cop s'han llançat al canal de producció, poden tardar entre 24 i 36 hores a estar totalment disponibles per als usuaris.
  • Per comprovar si el contingut està disponible al canal de producció, seguiu aquests passos:
    • Cerqueu la publicació de notícies a la configuració del Compte de Google i després Serveis i després Notícies.
  • Proveu les frases següents (en castellà) en diversos dispositius compatibles amb l'Assistent de Google, com ara dispositius Google Home o telèfons intel·ligents. Així podreu veure si el problema afecta diversos usuaris, dispositius o, fins i tot, fonts de notícies.
    • Escuchar (las noticias de) [proveïdor o sinònim].
    • Pon (las noticias de) [proveïdor o sinònim].
  • Si el problema continua, contacteu amb el nostre equip d'assistència per a notícies d'àudio. Proporcioneu informació detallada sobre el problema, les frases concretes que heu fet servir, la resposta de l'Assistent de Google i els passos exactes perquè el nostre equip pugui reproduir el problema.

Els usuaris tenen problemes per accedir als resums de notícies quan fan servir una consulta o una ordre en un altre idioma (per exemple, en utilitzar l'hindi per iniciar un resum de notícies produït en anglès)?

• Els resums de notícies a l'Assistent no admeten les consultes ni les ordres multilingües als països que tenen diversos idiomes oficials.
  • Els usuaris només poden iniciar resums de notícies d'àudio i de vídeo en el mateix idioma que van utilitzar en sol·licitar contingut de notícies en dispositius compatibles amb l'Assistent de Google.

El contingut dels resums de notícies es mostra en altres funcions RSS de codi obert, com ara Google Podcasts, i voleu que deixi de mostrar-s'hi?

Per evitar que els resums de notícies es mostrin en funcions RSS de codi obert, afegiu etiquetes de bloqueig per al contingut RSS de la vostra publicació de notícies (nivell <channel>), com ara:

<itunes:block>yes</itunes:block> or <googleplay:block>yes</googleplay:block>.

Si feu servir aquests elements d'extensió, haureu d'assegurar-vos d'incloure la declaració d'espais de noms xmlns adequada a l'etiqueta <rss>, a la part superior del feed, tal com es mostra a continuació:

<rss version="2.0"
xmlns:itunes="http://www.itunes.com/dtds/podcast-1.0.dtd" xmlns:googleplay="http://www.google.com/schemas/play-podcasts/1.0">

Teniu altres problemes relacionats amb els resums de notícies a l'Assistent de Google?

Contacteu amb el nostre equip d'assistència per a notícies d'àudio a fi de proporcionar informació detallada sobre el problema que teniu.